Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Abortusz? Érvek mellette és...

Abortusz? Érvek mellette és ellene? Ki volt már ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Kisbabát várok, a párom sok adóssággal és csekkekkel magamra hagyott és sok más miatt is - amit hosszú lenne leírni - nagyon kilátástalan a helyzet. Mindenki azt mondja, hogy gondoljak a már meglévő gyermekemre és magamra és ne tartsam meg a babát ilyen körülmények között. Igazuk van, jót akarnak nekem. De a szívem mást mond. Mit tegyek? Mi a jó döntés? 29 vagyok, most 11 hetes vagyok. Kérem, hogy olyanok válaszoljanak, akik voltak hasonló helyzetbe, vagy a környezetükben volt hasonló helyzet. Mert egy olyan, akinek fogalma sincs a dolgokról könnyen mondhat bármit! Köszönöm!
2009. máj. 26. 08:44
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Hallgass a szívedre! Pötty Téged választott anyukának.
2009. máj. 26. 09:25
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Szeresd, mert Ő most is ott van Neked, és ott lesz mindig.
2009. máj. 26. 09:30
 13/25 anonim ***** válasza:
Megírod majd hogy hogyan döntöttél?
2009. máj. 26. 09:33
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

21évesen 2006-ban volt egy abortuszom nagyon nagy problémák miatt, sajnos nem jókedvemből kellett megszakíttatnom azt a terhességet. Mai napig nagyon fáj és sokat gondolok rá. Akkor megfogadtam, hogy soha többet nem megyek abortuszra!!

Később találtam új párt, akivel terveztük a mostani terhességemet, ez volt ősszel, de szétmentünk, nagyon szemét lett velem a tervezgetés ellenére. Azóta is egyedül vagyok és nem támogat szinte semmivel, én vettem mindent a babának, ő csak a babakocsiba adott bele pénzt. A lényeg, hogy mikor szétmentünk, egy világ dőlt bennem össze, hisz terveztük ezt a terhesség mégis ilyen mocskos lett velem! Már 12-13hetes voltam mikor arra gondoltam, hogy vagy öngyilkos leszek, vagy elmegyek abortuszra, vagy mindkettő. Nem bírtam elfogadni a helyzetet hogy egyedül csináljak végig egy terhességet, nem bírtam megemészteni hogy lehet valaki ilyen mocskos és hogy kerültem tervezett terhességgel ilyen szituációba. De mivel már volt abortuszom és volt 4D-s felvételem a 12.hétről a babáról és láttam hogy megvan keze, lába, hogy kalimpált, milyen kis formás feje volt, meg hogy boxolt a pocakban pedig még akkor nem is lehetett érezni, letettem az abortuszról. Arra gondoltam hogy nem a gyerekemet kell bünteti azért mert az apja egy nagy mocsok.

Nem tudom ez mennyit segít a döntésben, nem akarlak befolyásolni!

Nekem már csak 5 hét van hátra a szülésig és valószínűleg tök egyedül fogok szülni (külföldön) mint valami kutya. De hát ez van, ezt kell szeretni, ilyen sorsot szánt nekem az élet. Majd valahogy megszülöm a babát aztán eléldegélünk.

2009. máj. 26. 09:37
 15/25 anonim ***** válasza:
2009. máj. 26. 09:41
 16/25 anonim ***** válasza:

ez az oldal csak megkonnyit egy kicsit a jo es szep valaszok.de a dontes a te kezedben van ezt nem dontheti el senki sem helyetted mint ahogy majd nem nevelheti fel mas helyetted ha megtartod ,de ha elvetetted nem dolgozza fel mas a banatot sem!29 eves vagy ha van mar gyerekedaz az jo, de ha nincs merd fel az anyagi helyzeted!Amugy az abortusz sem tul olcso!

Jo es okos dontest kivanok!

2009. máj. 26. 09:54
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Én 19 évesen lettem terhes, úgy, hogy az akkori barátommal kb 2 hónapot jártunk együtt, és amikor megtudtam, már szakítottunk. Én elmentem abortuszra. A gyerek apja azóta se tudja, hogy baba lett volna. Akkor azt hittem, hogy vége az életemnek. Mikor felébredtem az altatásból, úgy sírtam, hogy nem tudtam abbahagyni. A szobában mindenki hozzám jött oda, és vigasztaltak volna, de hiába. Soha többé nem akartam férfit az éltembe! Nem sok idő, mindössze 2 hét múlva megismerkedtem a mostani párommal. Idővel elmondtam neki mindent, megértett. Most ki van tűzve az esküvőnk, és ma vagyok 9 hetes terhes. Boldogok vagyunk.

De te 29 évesen nem dobhatod el a babát, mi van, ha késő lesz, amikor majd akarsz másikat? Amit leírtál, abból az jön le, hogy akarod. Ne is dönts másképpen, mert meg fogod bánni.

2009. máj. 26. 11:43
 18/25 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt a döntést neked kell meghoznod, nem pedig "idegenek" érvei alapján mint én, vagy a többi hozzászóló.A te életed, te érzed.Látod van itt sok féle történet, és hát amelyik abortusszal végződött egyik sem valami boldog.Nekem két vetélésem volt, azokba én belehaltam.De hogy egy abortusz mit jelent érzelmileg, nem tudom, mert ezt te döntöd el, nem úgy mint nálunk.11 hét, hát az már elég nagy terhesség, tényleg, ilyenkor már midene megvan szinte.Én bele sem tudok gondolni.De ítélkezni sincs jogom.Meg senkinek sem.Dönts úgy hogy jó legyen, ha azt érzed hogy nem tudnád szeretni a picidet, akkor meggondolandó, de ha van rá egy pici esély is hogy tudod szeretni, akkor pedig vágj bele, mert bánni fogod.Helyes döntést neked.
2009. máj. 26. 13:37
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Szerintem te már döntöttél(hiszen 11 hetesen már nagyon nem kapkodhatsz)szóval,csak bíztatni tudlak!!!!!Én kicsit más helyzetben vagyok van férjem,aki reggeltől estig dolgozik van lakáshitelünk,autóhitelünk és egy csomó tartozásunk,no meg két gyönyörű lányom,kettő és öt éves,most 12 hetes terhes vagyok.mi is rágtuk magunkat sokat,a környezetemben mindenki hülyének nézet mit akarunk három gyerekkel(az anyósom azóta nem beszél velünk),de megtartottuk és várjuk és szeretni fogjuk,aztán majd lesz valahogy.Más a barátnőm volt hasonló cipőben,mint te a barátja elhagyta amikor terhes volt,soha eszébe sem jutott,hogy elvetesse,volt hogy annyi pénze volt csak hogy vett egy kg kenyeret azt ette egész héten,de mindent megvett a babának,mire megszületett,a gyámhatóság a babanevében pert indított az apa ellen amit persze megnyert,így lett neve a babának és a gyerektartásra is kötelezték,nem sok de még is valami....sok sikert és boldog babavárást.
2009. máj. 26. 13:45
 20/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy ilyen sokan válaszoltatok. Vannak érdekes és tanulságos történetek is.

Megtartom a babát és persze nagyon szeretem és remélem majd lesz erőm, hogy kimásszak ebből az egész mókuskerékből.

2009. máj. 26. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!