Tundecske kérdése:
11 hetes kismama vagyok, lázas voltam a hétvégén. A háziorvos és a patikus is azt mondta, hogy panadolt szedhetek, migrénre, lázra, ha nagyon kell. Be is kellett vennem kettőt. Viszont most olvastam 1000+1 helyen, hogy nem is szabadott volna!?
Figyelt kérdés
Csak aspirint és algopyrint szedni amikre meg alergiás vagyok. Most mit csináljak? 2 szem gyógyszerből nem lehet olyan nagy baj ugye? És akkor most mi az igaz? Amit a doki mondott vagy amit olvastam?2012. jan. 30. 09:12
1/6 anonim válasza:
Nem. Panadol SZEDHETŐ terhesség alatt, nem véletlenül javasolták.
2/6 anonim válasza:
Panadolt szedhetsz. Én fejfájós voltam terhesen, és panadolt szedtem, nőgyógyászom javasolta. Algopyrint azt mondta, ne szedjek.
3/6 anonim válasza:
Szerintem elsősorban a dokid véleményére hagyatkozz! Az én orvosom és a gyógyszerész unokatestvérem is a paracetamol tartalmú tablettákat javasolja és azt mondja, hogy algot, aspirint NE. Állítólag van olyan doki, aki pont ezeket ajánlja. Ha a dokid meg a gyógyszerész Panadolt javasolt, akkor mehet. Én is belázasodtam egy alkalommal, 38,8 volt, nem tudtam sehogy máshogy levinni (pedig borogattam, hűtőfürdőztem), én Rubophent vettem be, de nekem elég volt egy fél. Szerintem ilyen esetben érdemes féllel próbálkozni, mert meglepő módon sok esetben elég, és annyival is kevesebb gyógyszert kell megenni.
4/6 anonim válasza:
Pont hogy az algopirint és az aszpirint nem szabad szedni. Panadolt meg rubophent szabad!
5/6 anonim válasza:
panadol, rubophen (azaz ami paracetamol tartalmú) szedhető, mert ezek csak a központi idegrendszerben gátolják a prosztaglandin-szintézist, a periférián (méh ) nem. A prosztaglandindra szüksége van a magzatnak is, ezért ajánlottabbak inkább a paracetamolos cuccok. Amúgy egy-egy algopyrin is belefér néha, (pedig az központi és perifériásan is gátolja)
Amit ne: ibuprofén (pl algoflex, ibostar stb)
6/6 B.Gabó válasza:
Sziasztok! Van egy módszer, amit Én találtam ki, 100%-ban működik, nem kell hűtőfürdőben dideregni, és gyógyszerrel sem kell mérgezni magatokat! Vegyetek egy edényt (például lavórt, vagy felmosó vödröt), töltsétek teli hideg vízzel, és tegyétek bele a karotokat úgy, hogy csak a csuklótok, és az alkarotok legyen benne (a csuklód tenyered felőli része), de csak a csuklód is elegendő. Magas láz esetén a kézfejetek és az egész alkarotok is benne lehet a hideg vízben, de alacsony láz, vagy hőemelkedés esetén ezt nem nagyon javaslom (ezt csak Én mondom). Ennek a módszernek a lábon, lábfejen való alkalmazását viszont senkinek nem javaslom a felfázás elkerülése miatt! A gyorsabb hatás elérése érdekében mindkét csuklótokat egyszerre is hűthetitek, így megfeleződik az alkalmazási idő. A test hőtöket folyamatosan mérhetitek, de tíz perc, negyed óra múlva érezhetően jobban lesz az ember, mert csökken a láz! Arra kérlek Titeket, hogy amennyiben Nálatok is bevált a módszer, úgy osszátok meg a lehető legtöbb fórumon, hogy minél több emberhez eljusson ez az információ, és ne mérgezzék magukat az emberek a gyógyszerekkel! Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!