5. hetes kismama vagyok ha elmegyek ma az orvoshoz remélem nem fogja nagyon megpiszkálni hogy valami baja legyen szerintetek?
mit piszkálna meg?
Az orvos nem turkál a méhedben, rákszürést mindenképpen kell csinálnia, és azt a méhszájról veszi a kenetet. amikor turkál benned, akkor csak a méhszájat nézi meg, meg kívülröl még plusszban megtapogatja hogyan áll a méh, hogy nem fájnak-e a petefészkek-vezetékek. ezt csinálja terhesen és nem terhesen is. méhbe szerintem be sem tudna nyulni.
UH-al nézi meg hogy van-e benne valami.
de ha nincs semmi bajof nyugodtan mehetsz egy 2 héttel késöbb is, mert ma még semmit nem fog látni és vissza rendel 2 hét múlva. ha csak nem volt elöbb peteérésed.
De, az a célja a dokinak, hogy az embriódat zaklassa. Ennyire nem legyél...
Amúgy meg ha nincs panaszod (vérzés, görcs), totál felesleges most elmenned, nem fog látni semmit.
Szerintem nem Te leszel az első kismama, akit megvizsgál, majd egészséges gyermeke születik... :o)
Amúgy bőven ráérsz 7- hetesen menni, addigra lesz szívhang is.
(Kivétel, ha volt már korábbi terhességed/vetélésed, amivel gond volt, bár kérdésed alapján gyanítom, hogy ez az első..)
Sok boldogságot!
úúúr Isten...ilyen kérdést...
az orvos ugy vizsgál meg ahogy kell, ez a dolga....
Szia!
Ha félsz, hogy baj lehet, menj 2-3 hét múlva.
Én nagyon megértelek, ugyanis nekem minden nőgyógyászati vizsgálat után 1-2 napos vérzésem van. Engem a doki először csak UH-val nézett meg óvatosan, hogy jó helyen van-e a pici, majd a 9. héten volt az első hagyományos vizsgálat (utána 1 napos vérzés). Később is csak akkor vizsgált, ha elengedhetetlen volt. A picinek nem lett semmi baja! Nem jöttünk rá, hogy mitől vérezhetek, de gondot nem okozott azon kívül, hogy táppénzre kellett mennem.
Anyukám is ilyen. Neki a 12. héten azt mondta az orvosa, hogy már nem is élek, mert minden vizsgálat után vérzett, anya hiába bizonygatta, hogy nála ez a természetes...
Köszönöm csak annyi hülyeséget lehet itt olvasni ezért kérdeztem meg így hogy durkálni fog-e!?!
Páran írták, hogy akinek már 2 napja késett már is ment a Orvoshoz valaki meg írta hogy 6-7 hetesen valaki meg hogy neee menjek mert Turkál az orvos ne hogy legyen valami baj ezért tettem fel ezt a kérdést! Itt olvastam ezeket! Amúgy köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!