Létezik más megoldás is a tűn kívül?
Szia!
36 évesen szültem.A kötelező vizsgálatokat csináltattam meg.A kombinált ingyen volt,a 12 hetes ultrahangkor vették le a vért.Jó lett a tarkóredő,a kombi,az AFP.Én nem csináltattam,de ezt mindenki maga dönti el.Én sokat gondolkodtam,hogy mi lenne a helyes.
Én 26 évesen szültem beteg gyereket, nem vették észre hogy rendellenessége van,meghalt.
Ismerek egy csajszit, nem csináltatta meg, mert minek, úgysem az ő gyereke lesz beteg. Amikor megszületett a fia kiderült hogy Down-kóros a pici. Soha nem fogja megbocsájtani magának.
Szerintem csináltasd meg az amniot, NE MAGADÉRT hanem a gyermekedért!
En 39 eves vagyok es az elso babamat varom, nem ugyanaz, aki korabban valaszolt, masik 39 eves:)) En is rettegtem a tutol, sot a kornyezetemben voltak nem igazan szep elmenyek amniorol, nem akartam bevallani. Aztan dokival ugy dontottunk, hogy az integralt teszt eredmenye teszi majd fuggove, hogy vallalom-e. Az integralt teszt, Pesten a Matyasfold Klinikan 25.000 Ft-ba kerult, iden juliusban. Ez 2 vervetelbol allt, a 12. heten es a 16. heten. Emellett a 12. heten volt genetikai UH, amin foleg tarkoredot mertek, meg persze neztek sok mast is. Valojaban 17 ezer volt a 2 vervetel es 8 ezer az UH. A ket vervetel es az UH erdmenyebol szamitottak az integralt teszt eredmenyet, amiben pl. a koron kivul szamit, hogy a kismama tulsulyos-e vagy sem. Nekem 1:9700 jott ki down korra es a dokim azt mondta, hogy ez nagyon jo eredmeny, es nem muszaj amniora mennem. Raadasul a 18. heti UH-t, az integralt teszt eredmenyevel a kezben neztek es ott is azt mondtak, hogy minden a legnagyobb rendben. Azzal en is tisztaban vagyok, hogy az integralt teszt csak egy szures es nem diagnosztikus erteku, mint az amnio, de pontosan azert fejlesztettek ki, hogy megelozze-megelozheti az amniot, es ha jo az erdmenyt, akkor nem feltetlenul kell szurni. Persze mindenki maga donti el, mit akar, valaki kapasbol bevallalja az amniot, valaki, mint en is, elobb a tesztet keri es utana dont, de ismerek olyat is, aki a 38 evehez kepest semmit nem vallalt be, hanem Istenre bizta a dontest. Szerencsere egeszseges babaja szuletett. Egyszoval te dontod el, hogy melyik utat valasztod. Ha te is annyira parazol a tutol, mint en voltam, akkor ajanlom elobb az integralt tesztet, aztan annak eredmenyetol fuggoen meg mindig eldontheted, hogy bevallalod-e a tut.
Remelem segitettem!
Boldog babavarast!
28 hetes km
A tegnapi 20:58-as vagyok, csak annyit még, hogy az amniocentézis is annyi idő, mint a vérvétel, persze kellemetlen belegondolni, hogy az ember hasába szúrják a tűt, utána 2 nap szigorú pihenés, csak wc-re és tusolni kelljen fel az ember. Én még 2 hét aktív fekvést ráhúztam azért.
Folyamatosan nézik UH-n a baba elhelyezkedését, alaposan lefertőtlenítik a hasad, beszúrják a tűt, leszívnak a magzatvízből és kiveszik a tűt, utána 2 óra hosszáig nem szabad felkelni.
Gondold át, ha arra kerülne a sor, ne tarts tőle túlságosan. Aki mellettem feküdt 36 évesen azt mondta, hogy meg sem fordult a fejében, hogy ne csináltassa meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!