Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gyermekvállalás előtti bizonyt...

Gyermekvállalás előtti bizonytalanság. Másnál is volt ilyen? El fog múlni?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy egy ideje foglalkoztat bennünket a gyermekvállalás kérdése, de minél közelebb kerülünk a projekt kezdetéhez, annál erősebb bennem a bizonytalanság, és keresem az ellenérveket. Közben pedig úgy érzem, szeretnék már gyereket, de azt hiszem, kicsit félek attól, hogy fel fog fordulni az életünk. Ja, 28 éves vagyok.
2012. jan. 12. 10:10
 1/10 anonim ***** válasza:
ne kicsit félj attól, hogy felfordul, hanem nagyon:) ha bizonytalan vagy még nincs itt az ideje a gyerekvállalásnak.
2012. jan. 12. 10:37
 2/10 anonim ***** válasza:
No para!
2012. jan. 12. 10:43
 3/10 anonim ***** válasza:
Ezzel én is így voltam. Egyik pillanatban nagyon akartam a másikban meg egyálltalán nem. Ha már eszedbe jutott az jó. Akkor valószinüleg boldog kismami leszel majd. Mi lombikra jártunk és egyik sem sikerült. Mikor valahogy mégis teherbe estem, mert spontán sikerült, ugy be paráztam, hogy most mi lesz. Pedig mi is akartuk. HAragszom is magamra amiért ilyen gondolataim voltak.Ez csak az elején volt egy pár napig. De mostmár nagyon várom a picit. 31 hetes kismami.
2012. jan. 12. 11:44
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem meg, most le kell győznöd a félelmedet, mert ha most nem, akkor később se fogod tudni legyőzni. a bizonytalan életérzéseknek pont az az ellenszere, ha szembenézel a félelmeddel. Egyebként pedig kb 2szer annyi boldogságot hoz a baba az életbe, mint amennyi nehézséget. és azért gondolj arra is, h nehogy kifuss az időből. minél többet vársz anná nehezebb lesz minden és még a vizsgálat is több az idősebbeknél!szóval sztem Hajrááááá!
2012. jan. 12. 11:48
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem akinek ez nem fordul meg a fejében vagy egy picit nem bizonytalanodik el, az hazudik...:)

Mind a két gyermekem előtt megfordult a fejemben, hogy biztos vagyok e a dologban.

A terhesség alatt is volt egyszer-kétszer. Amikor már megszületik, akkor viszont beteljesedik, hogy nagyon is jól döntöttem. Annak aki húzza a gyerekvállalást csak azt tudom mondani, hogy minden nappal veszít a boldogságból. Ennél több értelme nem lehetne az életnek, mint a gyereknevelés. Minden eltörpül mellette. Persze van sok nehézség, de ezeket mindet sikeresen át tudod lépni. Mindig sikerek érnek, még ha sok is a kudarc előtte. ( egyedül alszik, egyedül eszik, beszél, stb.) Régen a férjemnek és a munkámnak éltem. A munkám nagyon szerettem. Igen, felfordul az ember élete és nagyon sok lemondással jár a gyerek. Csak arról megfeledkezünk, hogy a gyerek csalja az arcunkra a mosolyt, a szívünkbe a végtelen és megingathatatlan szeretetet, amit máshonnan az életben nem kapnánk meg és nem éreznénk...

2012. jan. 12. 12:59
 6/10 anonim ***** válasza:

Szerintem meg nem vagyunk egyformák, én pl. mindenen izgulok, nemcsak a gyerekvállaláson. Más meg szinte semmin.

Nagy önbizalommal elkezdtük a próbálkozást, aztán a + tesztnél jött a para :)

Azóta már 2 gyerekes anya vagyok, de előfordul, hogy vagyok bizonytalan a neveléssel kapcsolatban is. Vagy más kérdésekben. Én se hinném, hogy mindenki mindent tud, és semmi nem aggasztja, ez sci-fi lenne :)

2012. jan. 12. 18:07
 7/10 anonim ***** válasza:
vagyis "bizonytalan vagyok" :)
2012. jan. 12. 18:08
 8/10 anonim ***** válasza:
Igaz de az aggódások ellenére azért bevállalja az ember a gyermeket!
2012. jan. 12. 19:17
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen van és elmúlt már hál Istennek! Most már nem akarok gyereket.
2012. máj. 7. 10:44
 10/10 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Harmadik válaszoló voltam.

Azóta az én babám már 7 hetes. És egy tünemény! A világ minden kincséért vissza nem csinálnám. Soha nem bánom meg, hogy szültem. 3 évet vártunk rá és pont olyan hálás érte. Nagyon jó baba, szinte csak szórakozom vele. Eszik , alszik meg már gőgicsél. Nagyon cuki. Szépen gyarapszik már majdnem 6 kiló. Egyébként is 4,1 kg-al született. Nagyon jó anyának lenni. Minden nőnek ajánlom!

2012. máj. 8. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!