Árufeltöltő munkakörben meddig dolgozhat valaki terhesen?
Kiderült, hogy az egyik rokonom terhes és nagyon aggódik, félti a munkáját. A Te*co-ban dolgozik. Most 9 hetes terhes. Meddig tudja titkolni? Ez az első gyereke. Mi van ha kiderül s elküldik? Tényleg a támogatások, gyes csak azoknak jár, akik munkahellyel rendelkeznek? Ha munkanélküli lesz, akkor mit tud csinálni?
Van valaki aki tapasztalt ebben? Ha igen légy szíves segítsetek.
Köszönjük
Ha nem próbaidős és határozatlan idejű a munkaviszonya, nincs mitől tartani! A közhiedelemmel ellentétben a Tesco munkajogilag A LEGTÖBB ESETBEN nagyon korrekt! Mivel gyakori vendég a munkaügyi felügyelet, ilyenekkel nem játszanak!
Ha azonban próbaidős, akkor számíthat rá, hogy nem tartják meg, illetve a határozott idejű szerződését sem fogják meghosszabbítani.
Hozzáteszem, három évvel ezelőtt munkáltatói jogokat gyakoroltam az egyik áruházban, innen tudom!
Még valami fontos eszembe jutott!
Értelem szerűen a munkáltatót akkor kötelezik a terhes nő jogai, ha közlik vele a terhesség tényét! Ezt tehát minél előbb meg kell tenni már csak azért is, mert a munkavállalónak együttműködési kötelezettsége van a munkáltató felé!
Megkérdezhetem, melyik áruházban dolgozik? Bár már nagyon sok a bolt és régen eljöttem, de hátha ismerem a személyzeti igazgatót...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!