Hogyan élik meg a terhességet azok, akiknek emetofóbiájuk van?
Szia! Én nem rettegek annyira a hányástól,viszont uuuuutálom és utálom ha valaki hány a közelemben.Szerencsére én sosem volta hányós fajta,egy kezemen megtudom számolni,hogy a lassan 26 év alatt hányszor hánytam.Párom már hányósabb,de olyankor mindig vagy becsuktam a szobaajtót,vagy tv-zene felhangosít...
Terhességem tervezésekor már nagyon agyaltam,hogy mi lesz ha hányós leszek,hogy fogom kibírni?? Bár a vágyam hál istennek erősebb volt a félelmemnél,és most a 30.hétben vagyunk :)
Az elején voltak rosszulléteim (főleg étvágytalanság és émelygés),de nem hánytam. A 7.héttől nagyon beteg lettem (hörghurut-6 hétig köhögtem),na ott volt hogy majdnem hánytam. És ekkor jutottam el arra a pontra,hogy elfogadjam,hogy van ez is,sőt velem is megtörténhet,de nem kell tőle félnem,mert inkább jöjjön (de azért próbáltam mindig visszatartani).
Ahogy az előttem szólók is írták,nem kell hogy törvényszerűen hányással járjon a terhesség, de előfordulhat benne! Én kívánom,hogy sikerüljön ezen kicsit felülkerekedni!!!!!Sok sikert!
Hát én sem hallottam ilyen fóbiáról, de most már tudom hogy nekem is van. Pont igy vagyok mint te, annyira rettegek a hányástól hogy azt nem lehet szavakkal leirni. 3 gyerekem van és mikor hánynak akkor bele vagyok betegedve. Mindig rettegek hogy nehogy hazahozzák a hányós virust, van hogy véletlen éjjel köhögni kezd valamelyik, akkor úgy kalapál a szivem mint az őrültnek, mert mindjárt azt hiszem hogy hányni fog. Őrület, ez, azt hittem csak nekem van ilyen fóbiám. A családtagjaim sokszor nevetnek rajtam, hogy hogy félhet ennyire valaki tőle.
Terhességeim (5 volt) egyszer sem hánytam. Előtte én is ettől féltem, hogy mi lesz ha hányni fogok. Hát szerencsém volt szerencsére. :) Sokat émelyegtem de ennyi. Az nem számit. Ha rosszul is vagyok, mindig mondom inkább szenvedek de maradjon bent. :P
Ezért azért ne mondj le a babáról! :)
24-es vagyok. Ha viszont pánikbetegségben szenvedsz akkor talán előbb azt kéne kikezelni! Nekem is volt már kétszer kezeltek vele. Tudom milyen. Brrr.. Mondjuk először idő előtt abbahagytam a kezelést mert annyira akartam babát, hogy nem akartam éveket várni. Pokol volt mig 4 hónap után elvették a gyógyszerem, persze lassan, hiszen még nem voltam meggyógyulva. De mikor gyorsan terhes is lettem, kutyabajom volt utána. Egészen a másik lányom születéséig. Ez után kb. 1 évvel jött elő újra. Na akkor mivel Frontin meg ilyenek amiket a körzeti ir semmit sem értek (pszichiáter komolyabb gyógyszereket ad), akkor mentem a pszichiáterhez. 1 hónap után már jól is éreztem magam. utána nem egész 3 évig szedtem és magamtól simán leálltam vele. Akkor már éreztem hogy igen rendben vagyok és már nem kell. Komolyan vedd fontolóra! Azóta született egy kisfiam is.
Hát ezek szerint sokan vagyunk akik igy rettegnek a hányástól. Nem is gondolná az ember. Tudnák ám én is mesélni erről regényeket. Talán bennem az hagyott rossz nyomot hogy 8-9 évesen egyszer nagyon bezabáltam, akkor rendesen kitettem a taccsot. Na azóta rettegek. Tavaly karácsonykor a tesóm fia szinte mindenkit megfertőzött, (akkor engem nem) hát én is haragudtam (tudom nem szép, de látod nem csak te vagy igy), főleg mikor még el is jöttek hozzánk betegen. Lányaim elkapták, de csak az egyik hányt egyszer, másiknak a hasa fájt. Mi nem. Két héttel később mentünk szülinapra, akik átestek előtte ezen, na onnan hazahozta a fél éves babám. Totál kivoltam. 3 nap beteg volt. Persze én is elkaptam, de szerencsére megúsztam, hányingerrel és egyszeri hasmenéssel.
Ha viszont nem vagy hányós tipus, akkor szerintem nem fogsz hányni terhesen sem. Van aki fogékonyabb rá és szerintem az is hatással van rá.
Na jó hosszú lettem. Nyugodtan irhatsz ide máskor is ha biztatás kell. És mindenképp ird meg ha babás leszel és hogy hogy vagy. :)
Az elso lepes amit tehetsz,elhiszed magadrol hogy megyogyuklhatsz a fobiabol es a panikbetegsegbol.
Ertsd meg a fejben dol el minden,az is hogyan allsz a problemahoz.Ha azt gondolod nem tudom megoldani akkor nem is fog menni.
Meg kell tudni valltoztatni a gondolatmenetedet a negativrol pozitivra.Erre azt mondod ,nem tudom deigen tudod.
Addig nem tudsz kiszabadolni a 22 csapdajabol amig ki nem mondod tudok valltoztatni.
A babaval en meg nem foglalkoznek.Addigra Te is meggyogyulhatsz mire jon a baba.
Derult egbol panikroham.Ismered ezt a konyvet.Lerantja a leplet a felelmen alapulo betegsegekrol.
4 gyerekes aki soha nem hanyt terheseg alatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!