Igaz, hogy tázpénzt csak az kap akinek az elmúlt 2 évban már van 180 bejelentett munkanapja, és tényleg ennek átlagából számolják ki mennyit kapsz?
Nekem lenne 180 munkanapom, mert április óta dolgozom, de kiderült,hogy csak 4órára jelentettek be. Ami nem számít bele. most is dolgozom de ameddigre meglenne a 180napom már megszültem a babámat.
üdv 21éves kismama
Táppénzt mindenképp kapsz, annyi időre, amíg dolgoztál, ha 4 órában, akkor fél nap után, ahogy az előttem szóló is írta. A 180 nap a gyedhez kell, hogy a fizud alapján kaphasd. Mindenképp kapod majd az alapot, ami kb. 30 ezer körül van, de ha megvan a 180 napod, akkor az átlagkereseted 70%-át fogod kapni, ami akár sokkal több is lehet az előbbi összegnél.
Nem biztos, hogy az oepet kell felhívnod, nem adnak korrekt tájékoztatást - nem szeretnek fizetni - nekem is egy könyvelő intézte, aki jártas ezekben a dolgokban. Én jelenleg táppénzt kapok, majd pedig a gyedet, ami a fizum 70%-a lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!