Magyarországon milyen megoldás létezik gyermek örökbe adására?
Az a helyzet, hogy a párommal 3 éve vagyunk együtt. Nem élünk együtt és az anyagi helyzetünk sem teszi lehetővé azt, hogy jelenleg vagy a későbbiekben (2-3 év múlva) bevállaljunk egy gyermeket. Igaz, mind a ketten dolgozunk.
Tegnap teszteltem, mert nem jött meg és a közérzetem sem a legjobb mostanság. Pozitív lett. Én másokkal ellentétben nem repültem a boldogságtól, mivel védekezés mellett (tabletta) lettem terhes. Legalábbis a tesztek (ma is csináltam kettőt) azt mutatják eléggé.
Párommal beszéltem, de ő nem tudja mi legyen. Elvetetni nem akarom, mivel nem vagyok az abortusz mellett és a magzat sem kérte, hogy "elkészüljön".
Arra gondoltam, hogy örökbe adhatnánk, de nem tudom, hogy ennek milyen formája létezik itt.
Vagy mi legyen? Ti mit javasolnátok?
Ha örökbe akarod adni:
Ők nyílt örökbeadással foglalkoznak, nagyon kedvesek, megbízhatók.
Vagy egy lemondó nyilatkozat aláírásával a TEGYESZ is örökbeadja a babát, akkor titkos lesz az örökbefogadás.
Nagyon tisztellek azért, hogy nem rögtön abortuszra mész. Ha bármiben segíthetek bátran írj privit!
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
Átnézem őket és a számunkra kedvezőbbet választom.
nagyon gondold meg ezt kérlek
ha mind a ketten dolgoztok, akkor miért nem tudjátok megtartani? te kapnád a gyed-et + a családi pótlékot, a párod a fizetését, szerintem abból szerényen ugyan, de el lehet tartani egy kisbabát
vagy szülőktől nem tudtok segítséget kérni?
Szülők nincsenek. Páromnak meghaltak (késői gyerek volt eléggé) én pedig árvaházban nőttem fel, tehát esélyem nem volt a családi idillre.
Utána néztem ezeknek a "támogatásoknak", amiket 2 évig kapnánk vagy 3? már nem tudom, de a munkánk miatt mi sokat utazunk a világban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!