Szülés közben kiabálni? Lecsendesitik-megszólják az orvosok, szülésznők a hangosan szülő nőket? Egyáltalán lehet hang nélkül szülni?
Szia!
Én úgy akartam...aztán nem jött össze.Amúgy nagyon bírom a fájdalmakat,de ez a szülés még a dokik szerint is nehéz volt.Nem kiabáltam,de azért volt hangom.És senki nem csitított le,mert nem jókedvemben hangoskodtam.Nekem nagyon nehéz szülésem volt,de biztosan vannak olyan szerencséssek,akiknek könnyebben megy a dolog.:-)
Húúú hát én kiabáltam. :) Nem csak szülés közben, de már vajúdás alatt is. Azt hittem bírom a strapát... de azok a tolófájások... húúúú És hát igen, engem csitítgattak, mindig mondogatták, hogy nem kiabálunk, szépen csendben viseljük a fájdalmat. Mikor meg már ténylegesen toltam ki a bébit, akkor is mondta a doki, hogy nem lesz ennek jó vége, mert el fog fogyni az erőm. El is fogyott. Két fájás közt szinte félkómában feküdtem. Mikor meglett a pici és a karomba adták, szegény majdnem kicsúszott a kezemből.
De hát ez van. Nem volt könnyű szülésem!
engem a legvégén biztatott a szülésznőm is meg a doki is, hogy ordítsak nyugodtan ha akarok, inkább mint hogy az ercomba fújjam a levegőt a hasam helyett:))
igaz 3/4 órás kitolásom volt, mivel teljes gátvédelem mellett szültem, sikerrel.
ercomba = arcomba:)
amúgy a másik szülőszobán volt egy csajszi, aki 4 órán keresztül üvöltött mint a sakál, rá se szólt senki.
Attól függ milyen az orvos és a szülésznő. Hangot mindenképpen kiad az ember szülésnél.
Egyedül a pánikhangulatos "hiszti" szerintem ami igazából idegesítheti őket. Ezen kívül, ha hang jön ki, akkor jön.
Tolófájások alatt állítólag nem tanácsos kiabálni, mert akkor nincs elég levegő a haspréshez, viszont két fájás közötti feszültség levezetéshez meg lehet hogy jó.
Én nem emlékszem mennyi hangot adtam ki, de őszintén nem is fontos. A lényeg, hogy nem estem pánikba, és hanggal vagy hang nélkül, de megszületett a pici babám egészségesen. Ennyi a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!