Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki hang nélkül szült, hogyan...

Aki hang nélkül szült, hogyan bírta ki?

Figyelt kérdés
Néhány napja szültem és előtte szentül megfogadtam , hogy nem fogok kiabálni. Az előző szüléseimnél mindig ordítottam és szégyeltem is magam érte. Most is próbáltam hang nélkül tűrni , de egy idő után nem bírtam tovább és elkezdtem hangosan jajjgatni , nyögni a végén már megint kiabáltam ahogy csak tudtam. Mellettem szült egy nő , ő egyetlen hang nélkül megcsinálta. Ennyire gyenge vagyok vagy miért nem tudom befogni a számat? Nagyon szégyenlem magam miatta.
2011. márc. 10. 12:48
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
szerintem mindenki másképp éli meg ezt, más a fajdalomküszöbe. de az is lehet, hogy van aki az orditással tudja levezetni a feszültséget, más meg összeszoritja a fogát. ilyenekre tudok gondolni. nem szégyen egyik sem, bár tudom, az ember szeretne csöndben lenni, de van, amikor már nem megy.
2011. márc. 10. 12:56
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha jol olvasom a kérdésedből már szültél.Én is 2 szer szültem az elsőt hang nélkül,a másodikat már a végén nyöszörögtem de azt mondják hogy minden többedik szülés jobban fáj ugy hogy lehet hogy szeptemberben orditani fogok.

Én nem szégyellném magam.Sőt ha rám szolna a doki ahogy sokan irják tuti megmondanám neki hogy akkor cseréljünk helyet és préseljen ki egy gyereket ő..:D

Ne szégyelld magad hisz a világ legszebb dolgát vitted véghez szültél egy csodás gyereket.:D

2011. márc. 10. 13:01
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Szülés alatt úgy kell viselkedni ahogy éppen jól esik, nem szabad azzal foglalkozni, hogy más mit gondol.Én például teljesen csendben voltam a szüléseim alatt, de akivel együtt szültem ő nagyon ordított, végül egy szobába kerültünk és kiderült, hogy kölcsönösen csodálkoztunk a másik viselkedésén,ő azon, hogy én csendben vagyok én pedig azon, hogy mennyire kiabál:))Kinek mi a jó úgy csinálja, úgyis ösztönösen jön az egész.
2011. márc. 10. 13:04
 4/25 anonim ***** válasza:

általában hang nélkül szülnek, csak a romantikus filmekben van ordítozás-sikoltozás. Lehet, hogy az hatott negatívan Rád? de ne szégyeld, butaság. A lényeg: megérkezett a kisbaba!

SOK BOLDOGSÁGOT A KIS JÖVEVÉNNYEL!!!

R.Tagore: A nönevkő Hold /részlet /Választás

A gyermek úgy jön a világra, mint egy koldus, pedig mennyi aranya és gyöngye van.

Nagy oka van, hogy álruhában érkezik.

Icipici csupasz koldus, aki tökéletesen tehetetlennek tetteti magát - így koldulja a mérhetetlen anyai szerelem gazdagságát.

A gyermek tökéletesen szabad volt a növekvő hold kicsi országában.

Nagy oka van, hogy feladta szabadságát.

Elcserélte a végtelen boldogságok termével, ami ott van az anyja szíve sarkában, mert tudta, hogy minden szabadságnál édesebb, ha megöleli, és a karjába szorítja.

[link]

2011. márc. 10. 13:06
 5/25 anonim ***** válasza:
Első jól mondja, mindenkinek máshogy jön az energia. Van, akinek kiabálva megy könnyebben, van, akinek rákoncentrálva, csendben, visszaszorított lélegzettel. Én az utóbbi csoportba tartozom, sokkal jobban oda tudtam figyelni a történésekre és magamban erőlködve gyűjtöttem az erőt. (Azt mondják, a kiabálással sok energiát veszítesz és ez magával vonja azt, hogy így sokkal fájdalmasabb is lesz, mivel nem marad erőd koncentrálni a tolásra.)
2011. márc. 10. 13:08
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

Ne szégyelld magad. A kórházi környezet miatt érzed magad kellemetlenül, ha kiabálsz, ugye? Úgy értem, ha egyedül volnál (de azért mondjuk egy szobával arrébb ott volna a doki), akkor nem érdekelne, hogy kiabálsz-e, jól gondolom?

Van aki csak úgy tud szülni. Én is úgy ordítottam mint egy oroszlán, de máshogy nem is ment volna. A szájat meg nem szabad összeszorítani! Az a méhszáj megfelelője, és annak lazának, nyitottnak kell lennie.

2011. márc. 10. 13:11
 7/25 anonim ***** válasza:

Szerintem nem gáz, hogy valaki ordít.

Nekem nagyon-nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, el sem tudnám mondani, mennyire nem bírom. A szülés is nagyon fájt, mármint a fájások, alig bírtam ki, mégsem ordítottam valamiért, csak nyögdécseltem. Szerintem tök mindegy, ordít-e valaki vagy sem, senkit nem érdekel.

2011. márc. 10. 13:11
 8/25 anonim ***** válasza:

jav: ne szégyelld

A növekvő Hold : )))

2011. márc. 10. 13:12
 9/25 anonim ***** válasza:

13:06

Köszi a Tagore idézetet, gyönyörű!

2011. márc. 10. 13:18
 10/25 anonim ***** válasza:

Ami fáj az fáj..az ember ösztönös reakciója a hangok kiadása...nézd csak meg amikor a ninja meg verekedős filmekben valaki erőkifejtéssel üt az is kiabál valamit.

A szülőszomszédodnak lehet nem fájt annyira, vagy jobban tűrte, vagy jobban ki volt tágulva stb.

Nekem 36 óra volt az első 5 pecesektől a végéig, mert nem tágultam, halkan jajjgattam, de alapvetően nem vagyok kiabálós, a vége felé úgy kimerültem, hogy csak azt mondogattam a dokinak: Hát ez már nem igaz , miért nem fér ki! Minél hangosabban mondogattam annál több erővel tudtam nyomni stb...

2011. márc. 10. 13:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!