Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig lehet dohanyozni...

Meddig lehet dohanyozni terhesseg alatt?

Figyelt kérdés
2012. jan. 17. 12:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Óvónőként tapasztaltam, hogy a terhesség alatt dohányzó anya gyermekének sokkal több légúti fertőzése van az évek alatt, nagy százalékuk küzd asztmával. Persze nem minden asztmás gyerek anyukája cigizett, de általánosságokról beszélek. Van persze makkegészséges gyerek is köztük, de jobb félni mint megijedni alapon én sosem tenném ki a gyermekemet ennek!
2012. jan. 17. 12:52
 12/17 anonim ***** válasza:

Nekem ezt 2 orvos is mondta.

Akik nagyon erös dohányosok (akik egy dobozzal elnyomnak naponta) azoknak kell 1-2 hét mire leszoknak. Már ismert hogy az ilyen erös dohányosoknál az azonnali cigi elhagyás vetélést okzhat. àltalában az ilyen dohányosoknál elöször féldoboz majd szép lassan való leszokást mondják. Miért azt senki nem mondta.

Habár én csak koca bagós voltam, így én rögtön abba hagytam, de nekem az elsönél napi 2-3 szál volt a másodiknál meg a heti 2-3.

2012. jan. 17. 12:54
 13/17 anonim ***** válasza:

MI nem terveztük a babát egy jól sikerült Görög nyaralás eredménye a lányom. Mikor már 2 hete késett csináltam egy tesztet és + lett. Azonnal leraktam a napi 1 doboz cigimet. Magándoki védőnő mindenki azt mondta hogy nem lesz a babának baja attól hogy az első 2 hétben mikor nem tudtam róla cigiztem.

Egy fertőzés miatt koraszülött lett a babám 34 hétre de olyan fejlett és egészséges volt, hogy nincs Hála az Istennek semmi baja. Másfél évesen azonban befulladt de nem krupposan hanem egy hörghurut miatt, azóta is előfordul sajnos. Kérdeztem a gyerekorvost, hogy vajon attól van e hogy a terhesség első 2 hetében cigiztem ,de azt monda semmi köze hozzá, főleg úgy hogy utána egy szálat sem fogyasztottam. Ő ilyen fajta ennyi örökölte az apjától akivel olyanok mint 2 tojás és a férjemnek és a férjem testvérének is hasonló problémáik vannak mint a kicsimnek.

2012. jan. 17. 13:01
 14/17 anonim ***** válasza:
Semeddig nem lehet! Egy másik hasonló kérdésre írta valaki, és nekem nagyon tetszett ez az érvelés: " A babád hétről hétre növekszik, fejlődik, küzd az életéért, harcol azért, hogy egészségesen tudjon a világra jönni, te meg azon filózol, hogy cigizz ugyan vagy ne. És aki cigizik az hátráltatja a magzatát ebben az emberfeletti küzdelemben!" Valami ilyesmi volt de nem szószerint, de szerintem nagyon találó és igaz! Ne dohányozz!!!! Segíts a babádnak, hogy egészséges legyen!
2012. jan. 17. 13:25
 15/17 anonim ***** válasza:
Leginkább semeddig. Bár unokatesóm végigszívta mindkét terhességét, csak annyi különbséggel, hogy míg terhes volt a cigi végét már nem szívta. Szerencsére két gyönyörű és rendkívül okos gyereke lett, de azért én felelőtlenségnek tartom.
2012. jan. 17. 14:04
 16/17 anonim ***** válasza:

Elég hülye kérdés...

Lehetni akármeddig lehet, csak épp a baba látja leginkább kárát.

Ha nem akarod, hogy a gyereked koraszülött, agyvérzéses és egész életében beteges legyen, akkor azonnal hagyd abba a cigizést!

Ameddig nem tudtál a babáról, az egy dolog. Ha már a teszt + lett, akkor legalább most vigyázz rá és érte saját magadra is.

2012. jan. 17. 14:46
 17/17 anonim ***** válasza:
Hát, ha nagyon nem bírod ki, akkor maximum két hetente egy szál. Tudom néhányan ezt most el fogják ítélni. De ha ettől stressz mentesebb lesz, akkor ennyi beleférhet, de igazából lelkiismeretedre van bízva. Gondolok rád erősen, és szorítok, hogy az első hónapokba kicsit rosszul létek gyötörjenek, mert akkor majd gondolni sem bírsz majd a cigire...
2012. jan. 17. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!