Most vagyok 32 hetes kismama, és a babó méretei, adatai a következőek: BPD: 79,6 mm, Fronto: 102 mm, Thorax: 82 mm, Femur: 58,9 mm, GO, S/D: 2,1. A dokinőm azt mondta, hogy egy kicsit el van maradva. Valakinek van vagy volt hasonló tapasztalata?
Szerintem nincs elmaradva. Megnéztem ezt a táblázatot, épp csak egy kicsivel kisebb annál amit itt ír az adott héthez. Szerintem rendben van, ne aggódj!
SD = standard deviációk (az életkori átlagtól való eltérések)
Kt: Koponyatartás, tehát fejjel lefelé van a babád.
Go-t nem tudom.
Amúgy szerintem sincs nagyon lemaradva a babád.
Ha baj lenne, akkor a doki úgyis mondaná, hogy be kell feküdnöd infúzióra, vagy mehetnél egyéb vizsgálatokra.
Sógornőmnek volt picike nagyon a babája, legalábbis ezt mondogatták neki mindig, be is fektették infúzióra őt 10 napra. A baba végül teljesen egészségesen jött világra, 2800 grammal.
Ha neked csak azt mondták picit le van maradva, az még nem feltétlen jelent bajt.
ezek az adatok a 29-dik héten készültek BPD-77mm
AD-76mm
FL-59mm
és a nögyogyász és az ultrahangos is monta h ezek az adatok átlagosak, szoval a tiad én szerintem nincs elmaradva de lehet h a dokik ehez jobban értenek vagy az is számit h meik orvos vizsgál.
Azt elfelejtettem: jövő héten mennem kell CTG vizsgálatra is, és azt mondta, hogy 2 hét múlva menjek vissza kontrollra, hogy akkor van-e differencia, és mekkora. Ha nagyobb van, akkor be kell feküdnöm a klinikára. :(
Egyébként terhességi epilepsziás is vagyok, és gyógyszert is kell rá szednem. Ebből fakadólag ijedtem meg, hogy talán a betegség vagy a gyógyszer miatt nem nő annyira. :(
De most egy kicsit megnyugodtam, és köszönöm az eddigi válaszokat! :)
pontosan 32 hetes uh eredmény BPD:80,69mm AC:60,05mm FL:60,05 súly pedig 1885gr
szerintem nincs lemaradva a babód
Nem vagyok doki, nem tudom mi a 2,1, de gondolom azokat az eltéréseket jelzi, amiben kisebb az átlagnál a babád.
De szerintem ne aggódj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!