Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan élik meg a terhességet...

Hogyan élik meg a terhességet azok, akiknek emetofóbiájuk van?

Figyelt kérdés
Rettegek a hányástól,és bár alacsony a fájdalomküszöböm,de a szülés gondolatától kevésbé félek,mint a terhesség alatt jelentkező rosszullétektől! Hogy tudta ezt valaki leküzdeni,vagy mit lehet tenni,hogy ne váljon rémálommá az amúgy csodálatos dologként is megélhető terhesség? KÉREM,AZOK ÍRJANAK,AKIK HASONLÓ HELYZETBEN VANNAK!
2012. jan. 30. 19:44
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
De tudod mi a legfélelmetesebb az egészben? Hogy ez a betegség már odáig fajult,hogy pl mikor a volt párom beteg lett /gyomorrontás/,de nagyon keményen,és 2 napot szinte végighányt,ez engem úgy kiborított /együtt éltünk,nem tudtam őt "kikerülni"/,hogy szabály szerűen haragudtam rá,amiért beteg.Ez tudom,hülyén hangzik,meg lehet lehurrogni,de nem tehetek róla,nem értem miért volt bennem ez az érzés.És rá egy-másfél hónapra vége is lett a kapcsolatunknak.És őszintén szólva attól is rettegek,hogy ha majd a baba "miatt" kell hánynom,ami hülyeség,mert hát nem közvetlen miatta,de hát na,szóval érted,szóval attól félek,hogy mi lesz,ha elfordulok tőle,ha megszületik,vagy depressziós leszek,vagy mittudomén? Szóval légyszi most ezért ne bántsatok,nem azért írtam le,hogy szidalmazást kapjak,hanem azért,hogy kicsit megértsétek a helyzetem.Nekem is egy rémálom ez az egész és az,hogy nem tudok segítséget kérni,az meg egyenesen kétségbeejtő.Mert én is szeretnék kisbabát,hogy egy új életet hozzak a világra,de rettegek a dolog ezen részétől.Tényleg ne bántsatok,mert amin én már egy ideje keresztül megyek,azt az ellenségemnek sem kívánom! :(
2012. jan. 31. 10:57
 22/41 krisztina24 ***** válasza:
100%

Szia! Én nem rettegek annyira a hányástól,viszont uuuuutálom és utálom ha valaki hány a közelemben.Szerencsére én sosem volta hányós fajta,egy kezemen megtudom számolni,hogy a lassan 26 év alatt hányszor hánytam.Párom már hányósabb,de olyankor mindig vagy becsuktam a szobaajtót,vagy tv-zene felhangosít...

Terhességem tervezésekor már nagyon agyaltam,hogy mi lesz ha hányós leszek,hogy fogom kibírni?? Bár a vágyam hál istennek erősebb volt a félelmemnél,és most a 30.hétben vagyunk :)

Az elején voltak rosszulléteim (főleg étvágytalanság és émelygés),de nem hánytam. A 7.héttől nagyon beteg lettem (hörghurut-6 hétig köhögtem),na ott volt hogy majdnem hánytam. És ekkor jutottam el arra a pontra,hogy elfogadjam,hogy van ez is,sőt velem is megtörténhet,de nem kell tőle félnem,mert inkább jöjjön (de azért próbáltam mindig visszatartani).

Ahogy az előttem szólók is írták,nem kell hogy törvényszerűen hányással járjon a terhesség, de előfordulhat benne! Én kívánom,hogy sikerüljön ezen kicsit felülkerekedni!!!!!Sok sikert!

2012. jan. 31. 11:29
 23/41 A kérdező kommentje:
Köszi Kriszti :)! Gratula a babához:).Kislány,kisfiú? Jaj,de irigyellek titeket,hogy ilyen erősek vagytok.Anyukám,mamám,mamám összes testvére 9 hónapon át hányt.Nővérem /féltestvérek vagyunk/ picit enyhén émelygett mindkettő babánál.Nagybátyám feleségének semmi ilyen panasza nem volt.Szóval vannak előttem pozitív és negatív példák is,de ettől még rettegek! Bár így lassan 24 felé tartva nem hinném,hogy le vagyok késve bármiről is,de azért hát igen,egy kisbabát én is szeretnék,de hogy mikor,azt nem tudom.És hát tényleg el vagyok néha keseredve,hogy ilyen selejtes vagyok.
2012. jan. 31. 11:46
 24/41 anonim ***** válasza:
100%

Hát én sem hallottam ilyen fóbiáról, de most már tudom hogy nekem is van. Pont igy vagyok mint te, annyira rettegek a hányástól hogy azt nem lehet szavakkal leirni. 3 gyerekem van és mikor hánynak akkor bele vagyok betegedve. Mindig rettegek hogy nehogy hazahozzák a hányós virust, van hogy véletlen éjjel köhögni kezd valamelyik, akkor úgy kalapál a szivem mint az őrültnek, mert mindjárt azt hiszem hogy hányni fog. Őrület, ez, azt hittem csak nekem van ilyen fóbiám. A családtagjaim sokszor nevetnek rajtam, hogy hogy félhet ennyire valaki tőle.

Terhességeim (5 volt) egyszer sem hánytam. Előtte én is ettől féltem, hogy mi lesz ha hányni fogok. Hát szerencsém volt szerencsére. :) Sokat émelyegtem de ennyi. Az nem számit. Ha rosszul is vagyok, mindig mondom inkább szenvedek de maradjon bent. :P

Ezért azért ne mondj le a babáról! :)

2012. febr. 1. 14:29
 25/41 A kérdező kommentje:
Utolsó! Tudod mennyi ember szenved ebben a betegségben? És ráadásul úgy,hogy azt sem tudják,ez betegség/fóbia,és azt hiszik,egyedül csak ők ilyenek.Én is pár hónapja tudom csak,hogy mi is ez.Még talán igen,az émelygéssel én is elvagyok,ha nagyon muszáj,bár házi praktikákkal,vagy végső esetben egy Daedalonnal/bár sajna néha többel:S/ próbálom enyhíteni.De nekem a bajt tetézi,hogy pánikbeteg is vagyok,sőt az ideg egyből a gyomromra megy,így nálam sajna a leghatásosabb,ha jön a hányinger/mert alapból nem vagyok "hányingeres",de a szorongás-stressz-ideg mindig ezt hozza ki/hogy beveszek /orvosi javaslatra/egy enyhe nyugtatót.És sajna a gyógynövényes nyugtatók nem használnak,így marad a Frontin :(.És ezt meg ugye terhesség alatt nem tehetem meg,nem akarnék a világért sem ártani a babának.Nem tudom,mi lesz,de köszönöm a sok érdemleges hozzászólást,jól esik a bíztatásotok!
2012. febr. 1. 17:30
 26/41 anonim ***** válasza:
100%
Nem gondoltam volna, hogy ennek emetofóbia a neve, de megnyugtatlak, hogy akkor én is ebben szenvedek. Első két terhességem szerencsére hányásmentes volt, a harmadiknál viszont a 10-12. hétig rendszeresen rosszul voltam reggel. (Első kettő fiú, harmadik kislány :)) Én is rettegek a hányástól, ezért minden reggel felkelés után ittam lassan, kortyonként egy kis jéghideg limonádét, inkább savanykásan, és ettem valamit, kekszet, kenyeret, bármit, csak pár falatot, bár nem esett jól, de 80-90%-ban bejött, hányinger volt, de ennyi.A B6 is tényleg sokat segít, sőt, egy kis szénsavas gyömbér üdítő is csodára képes. Nagyon szorítok, hogy ne legyél hányós kismama. :)
2012. febr. 1. 19:14
 27/41 anonim ***** válasza:
100%

24-es vagyok. Ha viszont pánikbetegségben szenvedsz akkor talán előbb azt kéne kikezelni! Nekem is volt már kétszer kezeltek vele. Tudom milyen. Brrr.. Mondjuk először idő előtt abbahagytam a kezelést mert annyira akartam babát, hogy nem akartam éveket várni. Pokol volt mig 4 hónap után elvették a gyógyszerem, persze lassan, hiszen még nem voltam meggyógyulva. De mikor gyorsan terhes is lettem, kutyabajom volt utána. Egészen a másik lányom születéséig. Ez után kb. 1 évvel jött elő újra. Na akkor mivel Frontin meg ilyenek amiket a körzeti ir semmit sem értek (pszichiáter komolyabb gyógyszereket ad), akkor mentem a pszichiáterhez. 1 hónap után már jól is éreztem magam. utána nem egész 3 évig szedtem és magamtól simán leálltam vele. Akkor már éreztem hogy igen rendben vagyok és már nem kell. Komolyan vedd fontolóra! Azóta született egy kisfiam is.

Hát ezek szerint sokan vagyunk akik igy rettegnek a hányástól. Nem is gondolná az ember. Tudnák ám én is mesélni erről regényeket. Talán bennem az hagyott rossz nyomot hogy 8-9 évesen egyszer nagyon bezabáltam, akkor rendesen kitettem a taccsot. Na azóta rettegek. Tavaly karácsonykor a tesóm fia szinte mindenkit megfertőzött, (akkor engem nem) hát én is haragudtam (tudom nem szép, de látod nem csak te vagy igy), főleg mikor még el is jöttek hozzánk betegen. Lányaim elkapták, de csak az egyik hányt egyszer, másiknak a hasa fájt. Mi nem. Két héttel később mentünk szülinapra, akik átestek előtte ezen, na onnan hazahozta a fél éves babám. Totál kivoltam. 3 nap beteg volt. Persze én is elkaptam, de szerencsére megúsztam, hányingerrel és egyszeri hasmenéssel.

Ha viszont nem vagy hányós tipus, akkor szerintem nem fogsz hányni terhesen sem. Van aki fogékonyabb rá és szerintem az is hatással van rá.

Na jó hosszú lettem. Nyugodtan irhatsz ide máskor is ha biztatás kell. És mindenképp ird meg ha babás leszel és hogy hogy vagy. :)

2012. febr. 2. 14:05
 28/41 A kérdező kommentje:
Jajj köszi indenkinek,olyan kedvesek vagytok! Utolsó.Hál'Isten nem vagyok hányós típus,talán 4szer hánytam életemben azok is olyan 3éves korom körül meg előtte voltak,meg 3 éve egy gyomorrontás miatt.Na akkor aztán felerősödött a rettegésem.Jártam én már pszichológushoz/pszichiáterhez,sőt most is járok,de annyi a kezelés,hogy megkérdi hogy vagyok,akármit mondok már írja is a Frontint+Ludiomilt,és mehetek Isten hírével.Szócal ez a tipikus nesze semmi,fogd meg jól esete.Aztán megmondom őszintén,hogy mikor úgy szedtem ezt a 2 gyógyszert,ahogy a doktornő javasolta,hát betegebb voltam mint előtte.Állítólag a Ludiomilt azért kapom,mert nehezn alszom,de mikor szedtem se ment jobban az alvás,úgyh azt már ki sem váltom,mert nem mérgezem feleslegesen a szervezetem,ha úgysem segít.A Frontin használ,ha jön egy ilyen pánikroham és beveszek egy szemet.Akkor pár perc és jól vagyok,és azért szedem így mert úgy érzem így bármikor le tudom tenni,és volt is jó hosszú időszak,mikor nem is vettem be egy szemet sem.Lehet ez így butaság,meg nem jó megoldás,de nekem így segít,így vagyok jól,és a kéthavonta felírt százdarabos Frontin van hogy fél évig elég...Szóval hát igen. De a baba az még tuti,várat magára,főleg ,hogy tegnap vége lett a kapcsolatomnak,így azért nehézkes ugye.Szóval nem kell ezen stresszelnem egy jódarabig azt hiszem,hogy mi lesz,ha terhes leszek :(.Gratulálok minden anyucinak a sok-sok kicsi és már nagyobbacska babáitokhoz,biztos csodás lehet ez az egész! Köszönök minden kedves szót,bátorítást,és legfőképp azt,hogy nem bántottatok,nem néztetek le,nem ítélkeztetek,hanem együttéreztetek velem!Köszönöm!
2012. febr. 2. 14:21
 29/41 anonim ***** válasza:
71%
Bár én nem szenvedek ilyen fajta fóbiában, és már túl is vagyok a hányós korszakon de borzasztó hálás vagyok hogy azok közé tartoztam akik hánytak, rettegtem mindentől, nehogy baj legyen, reggel elmentem hányni egyet és szabályosan megnyugodtam. Lehet hogy te azok közé fogsz tartozni akik nem hánynak egyáltalán, és az sem jelent semmit hogy a te családod eléggé hányós volt. Nálunk nem hányt senki (csak anyukám velem) de én meg végig hánytam a 12. hétig.
2012. febr. 2. 22:50
 30/41 anonim ***** válasza:
100%

Az elso lepes amit tehetsz,elhiszed magadrol hogy megyogyuklhatsz a fobiabol es a panikbetegsegbol.

Ertsd meg a fejben dol el minden,az is hogyan allsz a problemahoz.Ha azt gondolod nem tudom megoldani akkor nem is fog menni.

Meg kell tudni valltoztatni a gondolatmenetedet a negativrol pozitivra.Erre azt mondod ,nem tudom deigen tudod.

Addig nem tudsz kiszabadolni a 22 csapdajabol amig ki nem mondod tudok valltoztatni.

A babaval en meg nem foglalkoznek.Addigra Te is meggyogyulhatsz mire jon a baba.

Derult egbol panikroham.Ismered ezt a konyvet.Lerantja a leplet a felelmen alapulo betegsegekrol.

4 gyerekes aki soha nem hanyt terheseg alatt

2012. febr. 8. 00:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!