Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem jártam terhesgondozásra,...

Nem jártam terhesgondozásra, most 8. hónapos vagyok most mennék. Mit fog szólni az orvos?

Figyelt kérdés
Külföldön bébiszitterkedtem 6 hónapig, és most jövök haza, eddig nem voltam nőgyógyászati vizsgálaton, most fogok menni az elsőre. Mit fog szólni a doki? Igaz-e hogy igy nem leszek jogosult gyes-re? mert gyedre nem mivel nem volt 1 éves bejelentett melom. És a szüléskor amit kapunk 60000Ft-ot azt fogom-e kapni? És milyen vizsgálatokra kell számítanom?
2012. jan. 1. 15:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj de ez nekem elég hihetetlen!

Én nem attól félnék,hogy mit szól a doki hanem attól,hogy egészséges lesz-e a pici.

Gyesre mindenki jogosult akinek babája születik ugyhogy azt kapsz.A 64.000Ft-ot akkor kapod meg ha legalább 3 vizsgálaton megjelentél és a védőnőtől kapott papírt kitölteted az egyi nőgyógyásszal és beviszed a MÁK-hoz amikor igényled a gyest és családit.

Azt nem tudom ilyen esetben milyen vizsgálatokat végeznek!

Ultrahang,NST biztos lesz!

2012. jan. 1. 15:38
 2/12 anonim ***** válasza:
91%

Az egyszeri anyasági segélyhez szükséges 5 megjelenés a nőgyógyásznál a terhesség alatt!Erről kapsz 1 papírt ha kiengednek a picivel a kórházból, és ezzel a papírral kell menni a Magyar Államkincstárba.Ha nincs meg, akkor felejtsd el!!

Hát mit ne mondjak egyébként rettenetesen felelőtlen vagy!

Gyest minden hogy kapsz!De így a Tgyást és a Gyedet felejtsd el.

2012. jan. 1. 15:39
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
És külföldön sem látott egyszer sem orvos?????:O
2012. jan. 1. 15:43
 4/12 anonim ***** válasza:
75%
Bátor vagy azt megmondom bár szerintem felelőtlen is!Ha már kint dolgoztál ott is elmehettél volna! Biztos nem fog örülni az orvos! Nem nem fogod megkapni az anyaságit /60000Ft/ mert az ahhoz kötik hogy x alkalommal meg kell jelenned a védőnőnél meg a dokinál is! Azt nem tudom hogy kapsz-e gyest! Családi pótlékot biztos! Amire számíthatsz vérvétel, ultrahan vizsgálat,rendes vizsgálat! Sok sikert!
2012. jan. 1. 15:44
 5/12 anonim ***** válasza:
67%

Óriási fellötlenséget csináltál, hogy kint nem mentél el orvoshoz! Azért vannak a vizsgálatok, hogy kiderüljön, egészséges-e a baba.

Minél elöbb el kell menned orvoshoz! Az egyszeri anyaságiról lecsúsztál, mert ahhoz 4 vagy 5 pecsét kell. A gyest és családit kapod természetesen, ha megigényled!

Lekéstél azokról a genetikai ultrahang vizsgálatokról, amik kötelezöek, tuti lesz vérvizsgálat és már csak az NST marad, aztán maga a szülés.

És az apa mit szól ehhez?

2012. jan. 1. 16:09
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Valaki azt írta, hogyha tudod igazolni,hogy külföldön éltél, akkor elég egy orvosi vizsgálat is ahhoz, hogy megkapd azt a 60ezer forintot.

Nem lehet több mint 1 hetes a kérdés, szemezgessél.

A gyes az jár, ha Magyarországon tartózkodsz.

Ha külföldön élsz majd,ott is kapsz segélyt, legalább is Angliában van ilyen támogatás.

2012. jan. 1. 16:47
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Így van, ha igazolod, hogy külföldön voltál, akkor ki tudod váltani a pecséteket. Az egész terhességed alatt egyetlen egyszer sem látott senki?! Nem a pénz miatt fontosak ezek a vizsgálatok, hanem a baba miatt... Tudom, hogy van olyan része a világnak, ahol max 2 uh van, de legalább arra a kettőre megérte volna elmenni. Bár most tök mindegy, így aztán itthon mihamarabb keresd fel az orvost...
2012. jan. 1. 17:09
 8/12 A kérdező kommentje:
Külföldön voltam orvosnál de mivel ott nem volt biztosításom csak maszekba mentem el hogy minden rendben van-e de nem kaptam róla papírt...
2012. jan. 1. 17:10
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért papírt maszekban is adnak... A magánnőgyógyász is dokumentál, nehezen hiszem, hogy külföldön nem.
2012. jan. 1. 17:15
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok (meg utolsó előtti): mindegy egyébként, nem rád támadni akarok, csak olyan hihetetlen! Menj el a dokihoz, meséld el neki a helyzetet, aztán szép sorban megcsinál majd mindenfélét. Nst, uh, vérvétel, vizelet. Sok sikert! :)

21 hkm

2012. jan. 1. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!