Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Teát tényleg nem szabad inni?...

Teát tényleg nem szabad inni? Olvastam, hogy koffeint tartalmaz, és emiatt nem szabad inni, de én nagyon imádom a teát, főleg ilyenkor télen. Amit most használok azon nincs rajta, hogy koffeint tartalmaz, akkor nem mindegyik tartalmaz?

Figyelt kérdés
2012. jan. 23. 10:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Dehogy is nem szabad én rengeteget iszom és semmi bajom. Mindig gyengére főzőm. Miután felforralom a vizet, csak épp hogy kicsit belemártom teafüvet, hogy ne sok ázzon bele és akkor aztán a koffeinnek semmi hatása, de egyébként meg ha roiboos teát veszel, abban meg nincs is koffein. A gyógyteákat nem ajánlom, mint pl a zöldtea, salaktalanító és társai, mert azok hasmenést okoznak, ilyenformán a babó elöl kipucolják a vitaminokat. Inkább gyümiteát vagy ezt a roiboos-t!
2012. jan. 23. 10:41
 2/8 anonim ***** válasza:

A tea nem koffeint, hanem teint tartalmaz, ami a koffeinhez hasonló.

Szabad inni terhesség és szoptatás alatt is, de mértékkel.

A méregtelenítő teákat, és a zöld teát kerülni kell.

Fekete teákban van tein. Ezekből max napi 2 csésze. Vagy ne csináld erősre. Vannak olyan gyümölcs ízű teák, amelyek csak ízesítettek, és valójában fekete teát tartalmaznak.

A valódi gyümölcsteákban nincs "koffein" így az nem árt.

Amúgy egy egy gyenge kávé néha jót tesz napközben. CTG (magzati szívhang) vizsgálat előtt pl. nem árt inni egyet, hogy tutira ébren legyen a kicsi...

Mértékkel szabad teát fogyasztani tehát, főleg, a valódi gyüm. teákat.

2012. jan. 23. 10:50
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem alacsony a vérnyomásom és azt mondták csak zöld teát igyak és max napi 1 kávét!!!! 24 hetes kismama
2012. jan. 23. 11:04
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,most jelenleg a Saga-nak iszom a csipkebogyó teáját,amit a tv is reklámoz.
2012. jan. 23. 11:21
 5/8 anonim ***** válasza:
A zöld teáról kifejezetten azt hallottam, hogy nem jó hatású ilyenkor.
2012. jan. 23. 11:30
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha mindent nélkülöznénk amit ilyenkor nem javasolnak, lassan semmit sem ehetnénk-ihatnánk.

Én 26.héten kórházba kerültem görcsöléssel. Az volt az első, hogy hoztak 1,5 liter teát, hogy igyam meg. Gondolom akkor nem lehet olyan káros.

2012. jan. 23. 11:36
 7/8 anonim ***** válasza:
100%-os gyümiteát iszogatok, és van a Pickwicknek gyerekteája (filteres).Ha főzök a kétévesemnek, akkor én is azt iszom (nagyon fini).Ezektől biztos nem lesz semmi bajunk.
2012. jan. 23. 12:17
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem a gyümölcsteáktól nem lesz baj, vagy főzd gyengére. Nekem olyan alacsony volt a vérnyomásom, hogy a védőnő elájult majdnem. Én mindennap ittam egy gyenge kávét, igaz a szagát nem bírtam amikor lefőtt...de utána kifejezetten jólesett és nem volt semmi baj belőle.
2012. jan. 23. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!