Lányok! Akik úgy írják ki, hogy 6 hetes és 4 napos, meg 8 hetes és 9 napos, stb. terhes vagyok, azok honnan tudják ezt ennyire pontosan?
Nyilván az orvos megállapítja hogy hanyadik hétben vagy, de napra pontosan honnan tudod?
Bevallom nekem fogalmam sincs róla, hiszen egy adott héten ált.3-szor szeretkezünk a férjemmel, honnan tudnám hogy melyiktől maradtam "úgy"? :)
21hkm
A te orvosod is így számol, csak a már TÉNYLEGESEN betöltött heteket veszi figyelembe mint sokan mások.
"Maga a terhesség az utolsó menstruáció első napjától kezdődik, a „baba” élete viszont csak a megtermékenyülés pillanatától, ami az utolsó menstruáció első napjától számítva a 14. napon történik. Ez a Neagele-féle számítás és a világon mindenhol ezt használják. (Amikor ez a számítási módszer megszületett, még nem tartott ott a tudomány, hogy tisztában legyen azzal, hogy a megtermékenyülés csak a fogamzási ciklus 14. napján következik be, ezért ez maradt a hivatalos megállapodás).......
"Azért alakult ki ez a számítási módszer, mert minden nőnek másként, saját szervezetétől függően zajlik a fogamzási folyamata és az utolsó menstruációs időpont első napját biztosan meg tudják mondani. Legpontosabban a korai terhesség szakaszában a 12. hétig ultrahangos vizsgálattal lehet megállapítani, hogy melyik hétben tart épp a várandósság, mert hetekre lebontva meghatározó jeleket lehet megállapítani a vizsgálaton. Ezért, ha a korai terhesség szakaszában megállapították, hogy hány hetes a kismama, akkor ezen nem változtatnak többet. Ez azét fontos, mert bizonyos vizsgálatok a terhesség heteihez vannak kötve.
Még egy megjegyzés a számításokhoz: Ha az orvosod azt mondja, hogy 4 hetes vagy, az azt jelenti, hogy már az 5. hétben jársz, de 4 héten túl vagy. Ha úgy fogalmaz, hogy a 6. hétben vagy, akkor az azt jelenti, hogy 5 hetes terhes vagy. Ez a vizsgálatok időpontjának meghatározásához szükséges."
Én pontosan tudom, hogy mikor volt a megtermékenyítés, stb., mégis ugyanúgy mint bárki másnak, a ciklus első napját veszik figyelembe nem pedig azt, amit én tudok.
Egyébként meg tényleg arrogáns vagy, felteszel egy buta kérdést, és utána te fikázol le másokat, amiért úgy is válaszolnak neked.
Na, akkor hogy a másik oldalt erősítsem. Szerintem nem vagy arrogáns, csak meg mered kérdezni amit nem értesz. Sose értem, hogy ezen az oldalon minek válaszol az, aki így kezdi, hogy "nem is értem hogy nem tudod...". Biztos Ők is sok mindent nem tudnak, ami meg másnak természetes.
Én ha minden igaz most várom a második babám (2 napja volt poyitív tesztem), de az elsőnél is mindig csak hetek számolt az én dokim is. Az UH papírokon sosenéztem az ilyen adatokat. Ettől még tudom mit jelent.
Az meg, hogy ez a számolás tök hülyeség, azzal egyet értek. Mármint azzal a részével, hogy így tulajdonképpen m minden nő, minden menstruáció után 2 hétig terhes. :) Persze azt is értem, hogy ennél jobb módszer nincs (leaglábbis tudomány jelenlegi állása szerint), csak mikor először szembesülsz vele, hülyén hangzik.
Nekünk az első baba az esküvő után pár nappal jött össze, és mikor mondtam Anyukámnak, hogy mennyi idős terhes vagyok, el kellett neki magyaráznom, hogy akkor hogy nem voltam még terhes az esküvőn. :) Pedig Ő 2 gyereket szült, csak akkoriban még a hetekkel se foglalkoztak, nemhogy a napokkal. Mondta a doki mikorra vannak kiírva, mikor milyen vizsgálat kell, nem agyaltak ennyit mint mi. Mi már túl sokat tudunk, ami sokszor szerintem csak felesleg idegeskedést okoz. (Mondom ezt úgy, hogy én is állandóan a netet bújtam, hogy épp mi történik a babával, mekkorának kell lennie, stb. :) )
A számolásról még egy dolog. Az orvosok az UH adataiból is számolnak. Nálunk pl volt olyan, mikor azt mondta kb 2 héttel nagyobb a baba, mint az utolsó mensis számítás szerint. Mondtam neki, hogy az kizárt, mert még nem is próbálkoztunk. Azt mondta, az a szokás (lehet csak nála), hogy ha 2 hétnél nagyobb az eltérés, akkor az UH-s kor szerint korrigálják a várható szülési időpontot. De annak is csak akkor van jelentősége, ha túlhordanád a babaát, mert akkor általában befektetnek a kórházba a végére. De ezt is orvosa válogatja.
Boldog babavárást Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!