Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet hang nélkül szülni?

Lehet hang nélkül szülni?

Figyelt kérdés
Mindenhol úgy mutatják be a szüléseket, hogy a nők üvöltenek, de nyugtassatok meg, hogy lehet ezt másképpen is csinálni!
2012. jan. 9. 19:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

én akkor kezdtem el sírni, mikor már órák óta vajúdtam, megőrültem a fájdalomtól, erre a szomszéd szülőszobába betoltak egy nőt és kb 30 percen belül megszülte a gyerekét, az enyém meg még sehogy se akart kibújni :)) szóval jól el voltam keseredve

na az a nő a szomszédban viszont kiabált, mint akit nyúznak (negyedik gyereke volt)

2012. jan. 9. 20:22
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Én sem ordítottam, belőlem nem jött ki hang, mikor erőlködtem. Igazából nem lehet tudni belőled mit vált ki a helyzet, de a filmekben szerintem is sokszor túloznak.

A mellettem lévő szobában a vajúdó anyuka mondjuk rettentően kiabált, ez is előfordulhat.

2012. jan. 9. 20:24
 13/22 anonim ***** válasza:

én iszonyatosan üvöltöttem.

gyorsna indult be a szülés pár órá vajúdtam csak (2-3) és már jöttke is a tolófájások. és hiába voltam tágulva, egyszerüen nem jött ki a baba. én üvöltöttem, de folyamatosan rámszoltak hogy az üvöltéshez használt eröt a nyomásba fektessem és ne üvöltsek.

sajna az üvöltés egy energia levezetés, és ha üvöltesz szülés közben akkor nem a nyomásra fejted ki az energiát hanem az üvöltésre.

nagyon nehéz volt nem üvöltenem, de mikor egyre jobban nem jött, akkor egyre jobban össze szedtem magam és nem üvöltöttem.

én amúgy is nyögös típus vagyok, szóval pl ha hegyetmászni megyünk simán nyögök a felmászásnál mikor már fáradok. (habár sexközben kicsit sem hangoskodom)

2012. jan. 9. 20:26
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Én csendben vajúdtam és csendben szültem. Szuszogtam, lihegtem a levegőt ahogy kell, megpróbáltam belülre koncentrálni és oda tartogatni az erőmet. Én nem ordítoztam meg visítoztam,meg is dicsértek mindkét szülésemkor,hogy szép szülés volt. Pedig a másodikkal 24 órát szenvedtem és az utolsó 40 percben a tolófájásaimnál nem nyomhattam,mert még nem voltam teljesen kitágulva. Na akkor már közel jártam a nyűszítéshez..
2012. jan. 9. 20:32
 15/22 anonim ***** válasza:
én az elsőnél fújtattam csak meg nyöszörögtem de a fájásoknál szinte levegőt se vettem az esett jól. a kitolásnál nyögtem nagyokat beleadva apait anyait a tolókba. A másodiknál az oxi miatt annyira gyors volt és annyira fájt hogy alig bírtam ki sikongatás nélkül, folytak a könnyeim a fájdalomtól. Itt igazi hárpia voltam kiabáltam a szülésznővel és ha doki kiment kiabáltam utána hogy ne menjen sehova, de jogosan mert nem tudtam visszatartani olyan hirtelen jöttek a tolók. annyira nyomtam hogy észre sem vettem mikor elmúlt a fájás akkor szóltak hogy most pihenjek ne nyomjak.
2012. jan. 9. 23:04
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
En mindekettot csendben szultem.Abszolut nem fajt annyira,hogy kiabaljak,bar en is hallottam egy ket not a korhazban.Kibirhato fajdalom,ena fogorvosotol jobban felek:)Szoval lehet. Mondjuk nekem mindketto rohanszules volt,lehet ha 23 orat vajudtam volna nem ezt mondanam.Nekem igy ment,csednben,gyorsan,nagy fajdalom nelkul.Jarj kismama tornara,mozogj sokat,sokat segit a szulesben.Boldog babavarast:)
2012. jan. 10. 00:13
 17/22 anonim ***** válasza:
Azért nem jó az üvöltés a szülésnél, mert a tüdőből kijut a levegő, és sokkal gyengébb lesz így a hasprés. Ha bent tartod a levegőt, és lefele koncentrálsz, rengeteg energiát és időt spórolsz meg magadnak.
2012. jan. 10. 06:10
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
En is csondben szultem pedig 25 orat vajudtam.En ugy ereztem,hogy ha uzoltenek elvenne a keves eromet is ami volt :)
2012. jan. 10. 06:53
 19/22 anonim ***** válasza:

uvoltenek

bocsi elirtam

2012. jan. 10. 06:54
 20/22 anonim ***** válasza:

Én az elsőt mikor szültem, fájt nagyon, és úgy emlékszek, hogy kiabáltam kicsit, nem üvöltve, de azért úgy mondogattam. Mondtam is utána a férjemnek, hogy húúú így visszagonolva tökgáz, hogy kiabáltam szülés alatt. Aztán csak nézett rám nagy boci szemmel, hogy miről beszélek, meg sem szólaltam végig a szülés alatt, csak sóhajtoztam!! :) Hát úgy látszik kicsit más emlékeim maradtak, de ő volt a józanabb, jobban elhiszem, amit ő mond.

Második szülés gyors volt, könnnyű, sóhajtoztam, szép csendben koncentráltam- a doki és szülésznő mondta, hogyhoa jólesik nyugodtan ordibálhatok is!!! De maradtam a csendes változatnál. Kitolásnál kicsit hangosabb sóhajok jöttek- de akkor az ott tök természetes.

Egyébként szülés közben azt csinálsz amit akarsz, üvöltesz, ordítasz, vagy csendben vagy, vagy csak sóhajtozol, vagy sírsz, vagy hisztizel.... bármit, nekem konkrétan fel is ajánlották az ordibálást.

MIkor szültem, volt egy nő, aki olyan ordenálé módon káromkodott üvöltve végig a szülése alatt, hogy a férje már majd elsűllyedt szégyenében- végigszidta a családfát a nőci. Utána a gyerekágyon ő is végig tiszta piros volt- mert csak a káromkodós anyának hívták- égett szegény rendesen. :) De biztos nem direkt csinálta, lehet nem is emlékszik rá- nekem is más emlékeim vannak az első szülésről, mint ami valójában volt. :)

2012. jan. 10. 07:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!