Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Angliai kismamik segitenetek?...

Angliai kismamik segitenetek? Tobbi lent.

Figyelt kérdés

29 hetes kismama vagyok, a tamogatasok teren kernem a segitsegeteket.

Milyen tamogatasok jarnak?

roviden> tavaly januartol bejelentett munkahelyem van, volt, de tavaly novemberben kiderult hogy koltozunk, es emiatt nem dolgoztam tovabb, illetve a vedonom azt javasolta hogy ne dolgozzam, mert a mehlepeny nagyon lent van, es inkabb hanyagoljam a munkat. (egyebkent takarito no voltam) de viszont errol papirt nem adott. Mondtam a fonokomnek, aki azt mondta hogy ne aggodjak a koltozessel nem szunik meg a munkam, mert abba a varosba ahova koltozunk, athelyez oda. Ahogy atkoltoztunk, szoltam neki, de azota sem hivott dolgozni, vedonom sem adott papirt arrol hogy dolgozhatok.

Oktober vegeig dolgoztam, addig meg van minden payslip-em is, de azota se payslip, se fizu semmi. A fonokomet elerni sem tudom.

mit tegyek? jar igy valami vagy sem? aki tud segitsen, elore is koszonom

(remelem erthetoen irtam le)

2012. jan. 12. 14:23
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia mi is angliaban elunk en mst vagyok 39+5hetes szombatra vagyok kiirva.

Ugy tudom h az egy evnek me ell ennie munaviszonynak ahhoz h gyest kapj a munaado altal, kulonben az allamtol kerhetsz segelyt gyesre alabyi alapon.

[link] tax and beneits.

Ez a kormany altal kijelolt vpweboldal ahol minden tamogatasi rendszerrel kapcsoatos dolgot megtalalsz.

"Maternity Allowance

If you're pregnant or have a new baby but don't qualify for Statutory Maternity Pay (SMP) from any employer, you may be able to claim Maternity Allowance (MA) through Jobcentre Plus. Find out more, including how to claim."

Child benefit, miutan megszultel,

Child ta credit es working ax credit mar most kerheted az adohivaalttol kell formulat kerned.

Hol laktok?

Irj privit thaugytobbet segithetek.miota vok kint?

2012. jan. 12. 18:59
 2/9 A kérdező kommentje:

koszi a segitseget

igazabol, az egy evem megvan csak ket honapja nem dolgozhatom mert nem engedte a vedono, de ettol fuggetlenul jarhat a tamogatas?

vagy csak a child tax-ot vagy mit igenyelhetek?

2012. jan. 12. 22:33
 3/9 anonim ***** válasza:
szia! bar en mar nem vagyok kismama (1 eves lesz a lanykank nemsokara). szoval nekem is gond volt, mivel en sem tudtam dolgozni. ha bemesz egy job centerbe ott elmagyarazzak hogy mit hogy kell kiszamolni. en erre mar pontosan nem emlekszem. nem kell egy evnek meglennie, ez biztos. a terhesseg kezdetet nezik, hogy betoltotted e a melohelyeden a 26 munkahetet.de most nem is ez a lenyeg. valahogy ugy volt hogy a 28-ik terhessegi hettol vissza kellett szamolni 13 vagy 15 hetet es hozzaadni 8 hetet es igy a 18-ik es az Xedik het kozti idoszakot neztek nekem. hogy ott mennyi volt a bevetelem. de ha a munkaltato nem ad semmit akkor fogsz kapni segelyt. viszont van egy ismerosom aki ugyan ilyen helyzetbe kerult mint te es o nem kapott maternity payt. semmit. de kapott egy csomo tamogatast es mondja is hogy sokkal jobban jon igy ki mint ha maternity payt kapott volna. nekem viszont keves volt az a penz. tenleg merre laksz? es te kedves valaszolo? hogy vagy? tudod mar hogy kisfiu vagy kislany lesz? de hamar kiderul.... :)) elsonek jo babavarast, masodiknak jo babazast :) udv egy anyuka
2012. jan. 14. 15:18
 4/9 A kérdező kommentje:

Szia. Koszonom a valaszod. Voltunk mar bent a job center-ben, es ott egy csomo formanyomtatvanyt kaptunk, de van olyan is amit a munkaltatonak kellene kitoltenie, de a fonokom nem erem el, es hiaba is kerdezem sms-ben tole akarmit, alig jon valasz.

Igazabol lehet hogy mi is jobban jarnank ha ezt a maternity pay-t hagynank a csudaba, hisz nagyon kacifantos lenne elinteznem. A 26 het munkaviszony megvan, es papirom is van rola, de most oktober ota semmit nem kapok. Hat nem tudom mi tevoek legyunk.

Amugy mi Eszak-Irorszagban elunk, es tudjuk hogy kisfiunk lesz. Vagyis csak egyszer mondtak hogy fiu, szoval remeljuk hogy nem is valtozik. Elso baba, es mar nagyon varjuk.

2012. jan. 14. 17:11
 5/9 anonim ***** válasza:
nem tudsz valahogy megis kapcsolatba lepni a volt fonokoddel? vagy meg annyit tudsz csinalni ha ennyire sem meltat hogy egy ugyvedet keresel es ott megkerdezed. mindenhol vannak tanacsadasok ahol nem kell fizetni viszont elmondjak hogy mit tudsz, ill kell tenned! sajnalom hogy ilyen taplo a fonokod(az enyem se jobb :) ha leteszem aludni a gyerkocot este linkelek neked egyet, ket eve ott kezdtunk el beszelgetni par kismamaval(akikkel azota is tartjuk a kapcsolatot) es szerintem hasznos dolgokat tudsz meg onnan!! mi 11 evet vartunk a babankra! de itt van :)) elvezd ki minden pillanatat a terhessegednek!! E-anyuka :)
2012. jan. 14. 18:52
 6/9 A kérdező kommentje:

Kapcsolatba lepni csak annyit tudok, hogy max neha valaszol az sms-re, mivel ha hivom nem veszi fel, vagy volt hogy felvette de csak karomkodott, es kinyomta. Sajnos mashogy nem tudok. Ha nem lesz mas, mar mi is gondoltunk az ugyvedi megoldasra, bar lehet hogy inkabb hagyjuk, mivel elvezni szeretnem a terhessegem, meg ami visszavan belole. Na meg egyebkent is nem igazan szeretnek idegeskedni, mert az nekem sem jo es a babanak sem. Amugy is vigyaznom kell magamra, mindentol el vagyok tiltva. Nem akarom kitenni magam annak, hogy miatta idegeskedjem. Hat sajnos igy jartam.

koszonom elore is a linket amit majd kuldesz

2012. jan. 14. 21:03
 7/9 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

eloszor is itt a link!

en azt nem ertem hogy miert nem mentel el tappenzre? mert gondolom igy most semmi juttatast nem kapsz, mivel nem dolgozl. ha tappenzen lennel valamit azert csak kapnal. de most hogy igy sokadjara elolvastam a kerdesed es tuti nem fogsz kapni maternity payt. no de ne igy legyen. amugy meg szerintem ne hagyd ezt az egeszet a fonokoddel.

itt nem adnak rola papirt hogy nem dolgozhatsz vagy nem csinalhatsz bizonyos dolgokat. en a 19hettol mar nem mehettem dolgozni, es a 8-hettol veszelyeztetett voltam. annyit tudok meg mondani hogy a maternity leavet elobb el lehet kezdeni, azt hiszem a 29heten. de mar ebben sem vagyok biztos. nezz utanna.

a housing benefitet mindenkeppen probaljatok meg, ch benefitet, ch tax, tax credit, councilra is van valami tamogatas de annak nem tudom a pontos nevet. azt hiszem a 19heten jar 150 font, ha lesz meg a heten egy kis idom akkor osszeszedem neked a dolgaim, visszanezem oket es pontosan leirom. :) jo ejszakat nektek!

2012. jan. 14. 23:26
 8/9 A kérdező kommentje:

Ertem en hogy tappenz, na de ha papirt nem kaptam rola, de a fonokom viszont ker, akkor honnan szedtem volna. Hiaba kertem a vedonot nem adott, kozben elkoltoztunk, az uj dokim sem adott. A fonok pedig azt mondta hogy igazolnom kell hogy tenyleg nem dolgozhatom. A korhazban kapott leleten rajta van hogy mi a problema, mutattam is neki de nem szolt ra semmit. Azota hiaba keresem, o le sem sz..ja a fejem. Mar bocsanat. Dolgoznek en, de amiatt sem erem el. Egyszeruen akarmit teszek semmit nem erek el.

Ezt a tappenzes dolgot is probaltam, de hiaba. Mar teljesen tanacstalan vagyok.

Igazabol mindegy is, mar nem szamit. Ha nem jar, hat nem. Viszont azt meg nem ertem, hogy miert nem kuldenek papirt arrol hogy munkaviszonyban allok e meg vagy sem (ja, mert ezt megkerdeztem, de valaszt sem kaptam) Egyszeruen semmi papirt nem kapok, hiaba kerdeztem a fonokom meg a ceget.

Igazabol mindegy is, amugy sem szerettem ott dolgozni, igy ha nem keres a fonokom, nem fogok visszamenni dolgozni. Akkor talan majd eszreveszi magat.

Koszonom a linket.

2012. jan. 15. 00:43
 9/9 anonim ***** válasza:
de te most kapsz valamilyen juttatast? mert ha nem akkor pedig jo lenne ha ennek utannajarna, mert visszatartja a penzed, illetve "terhesseg miatt" nem alkalmaz tovabb, ami jogszabalysertes. amivel ugyved, es hatalmas per a nyakaba.szerintem probald meg megegyszer emaliben lerendezni vele, annak nyoma van es ha arra sem reagal akkor ugyved. en tuti ezt tennem. amugy en is pereskedtem terhesseg alatt. szoval tudom mirol beszelek. :)ertem en hogy nem ersz el nala semmit, de valamit ki kell tole csikarnod, valami valaszt mert igy latod te sem tudod hogy egyetalan alkalmazasban allsz e... megkerdezhetem melyik ceg ez?beszelgethetunk privatban is ha gondolod!
2012. jan. 15. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!