Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Érdekelne, hogyha elmegyek...

Ivikeeeeeeeeeeeeee kérdése:

Érdekelne, hogyha elmegyek tartós táppénzre az elvileg nem 21 munkanapot fizet, hanem minden napot a hónapban, és 107. 000 bruttóval mennyi lenne a táppénzem? Köszönöm! 14 hetes kismama

Figyelt kérdés
2012. jan. 29. 13:07
 1/6 anonim ***** válasza:

A fizetésed is minden napra kapod a hónapban, nem csak 21 napra.

A 107 ezer után, ha nem volt egyéb jövedelmed, és amennyiben volt az igénylés előtt 2 év folyamatos munkaviszonyod, akkor kb.64200 lesz a bruttó táppénzed. Ha nem kérsz adójóváírást, akkor ennek a nettója kb. 54 ezer lesz, ha kérsz, akkor kb. 64 ezer.

2012. jan. 29. 14:10
 2/6 A kérdező kommentje:
A lényeg, h. szarul járok. :) Az adójóváírást , már nem lehet igényelni.
2012. jan. 29. 14:35
 3/6 A kérdező kommentje:
Én úgy tudtam, hogy ahány órára vagy bejelentve , annyi órának az xy százaléka a táppénz, szóval akkor tleg csak 21 napnak a valamennyi százaléka...
2012. jan. 29. 14:42
 4/6 anonim ***** válasza:

Bocs, elírtam, nem adójóváírást, hanem adókedvezményt. Észre se vettem, sajnálom:)

És nem, rosszul tudtad, mert a szabad és pihenőnapokat is ki kell fizetni, azok is bérezett napok, így amelyik hónapban végig dolgozol, abban 30, illetve 31 napra kapsz bért.

A táppénzt meg az igénylést megelőző évben elért bruttó jövedelem alapján számolják - bruttó jövedelem/365, x0,6, x30 vagy 31.

2012. jan. 29. 15:04
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2012. jan. 29. 15:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Én bruttó 120-at keresek, de mostmár 3 hónapja táppénzen vagyok. Az első hónap még megközelítette a normál fizetésemet, de azóta 55 körül kapok. Bocs az offért, de ez egyébként botrány. Mivel veszélyeztetett terhes vagyok, esélyem sincs visszamenni dolgozni (az előző babát elvesztettük, ez a terhesség sem komplikációmentes: vérzés, görcsök stb, úgyhogy szigorú fekvést és gyógyszereket rendelt el az orvos). Boldog ember lennék, ha dolgozhatnék továbbra is, de egyszerűen nem lehet, most nyilván a baba a legfontosabb és őt semmiképp nem veszélyeztetném. De egyszerűen bele sem merek gondolni, hogy miből fogunk mindenfélét megvásárolni neki. Nem panaszkodom, mert van saját lakásunk, hitel nélkül, de a férjem fizetése elmegy a rezsire így télen és az én táppénzes 55 ezremből élünk egy hónapig. Mindketten 30 fölöttiek vagyunk, nem akarunk tovább várni (és nincs is értelme, hiszen ennél többet nem fogunk úgysem keresni). Szóval ez azért nagyon elkeserítő...

Szerintem ha teheted, dolgozz, amíg csak tudsz.

2012. jan. 29. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!