Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Létezik más megoldás is a tűn...

Létezik más megoldás is a tűn kívül?

Figyelt kérdés
Közel 34 vagyok. Gondolom nem úszom meg az amniocentézist. Pedig meg akarom. Van vmi más megoldás arra, h kiszűrjék amit ezzel kell?
2009. okt. 9. 14:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Én 39 éves vagyok és az első babámat várom!Voltam genetikai tanácsadáson és ott vettek vért a 12.héten kombinált tesztre(az ingyenes)és vettek még az integrált tesztre(az Pécsen 15000ft)Azt mondták a kettő adja majd meg az eredményt(az integráltat én kértem hozzá)A 16.héten megint vettek vért és az eredmény 1hét múlva megjött.Minden rendben volt az eredmény negatív.(semmi nem 100%)A 18 héten csináltak 1 ultrahangotott is megnézték nagyon alaposan és az összes eredményem tudatában(tarkóredő,afp,uh,integrált teszt) azt mondta a genetikus,hogy nem látja indokoltnak az amniocentézist de természetesen kérhetem!Engem megnyugtattak az eredmények és nem kértem.Boldog babavárást!
2009. okt. 9. 18:57
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

36 évesen szültem.A kötelező vizsgálatokat csináltattam meg.A kombinált ingyen volt,a 12 hetes ultrahangkor vették le a vért.Jó lett a tarkóredő,a kombi,az AFP.Én nem csináltattam,de ezt mindenki maga dönti el.Én sokat gondolkodtam,hogy mi lenne a helyes.

2009. okt. 9. 20:48
 13/21 anonim ***** válasza:
Nekünk minden UH jó volt a tarkóredő is. 35 éves vagyok, a genetikus úgy megijesztgetett, hogy megcsináltattuk az nap a quartett, vagyis a 4-es tesztet (19.000,-Ft), az 1:170-hez hozta ki a Down kórt, így bevállaltuk az amnioc.-t. Még nincs eredményünk. Én is így áltam hozzá, hogy engem ne szúrjon meg senki, de az élet máshogy hozta, túl lehet élni. Ezek a vértesztek csak arányszámot adnak korábbi eredmények feldolgozása alapján készült statisztikákból és itt is van fals eredmény. A magzatvízből kivont magzati sejtek tenyésztése után genetikai térképet készítenek ezekről, ami tényt közöl 99,5% biztonsággal.
2009. okt. 9. 20:58
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Én 26 évesen szültem beteg gyereket, nem vették észre hogy rendellenessége van,meghalt.

Ismerek egy csajszit, nem csináltatta meg, mert minek, úgysem az ő gyereke lesz beteg. Amikor megszületett a fia kiderült hogy Down-kóros a pici. Soha nem fogja megbocsájtani magának.

Szerintem csináltasd meg az amniot, NE MAGADÉRT hanem a gyermekedért!

2009. okt. 10. 00:35
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

En 39 eves vagyok es az elso babamat varom, nem ugyanaz, aki korabban valaszolt, masik 39 eves:)) En is rettegtem a tutol, sot a kornyezetemben voltak nem igazan szep elmenyek amniorol, nem akartam bevallani. Aztan dokival ugy dontottunk, hogy az integralt teszt eredmenye teszi majd fuggove, hogy vallalom-e. Az integralt teszt, Pesten a Matyasfold Klinikan 25.000 Ft-ba kerult, iden juliusban. Ez 2 vervetelbol allt, a 12. heten es a 16. heten. Emellett a 12. heten volt genetikai UH, amin foleg tarkoredot mertek, meg persze neztek sok mast is. Valojaban 17 ezer volt a 2 vervetel es 8 ezer az UH. A ket vervetel es az UH erdmenyebol szamitottak az integralt teszt eredmenyet, amiben pl. a koron kivul szamit, hogy a kismama tulsulyos-e vagy sem. Nekem 1:9700 jott ki down korra es a dokim azt mondta, hogy ez nagyon jo eredmeny, es nem muszaj amniora mennem. Raadasul a 18. heti UH-t, az integralt teszt eredmenyevel a kezben neztek es ott is azt mondtak, hogy minden a legnagyobb rendben. Azzal en is tisztaban vagyok, hogy az integralt teszt csak egy szures es nem diagnosztikus erteku, mint az amnio, de pontosan azert fejlesztettek ki, hogy megelozze-megelozheti az amniot, es ha jo az erdmenyt, akkor nem feltetlenul kell szurni. Persze mindenki maga donti el, mit akar, valaki kapasbol bevallalja az amniot, valaki, mint en is, elobb a tesztet keri es utana dont, de ismerek olyat is, aki a 38 evehez kepest semmit nem vallalt be, hanem Istenre bizta a dontest. Szerencsere egeszseges babaja szuletett. Egyszoval te dontod el, hogy melyik utat valasztod. Ha te is annyira parazol a tutol, mint en voltam, akkor ajanlom elobb az integralt tesztet, aztan annak eredmenyetol fuggoen meg mindig eldontheted, hogy bevallalod-e a tut.

Remelem segitettem!

Boldog babavarast!

28 hetes km

2009. okt. 10. 01:27
 16/21 anonim ***** válasza:

A tegnapi 20:58-as vagyok, csak annyit még, hogy az amniocentézis is annyi idő, mint a vérvétel, persze kellemetlen belegondolni, hogy az ember hasába szúrják a tűt, utána 2 nap szigorú pihenés, csak wc-re és tusolni kelljen fel az ember. Én még 2 hét aktív fekvést ráhúztam azért.

Folyamatosan nézik UH-n a baba elhelyezkedését, alaposan lefertőtlenítik a hasad, beszúrják a tűt, leszívnak a magzatvízből és kiveszik a tűt, utána 2 óra hosszáig nem szabad felkelni.

Gondold át, ha arra kerülne a sor, ne tarts tőle túlságosan. Aki mellettem feküdt 36 évesen azt mondta, hogy meg sem fordult a fejében, hogy ne csináltassa meg.

2009. okt. 10. 10:54
 17/21 anonim ***** válasza:
Megint én vagyok, csak azt nem értettem, hogy a 35 évemre miért 1:310-hez kockázatot hoztak ki, mikor a honlapjukon 1:360-hoz volt feltüntetve az életkornál. De már mástól is hallottam, hogy volt félreírásuk. Ha úgy döntesz, hogy megcsináltatod, akár a vérvételt, akár az amnioc.-t ne húzd soká!
2009. okt. 10. 10:57
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
En a mai 1:27-es, 39 eves vagyok. Es elozo valaszhoz hozzateve, az en koromhoz 1:150 van a weblapon irva, mig a leletre 1:100-at irtak, egyszoval nem tudom ez mennyire mervado. Lenyeg, hogy minel hamarabb dontessz, annal jobb, ugyanis integralt teszt elso vervetele a 12. heten van. Ha amellett dontesz elso nekifutasra, ne csussz le rola.
2009. okt. 10. 18:47
 19/21 anonim ***** válasza:
Az a baj,hogy sajnos az amnionak is megvan a maga kockázata,az én barátnőm kapott 1 fertőzést a baba elment és ő is majdnem meghalt.Nagyon sokáig beteg volt!Ennek nagyon kicsi az esélye mert igen ritka de ez is előfordulhat!Az amnio pár %-ban vetéléssel jár.Sajnos én sem tudom melyik mellett döntsek,az integráltat már megcsináltattam ott jó az eredmény de gondolkodom az amnion!Félek tőle és félek attól is ha nem csináltatom meg és baj lesz!Nagyon nehéz a döntés!Én is 39 éves vagyok és 18+2 hetes terhes!
2009. okt. 11. 09:38
 20/21 anonim ***** válasza:
Utolsonak: meg idoben lennel amniohoz? Ugyanis en ugy tudom, hogy a 17. hetig csinaljak csak! Persze lehet, hogy tevedek.
2009. okt. 13. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!