A répalé rákkeltő anyagot tartalmaz ezért nem kéne sokat inni belőle? Igaz ez?
Szia!
Szerintem azért nem szabad belőle sokat inni, mert sok béta-karotint tartalmaz amitől besárgulhat a bőröd.
Nem hiszem, hogy rákkeltő lenne.
Ha akármilyen répából készült akkor lehet rákkeltő hatása bizony, ennek oka az, hogy gyökérzöldség lévén a talajban lévő vegyi anyagokat is magába "szívja" pl a nitrit az, amit a répafélék nagyon megkötnek, viszont a mi testünkben ez az anyag rákkeltőként viselkedik. Bio répát centrifugázz!
Előzőnek:
A béta-karotin egyáltalán nem káros, annyira nem tud besárgulni tőle a bőröd, hogy az látványos legyen, ellenben a sok répától könnyebben barnulsz a napon. Ennek is a béta-karotin az oka.
Nem tudom, hogy igaz-e. De én mondjuk nem veszek csomagolt répát (mert annak gyakran kezelik a felületét olyan anyaggal, ami halálos lehet a nyuszikámnak).
Megsárgulni meg nem lehet tőle, mert akkor én magam lennék a sárga szín :) Minden nap eszek répát, vagy iszok répalevet. :) Mégis sápadtka vagyok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!