Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12. heti uh-on 4 fölötti...

12. heti uh-on 4 fölötti tarkóredő, DE látható orrcsont, ilyen paraméterekkel lett valakinek egészséges babája?

Figyelt kérdés
Genetikára küldtek, gondolom majd amniocentézis lesz. Csak a tarkóredő vastagsága mérvadó, az orrcsont hiánya nem is annyira? 3 helyen is voltam, mindenhol nagynak mérték a redőt.

2012. jan. 5. 17:34
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

első vagyok

az orrcsont rendben volt, csak a doki, aki elmérte, azt mondta, hogy az ilyenkor nem is számít, mert a lényeg (szerinte) a tarkóredő. Aztán ezt a mondatot cáfolta a többi uh-s doki, akinél jártunk. Azóta már elmúlt 2 éves a fiunk, teljesen egészséges, remélem, Ti is megússzátok.

Egyébként aki elmérte, kapásból közölte, hogy ezt a gyereket el kell vetetni, nem szabad megszülni, van már elég Down szindrómás gyerek, nem kell szaporítani, jelentkezzek be abortuszra. Mi lett volna ha megteszem??? Elvetetek egy egészséges gyereket? Vajon hányan fogadják el ezt és nem mennek további vizsgálatokra, mert esetleg nem engedhetik meg maguknak a vérteszteket, magándokinál az uh-kat...

2012. jan. 6. 10:37
 12/29 A kérdező kommentje:

Kedves Első! Köszönöm a választ, és mindenki másnak is.

Nagyon durva, hogy egy orvos ilyeneket mond.

Már voltam amnion az első babámmal alacsony Afp miatt, ott minden rendben lett, egészséges lett.

Akinek a babájánál mégis baj lett: nagyon sajnálom, együttérzek, és remélem, találnak gyógymódot.

2012. jan. 6. 13:31
 13/29 A kérdező kommentje:
Vidéki vagyok, majd jövő héten mehetek a genetikára, akkor lesz a beavatkozás is, hát meglátjuk.
2012. jan. 6. 13:45
 14/29 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 4.2-t mértek a 12. héten, az orrcsontot itt nem is nézték. Csináltattam a kombitesztet, 1:125 jött ki Downra. Teljesen kész voltam, aztán a Bajcsyba kellett mennem pestre, ahol először tanácsadás volt (itt már mondta a doki hogy szép nagy orrcsontja van) és 3.9 lett a nyakiredő. Chorionbiopszia is volt rá egy hétre. Mindent rendben találtak, és most 23 hetesen itt focizik a pocimban, amíg neked írok!

Volt ott egy nagyon kedves hölgy, azt nem tudom milyen státuszban, de ő nagyon nyugtatott, és azt mondta, hogy az esetek 95%-ában kiderül, hogy vaklárma, és ha benne vagy a maradék ötben, akkor pedig jobb ha most derül ki, mint születésnél szembesülni vele. Én mindig ezt mondogattam magamnak, amíg az eredményt vártam.

Nagyon drukkolok neked! Majd írj!

2012. jan. 7. 15:22
 15/29 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, és gratulálok Neked! Pont ilyen válaszra vártam :)
2012. jan. 8. 03:57
 16/29 anonim ***** válasza:

Örülök hogy picit segíthettem! MINDEN RENDBEN LESZ!!!

Utolsó voltam

2012. jan. 8. 14:20
 17/29 anonim ***** válasza:

Szia!

Utolsó vagyok. Van már valami az ügyben? Gondoltam ám rád!

2012. jan. 14. 12:23
 18/29 A kérdező kommentje:

Köszi. Még nincs eredmény, de nem bíztatnak sajnos.:(

Kedves vagy, hogy kérdezted, írni fogok mindenképp.

2012. jan. 14. 15:23
 19/29 anonim ***** válasza:
Sajnálom, de bízni kell, hiszen ők sem mondhatnak valótlant, és inkább ne éld bele magad előre. Reélem minden rendben lesz! Drukkolok!
2012. jan. 14. 15:54
 20/29 anonim ***** válasza:
Mi van Veletek? Szorítok!
2012. jan. 19. 15:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!