Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek jogos a felháborod...

Szerintetek jogos a felháborodásom?

Figyelt kérdés
Anyósom nagyon megsértett és kezdem azt gondolni, hogy nem is teljesen normális. Valamelyiknap egy ókort idéző film ment a tv-ben. épp anyósoméknál voltunk,szóba került, hogy az ókorból indult a császármetszés, de akkor még nem varrták össze a császáros kismamákat, hanem a gyermeket mentették, a nőnek meg annyi volt. én tudva levő, h császáros leszek most is a 2. babómmal erre anyósom gonosz kacaj kiséretében beszól egy ilyet: "Nem baj, nyugodtan meghalhat az anya, elég ott a babának az apa meg a nagymama!" Köpni-nyelni nem tudtam. Sosem volt vele felhőtlen a viszony, mert egy eléggé erőszakos rossz természet, de a 3 menyéből 2-vel már utálkozásban van, velem eddig nem volt,okot sem adtam rá, jóindulattal voltam mindig iránta, bár néha az idegeimre ment,de azért engem megbecsülhetne. Erre kapok egy ilyet pusztán "poénból". mondtam férjemnek, h ha ez nem gonoszságból volt, akkor olyan elképesztően buta, h nem fogja fel mivel nem illik poénkodni!Férjem szerint túlreagálom, merthogy szerinte nem gondolta komolyan, de azért ő is azt mondja nem százas!!!!!szerintetek?
2012. jan. 4. 23:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
50%

szia!

Teljesen megértelek. Én sem szeretem a párom édesanyját. Nekem 4 hónapos a kislányom, de feszt azzal cseszeget, hogy a lábát szorítja a zokni:S meg eljön és mi az első mozdulata? kigombolja a kisnadrágját... Miért kell egy mosolygós gyereken a hibát keresni? Meg sír, mert nyügös és fáradt (ilyenkor csak nekem nyugszik meg) elkezdi rázogatni közben meg ,,jajj de fáj az a poci....nyunyunyu..." JESSZUS! LÁTOTT MÁR POCAKOT FÁJLALÓ GYEREKET?

Viszont ne hagyd magadat!

Én sem teszem. Nem veszek vele össze úton útfélen. De ha ő lehajtogatja a zokniát (így kb 3 mp és lerugdossa) én fogom és szó nélkül visszahajtom.

Amikor itt van ezt kb 5x-6x eljátszuk. Közben a gyerekhez beszélve mondom, hogy ,,jajj megint lerugdostad a zoknit? megfázik a lábad ha ölben felcsúszik a nadrág":D mintha nem láttam volna, hogy ő hajtja le...

De volt már olyan, hogy megérkezett (szerencsére nagyon ritkán jön) és megijedt a gyerek, hogy új arc. Ekkor persze én a gyerekhez: jajj! félsz az idegenektől? itt van anya!....

És bumm csak megsimogattam és meg is nyugodott. utána ahogyan fogtam a fejével belebújt teljesen a mellkasomba és sokáig még ki sem kukucskált:D

Hidd el épp elég ,,bosszú" az, ha simán csak szereted a gyerekedet és ő is imádni fog. Így már lesz egy hő katonád az egész világ ellen;)

Én egyébként nevetve azt mondtam volna: nah persze! az a gyerek akkor olyan is lesz....!:D

ha ő komolyan veszi és megkérdezi, hogy miért és vita alakul ki ezügyben el kell neki magyarázni, hogy szerencsétlen kisbaba 9(majdnem 10) hónapon keresztül csak a te hangodat hallotta, csak a te szívverésedet érezte, csak te tudsz biztonságos táplálékot adni neki. És ha megszületik kis védtelenül még a bőröd illatáről is megismer (hormonok) meg a hangodról és ha a bellkasodra teszed akkor a szívverésedről. Neki a pocakodban most nincs senki más! se apa pláne nem nagyi... És ha megszületik téged fog keresni. Szegény ott lesz kiszolgáltatva a világnak és az egyetlen dolog ami megnyugtatja és ami ismerős, ami az övé az csakis te vagy! Ha nagyon kihoz a sodrodból még azt is a fejéhez vághatod, hogy nem a gyereknek van szüksége a nagymamázásra, hanem a nagymamának az unokázásra!!! De egyébként épp annyi köze van az unokájához mint a fogantatásához...

Ne hagy magadat! De ne te szúrj először! Mivel ő az idősebb...hagyd hogy ő kezdje a vitát:D

2012. jan. 5. 07:44
 12/22 anonim ***** válasza:

űRemélem, h én nem leszek ilyen.

Fiús anyuka vagyok, nekem a múltkor anyósom azt mondta a gyerekre, h egy mihaszna, senkiházi lesz, a sógornőm azt, h tuti drogozni fog, pedig annyi történt, h fáradt volt a gyerek, és hisztizett egy sort.

Sorra megkapom, h az ő gyerekei sosem viselkedtek így, mert ők meg voltak nevelve...

Pedig csak annyiról van szó, h három éves a Törpe, és bizony életkori sajátosság, h néha hisztizik...

A néhát úgy kell érteni, h kb hetente 4-5 alkalom van, és nem földhöz vágja magát, nem üvölt, és nem csapkod, hanem érzelmi hadviselést folytat, sír, zokog, potyognak a könnyei, és közli, h most nagyon haragszom rád:)

Nem is tudom, h mit szólnának hozzá, ha egy temperamentusabb gyereket kapunk ki:)

2012. jan. 5. 08:22
 13/22 anonim ***** válasza:
68%

Jééézusom.

Én valami hasonlóan frappáns választ odanyomtam volna neki. Pl. hogy igen, de a vén szamár nagymama már a sír szélén áll, mégis szüksége lesz az anyjára is...

2012. jan. 5. 08:32
 14/22 anonim ***** válasza:
50%
Hát család ide vagy oda, anyós vagy nem anyós, én úgy vágtam volna szájba h csak na!!!az anyumat is tálja az anyósa, de ilyet azért sosem mondott volna neki!!szerintem a férjed is tudja hogy nagyon megbántott, és gondolom zavarja is h ilyet tett az anyukája!
2012. jan. 5. 09:53
 15/22 A kérdező kommentje:
Na azért a férjemre ilyet ne mondj, mert ő nagyon jó ember és nagyon szeretem,meg ő is engem, cak ő konfdliktuskerülő típus, de velem ért egyet, de én senkine nem kívánom a halálát.akkor ugyanolyan lennék én is!
2012. jan. 5. 10:06
 16/22 A kérdező kommentje:
A kommentemet a 10-nek szántam.többiek, köszi a tippekedt!
2012. jan. 5. 10:16
 17/22 anonim ***** válasza:
66%
Ezt a kérdést olyan mint a én írtam volna ki, de már én is írtam hasonlót. Anyósom a vakbélműtétje után vagy másfél héttel sírt az ágyban és én nagyon megsajnáltam kérdeztem hogy mi a baj erre ő rám ordított hogy "ha a hasad neked felvágnák te is sírnál" Ja azt tudni kell hogy az első babám koraszülött volt és most 16 hetes korom óta azon küzdünk minden héten hogy ez ne történjen meg megint. Hormoninjekciók, vérvételek tömkelege minden héten kórház, minden 2 hétben magándoki.És ilyet beszólt. Bunkó emberek ennyi buta bunkó tudatlan érzéketlen nem is értem az ilyenek milyen anyák lehettek.
2012. jan. 5. 12:29
 18/22 anonim ***** válasza:
Ja az én férjem is csitítgatott és ő is azt mondta hogy túlreagálom de szerencsétlen férjek mit tudnak csinálni csak az anyjuk. Pedig hidd el a férjednek ez sokkal jobban fáj mint neked csak nem mondja.
2012. jan. 5. 12:54
 19/22 anonim ***** válasza:
Huh, ha ilyet mondana nekem anyósom, nem is tudom mit mondtam volna, ilyen emberek léteznek elve az is gond. Ennyire ne gondolja végig mit lehet és mit nem, mert megbántom a másikat. Nekem mondjuk egy angyal az anyósom, és soha semmi konfliktusom nem volt és nem is lehet vele, mert értelmes és meg tudunk mindent beszélni. Szerintem az a legjobb ha távolságtartó maradsz vele. Viszont sajnos bármilyen rossz is egy nagyi, amíg az unokáját szereti nem érdemes eltiltani, mert egy gyereknek is rossz, hogy nincs igazán nagyija, mert attól, hogy Veled még az unokájával lehet minta nagyi. Ismerek ilyet. Ha viszont a gyerekkel is rosszul bánik majd, akkor szerintem nem olyan nagy gond, ha Ti sem találkoztok olyan gyakran. Túlreagálni nem reagáltad túl, ezen mindenki kiakadt volna.
2012. jan. 5. 14:23
 20/22 anonim ***** válasza:
Nem jogos. Meg kellett volna köszönni a kedves mamának, hogy egyáltalán ezt mondta.
2012. jan. 5. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!