Magyarországon milyen megoldás létezik gyermek örökbe adására?
Az a helyzet, hogy a párommal 3 éve vagyunk együtt. Nem élünk együtt és az anyagi helyzetünk sem teszi lehetővé azt, hogy jelenleg vagy a későbbiekben (2-3 év múlva) bevállaljunk egy gyermeket. Igaz, mind a ketten dolgozunk.
Tegnap teszteltem, mert nem jött meg és a közérzetem sem a legjobb mostanság. Pozitív lett. Én másokkal ellentétben nem repültem a boldogságtól, mivel védekezés mellett (tabletta) lettem terhes. Legalábbis a tesztek (ma is csináltam kettőt) azt mutatják eléggé.
Párommal beszéltem, de ő nem tudja mi legyen. Elvetetni nem akarom, mivel nem vagyok az abortusz mellett és a magzat sem kérte, hogy "elkészüljön".
Arra gondoltam, hogy örökbe adhatnánk, de nem tudom, hogy ennek milyen formája létezik itt.
Vagy mi legyen? Ti mit javasolnátok?
21.48-as vagyok
sajnálom amiket a szülői háttérről írtál :(
az első fél évben TGYÁS-t kapsz (terhességi gyermekágyi segély) ami a fizud 70 %-a, de felső korlát nélkül
utána a gyermek 2 éves koráig GYED-et kapsz, ami szintén a fizu 70 %-a, de van egy felső korlátja, kb nettó 90 ezer Ft
a 3. évben pedig már csak a GYES jár, ami 25 ezer, hát ez már éhenhalni is kevés, de ekkor már lehet dolgozni, és ha részmunkaidőben dolgozol, akkor kapod mellé a GYES-t
Ha olyan melótok van, hogy repkedtek a nagyvilágban, akkor gondolom olyan rosszul nem kereshettek.
Én a helyedben megtartanám. Te tudod milyen szülők nélkül. ne akard hogy a kisbabád is megtudja :( persze az örökbefogadó szülő is teljes jogú szülő, de nem fájna a lelked, hogy valahol él egy gyermek, aki a tied és nem te neveled? én biztos hogy nem tudnék ezzel a tudattal együttélni
persze ha egyáltalán nincs lehetőség a megtartására akkor inkább az örökbe adás mint az abortusz
Szia!
Szerintem gondolkodj rajta, mert hidd el, ha a kezedbe adják szüléskor azt a csöppséget, akkor már nem tudsz elszakadni tőle. 9 hónap hosszú idő. Én jelenleg egyedül nevelem a 2 kisfiam, hónapról hónapra élünk, de semmiért oda nem adnám őket senkinek.
Sziasztok!
Köszi a bátorításokat és a hasznos válaszokat!
Elmentem ma reggel az orvosomhoz (jelenleg itthon vagyok Mo-n), ő is csodálkozott, hogy teher beestem, de nem lepődött meg, mert állítása szerint 10 nőből minimum 2 így lesz terhes. Én ehhez a részéhez nem értek, úgyhogy csak bólogattam "helyesen". Lényegében megnézte uh-n, hogy mi a ténylege "állás". Ott volt a magzat, adatok szerint 8 hetes terhes vagyok. Sok előjelét én ennek nem éreztem, csak fáradékony voltam meg néha szédültem. De a légisikérő munka sokszor jár ezzel, sőt még hányással is. Legalábbis nekem a pályám kezdetén előfordult. Szóval megnézett mindent és ott volt a szívhangja is. Először azt hittem, hogy az enyém, de mondta a dokim, hogy ez bizony a baba.
Na, akkor esett le, amit írtatok! A BABA! Az én babám. Én bizony sírtam, pedig nem 'akartam' (most még nem), védekeztünk és mégis itt van :)))
Kaptam képet is róla, de dolgozni nem mentem be. Kértem egy rendkívüli szabadságot.
Alig várom, hogy leszálljon Tomiék gépe (párom) és tudjunk beszélni telefonon. Most nagyon boldog vagyok! Azt hiszem, hogy megtartom. Legalábbis én mindenképpen.
Tomi még nem mondott igazából semmit se azonkívül, hogy sokkot kapott a pozitív teszt láttán tegnap reggel.
Viszont a munkámról le kell mondanom ...
Látom, írtál már kommentet, de azért leírom az eredeti üzenetemet.
Édesanyaként azt mondom, hogy minden tiszteletem azoké a nőké, akik örökbeadnak gyermeket. Én nem tudnám megcsinálni.
Az éremnek két oldala van.
Az egyik válaszoló jól leírta, hogy mik vannak. Ehhez jön még hozzá az egyszeri anyasági támogatás 64eFt, és a családi pótlék, ha egyedülállóként vállalod a gyereket, akkor havi 13eFt. Plusz adókedvezmény havi 10eFt, ez már a magzat 91. napjától jár, az szja-ból lehet visszaigényelni, havonta v. évente.
Ha nem vagy bejelentve, nem jár ennyi, akkor a havi járandóság 25eFt + családi pótlék.
Gondoljátok jó alaposan át.
Kevés olyan nőt ismerek, akik végig tudtak dolgozni, tehát a munkából így is úgy is kiesel egy kis időre, a terhesség miatt x. időtől nem repülhetsz. Terhesgondozásra azért nem árt, ha jársz a saját magad és a gyerek érdekében.
És itt jön az újabb üzenet:
Elhiszem, hogy sokkot kaptál, én már többször átéltem ezt :)
A második babám spirál mellett lett, a harmadik (ő még pocakban) pedig nem ismeri a naptárat. Szóval, ha valaki, akkor én tudom milyen, amikor nem számítasz terhességre. Mondjuk mi mindig is 3 gyereket szerettünk volna, csak egy kicsit időben jobban szétszórtan. Na, mindegy.
Örülök, hogy egy kicsit másképp látod a világot, nyugodtan üljetek le az apukával és döntsetek közösen. Hiszen ő a közös gyereketek :) Ja, pasik, ők akkor is sokkot kapnak, ha már hónapok óta az a téma, hogy jöhet a gyerek.
Itt sok gyakorló anyuka van, ha bármi kérdés felmerül, segítünk végiggondolni. Pl. nem feltétlenül kell sok pénz a "kezdőcsomaghoz", okosan is meg lehet oldani.
NYUGODTAN LE LEHET PONTOZNI!!!
Hát én nem értem mire ez a sok tisztelet amiket írogattak neked! Nagyon jó állása van mind a kettőtöknek...nem is értem miért nem akartad megtartani, de az örökbe adás részét meg pláne nem. Önzőség lett volna, szerintem azért eldobni a gyerekedet miután megszülted, hogy ne kelljen otthagyni a puccos kis állásodat! Mások ketten keresnek 100-130ezred, de nem fordul meg ilyesmi a fejükben, és ha szűkösen is, de vállalják, hogy tisztességesen felnevelik. Azért örülök, hogy kinyílt a szemed és a szíved!!! A TISZTELET ezért jár legfeljebb -tőlem legalábbis! Boldog babázást!!
utolsó!
Valamit nagyon félreértettél! Nem azért jár tisztelet, hogy "nem adja fel a puccos állását", hanem azért, mert egy nem tervezet terhességnél nem egyből az abortusz jön elő, hanem az örökbe adás! Az már más kérdés, hogy lehet, hogy te, én, X fejében fel se merült volna az, hogy a gyerek nélkül folytatja az életét. Az én második babám, védekezés mellett lett, minden adott volt, mégis bepánikoltam egy kicsit, hiszen akaratom ellenére lettem terhes. Persze, a kezdeti sokk után nagyon vártuk, de az első gondolatom nem az volt, hogy hurrá, megint terhes vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!