Meddig lehet dohanyozni terhesseg alatt?
Nekem ezt 2 orvos is mondta.
Akik nagyon erös dohányosok (akik egy dobozzal elnyomnak naponta) azoknak kell 1-2 hét mire leszoknak. Már ismert hogy az ilyen erös dohányosoknál az azonnali cigi elhagyás vetélést okzhat. àltalában az ilyen dohányosoknál elöször féldoboz majd szép lassan való leszokást mondják. Miért azt senki nem mondta.
Habár én csak koca bagós voltam, így én rögtön abba hagytam, de nekem az elsönél napi 2-3 szál volt a másodiknál meg a heti 2-3.
MI nem terveztük a babát egy jól sikerült Görög nyaralás eredménye a lányom. Mikor már 2 hete késett csináltam egy tesztet és + lett. Azonnal leraktam a napi 1 doboz cigimet. Magándoki védőnő mindenki azt mondta hogy nem lesz a babának baja attól hogy az első 2 hétben mikor nem tudtam róla cigiztem.
Egy fertőzés miatt koraszülött lett a babám 34 hétre de olyan fejlett és egészséges volt, hogy nincs Hála az Istennek semmi baja. Másfél évesen azonban befulladt de nem krupposan hanem egy hörghurut miatt, azóta is előfordul sajnos. Kérdeztem a gyerekorvost, hogy vajon attól van e hogy a terhesség első 2 hetében cigiztem ,de azt monda semmi köze hozzá, főleg úgy hogy utána egy szálat sem fogyasztottam. Ő ilyen fajta ennyi örökölte az apjától akivel olyanok mint 2 tojás és a férjemnek és a férjem testvérének is hasonló problémáik vannak mint a kicsimnek.
Elég hülye kérdés...
Lehetni akármeddig lehet, csak épp a baba látja leginkább kárát.
Ha nem akarod, hogy a gyereked koraszülött, agyvérzéses és egész életében beteges legyen, akkor azonnal hagyd abba a cigizést!
Ameddig nem tudtál a babáról, az egy dolog. Ha már a teszt + lett, akkor legalább most vigyázz rá és érte saját magadra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!