Létezik más megoldás is a tűn kívül?
Szia!
Simán megúszhatod. Ha minden leleted negatív, esetleg csináltatsz egy quarter tesztet is és az is jó, akkor nem csinálnak.
Szia! Az amnio sem kötelező, a tesztekkel 85-95% közötti valószínűséggel tudják kimutatni a genetikai rendellenességek esélyét. Nem 100%, de nagyon jó arány szerintem, főleg ha tűt nem szeretnél. Drágák ezek a tesztek, olyanról hallottam hogy a kombinált tezstet néhány helyen ingyen megcsinálják, de az integrált tesztet sehol sem... A kombinált 9000 körül, az integrált 30000 körül van, ha beírod google-ba hogy dawn szűrés, több oldalon olvashatsz a vizsgálatokról, de a védőnőd felvilágosít a körzetedben lévő lehetőségekről.
Sziasztok!
Nálunk ingyen volt a 12 hetes (uh+labor)down szűrés,és a 16-18 hetes AFP+uh is!Vagy ezen kívül más is van még?
Mondjuk mindegy mert 32 hetes vagyok már
Szia megint!
Én nem tudok olyan helyet, ahol ingyen lenne, viszont a legtöbb helyen már lehet egészségpénztárival fizetni, ha van valakinek a családban, csak téged meg kell kedvezményezetté tenni.
Pl. itt is lehet:
2009-től a kombinált tesztet a Sejtbank állja minden kismamának. Ez egy marketingfogás a részükről. Minden nagyvárosban van legalább 1 helyen, érdeklődd meg. Ez kb. 85 %-os megbízhatósággal mutatja ki a kromoszómarendellenességeket.
Ha ez sem nyugtat meg, el lehet menni a 16-20. hét között még egy vérvételre (ez a quartett-teszt), ez már térítésköteles. Ha volt kombinált teszted, a két vérvételt összevetik, és abból már 95 % biztonsággal meg tudják mondani, hogy lehet-e baj. Ezt hívják integrált tesztnek. Olyan 15-20 ezer Ft körül van, de egészségpénztárak tényleg elfogadják.
Amikor még mind a két tesztet a beteg fizette akkor volt 30, most már ezért olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!