Lehet, hogy hülyeség de egyre jobban foglalkoztat, hogy mi van ha terhes leszek, és nem veszem észre, mivel szoptatok és a menstruációm még nem jelentkezett! Csak én vagyok ezzel így?
Szoptatás alatt ha meg is jön a mensi, teljesen normális, hogy össze-vissza jön meg, vagy egy hónapban kimarad. Az óvszer teljesen megbízható, ha rendesen használják, nem kell parázni. Tehát már az aktus elején fel kell húzni. Ha nem szakad ki, nem lehet baj.
Nekem az első gyerek 6 hónapos volt, amikor megjött, aztán hol megjött, hol nem, pedig 1,5 éves koráig szoptattam.
2. gyerek 8 hónapos volt, amikor megjött. Aztán tetettem fel Mirénát.
A spirál tényleg nem a legjobb, mert petefészek-gyulladást lehet tőle kapni, meg gyakran elmozdul, és akkor terhes lehetsz. De a Mirena nem okoz ilyen gondot, esetleg kérdezz rá a dokinál. Én meg vagyok vele elégedve.
Utolsó:
Nem csak akkor lehetsz terhes a spirál ellenére, ha elmozdul. Nekem jó helyen volt, mégis itt a lánykám.
Egyébként mellékhatások tekintetében a mirena és a sima spirál között pont a mirena áll rosszabbul, mivel az hormont bocsát ki.
1. Mivel volt pozitív terhességi tesztem, ezért egyből uh-t csinált a doki. Jó helyen volt a spirál.
2. Mivel elég sok allergiám van, így én már kapásból plasticot rakattam fel.
3. Nem tudom a pontos számokat, de pl. a Nuvaring (hüvelygyűrű) is az alacsony hormontartalmú készítmények közé tartozik mégis van mellékhatása. Mellékhatás mindegyiknél van, a mértékében van eltérés.
4. Én egyébként pont az ára miatt nem próbáltam ki. Hát megmondom őszintén a guta kerülgetett volna, ha amellett "kapom be a legyet".
5. Igen, ez sem 100%-os. De nincs is 100% védekezési mód, csak az ha az ember nem él szexuális életet :)
Hát, én még a megszakítást tudom javasolni, de az pláne nem 100%, éshát olyan partner is kell hozzá, aki maximálisan kontrollálni tudja magát. Mondjuk nálunk teljesen jól működik/működött, igaz, kell hozzá egy kb. fixen beállt ciklus. Ill. még ennél is fontosabb, hogy te magad tudd, lásd magadon, hogy hol tartasz.
De szoptatás alatt ugye minden elég "zűrös" tud lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!