Magyarországon milyen megoldás létezik gyermek örökbe adására?
Az a helyzet, hogy a párommal 3 éve vagyunk együtt. Nem élünk együtt és az anyagi helyzetünk sem teszi lehetővé azt, hogy jelenleg vagy a későbbiekben (2-3 év múlva) bevállaljunk egy gyermeket. Igaz, mind a ketten dolgozunk.
Tegnap teszteltem, mert nem jött meg és a közérzetem sem a legjobb mostanság. Pozitív lett. Én másokkal ellentétben nem repültem a boldogságtól, mivel védekezés mellett (tabletta) lettem terhes. Legalábbis a tesztek (ma is csináltam kettőt) azt mutatják eléggé.
Párommal beszéltem, de ő nem tudja mi legyen. Elvetetni nem akarom, mivel nem vagyok az abortusz mellett és a magzat sem kérte, hogy "elkészüljön".
Arra gondoltam, hogy örökbe adhatnánk, de nem tudom, hogy ennek milyen formája létezik itt.
Vagy mi legyen? Ti mit javasolnátok?
Igazad van, sokkal jobb egy nő lelkiismerete, ha elkocog abortuszra. Abban is igazad van, hogy itt saját példát nem olvastál. Ellenben többen leírtuk, hogy mi nem tudnánk megtenni. Van a családban, ismerősi körben több örökbefogadott gyerek, olyan is aki már nagymama. Egyiknél sincs olyan, amit te említesz, sőt.
Nem, nem tértünk el a tárgytól, hiszen az az örökbefogadásról szól. Az pedig egy tisztelendő dolog. Ha te nem tudsz tisztelni egy gyermekét megszülő nőt, aki nem megöli a gyermekét a szíve alatt, hanem kihordja, vigyáz rá 9 hónapon keresztül, fájdalommal megszüli és ad neki egy esélyt egy jobb élethez, akkor a hiba a te készülékedben van.
Szia! Én is légiutaskísérő vagyok, második babámat várom. A nagyobbal, akit terveztünk, amikortól volt szívhang, olyan 7-8 hetesen én bizony elmentem táppénzre és nem repkedtem tovább (de az állomány kb 90%-a) így csinálja.
Munkakörödből adódóan kiírnak táppénzre, mert veszélyeztetett munkaköröd van a babára nézve.
Én nem akartam reszkírozni, az első 12 hét nagyon fontos a baba fejlődésének szempontjából, nem biztos hogy napi 4 le/felszállás annyira jót tesz neki, nem beszélve egy esetleges vészhelyzetről, amit émelyegve, fáradékonyan nem biztos hogy te is 100%-an meg tudsz oldani.
Sok sikert a babaváráshoz, örülök, hogy megtartod, sok boldogságot, nem fogod megbánni.
már írtam ide, nem kívánok beleszólni az kommented után zajló vitába, én terveztem a babát mégis kétségbe estem mikor terhes lettem kellet kis idő míg megszoktam a gondolatot. Na de én csak azt akarom írni hogy ha a párod bizonytalan vidd el egy ultrahangra, 12 hetesen akár már 4d re is lehet menni ekkor már van keze lába igaz még kis ebihal de itt még meg lehet csodálni egyben:) Ha téged már a baba szívhangja is így rádöbbentett arra hogy ez boldogság biztos ő is így fogja gondolni ha meglátja.
Az első fiam nekem is tabletta mellett jött, én nem vagyok légiutas kísérő de az első hat hétben pont repültem én is többször. Én úgy gondolom nem lehet véletlen ha a baba még így is megfogan, neki veled veletek van dolga ebben az életben, nagyon boldog babavárást kívánok és remélem a párod is örülni fog majd neki!
az 5. és a 11. válaszoló vagyok
nagyon örülök hogy megtartod!!!!! :))))
nagyon sok boldogságot kívánok nektek!!!
tegnapi hozzaszolo vagyok! 14 evet leeltem ugy hogy csak sovarogtam azutan hogy egyszer legyen pozitiv tesztem, csak egyetlen egyszer. ez nem tortent meg soha. mar jocskan tul a 30-on letettem arrol hogy valaha gyerekem lesz. es jott a ferjem reszerol egy gondolat mi lenne ha orokbe fogadnank egy babat. eloszor megremultem a szavak hallatan. 5 evet vartunk a babara, es vegre kaptunk egyet. mivel a sajat testemmel nem tudok valami oknal fogva eletet adni, ami elszomorit. most lesz 2 eves a kislanyunk, tiszta szivbol szeretjuk, nem hiszem hogy barmiben hianyt szenved, sot tobbet adni nem is lehetne. mi ugy erezzuk hogy viszonozza az erzelmeinket. tudom hogy eljon a nap amikor meg kell mondani neki az igazat. felek attol a naptol, de tudom hogy minden csak rajtunk mulik. oszintenek kell veluk lenni. en azt irtam hogy tisztelem a kerdes kiirojat mert az orokbeadas jutott az eszebe es nem az abortusz. azok a lanyok, nok akik igy dontenek lehetoseget adnak az olyan noknek mint en is vagyok. es atelhetjuk az EDESANYA szerepet.
bar latom megvaltozott a velemenyed, aminek szinten tiszta szivbol orulok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!