Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 3 vagy annál több gyerekesek,...

3 vagy annál több gyerekesek, rátok tesznek megjegyzéseket a gyerekek száma miatt?

Figyelt kérdés
Én még csak a másodikat várom, de szeretnénk még babát, de tartok a rosszindulatú megjegyzésektől.Ha vannak mennyire gyakori?
2011. dec. 23. 13:07
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Egész biztosan nevelés kérdése a 3.gyerek ...nekem ikreim vannak, most jön 6 évre a kistesó...pityeregtem a férjemnek--amibe lehet most kicsit hormon is bejátszik, milyen undokok az emberek...most,hogy kismama lettem elkezdtem szelektálni a környezetemben levőket.pl. kismacska se kéne ,nemhogy még 1 gyerek..stb.. témák szívenvágnak...mert én is imádom a fiaim,értük élek, bármit megtettem volna mielőtt nem volt gyerkőcöm ,csak lehessen...Mikor az ikreket vártam akkor már kb7és 8 .hó után kezdtem bepipulni:-nem irigyellek témától !Meg se mondtam egy idő után ikrek lesznek, nem akartam magyarázkodni...belefáradtam a sok hülyeségbe ...Na majd mire kitavaszodik,meglátják a pocim,kapok biztos hideget -meleget...de sebaj!Osztom véleményem az előttem kommentelő nagyon +++++ többgyerekes anyukákkal!!! Isteni volt olvasni soraikat...Némelyik mondaton meg is hatódtam :-)
2011. dec. 29. 05:36
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Mi hárman vagyunk testvérek, anyumékat inkább dicsérték, minthogy beszóltak volna. És én is nagyon jól éreztem magam háromgyerekes családban! :)) Senkivel ne törődj!

(Én egyébként most várom az elsőt, és mi is minimum hármat szeretnénk, párom álma a négy... de azt majd még meglátjuk!0 :D)

2011. dec. 29. 09:04
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Jaaaa, és azt lehagytam, hogy köztem és a középső húgom között másfél év van, nem érzem extrémnek... Ő a legjobb barátnőm, nagyon szeretjük egymást! A legkisebb és köztem 7 év a különbség, de ez is tökéletes így, ahogy van. Szerintem nem lehet megmondani, hogy mennyi az ideális különbség. Pszichológus vagyok, a tanulmányaim során ezer meg ezer elmélettel találkoztam ezzel kapcsolatban. Az ilyet nem lehet vonalzóval mérni. Abban a családban, ahol szeretet van, és olyan légkör, mint nálunk, tök mindegy, hogy mennyi a korkülönbség.
2011. dec. 29. 09:08
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi! Ez a LÉNYEG!Nagyon szépen leírtad előttem szóló!!!
2011. dec. 29. 09:31
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Én is egyetértek! :-)

Sok ismerősömtől hallom, hogy a 6 év pl. nagyon sok korkülönbség, nem tudnak egymással mit kezdeni a testvérek. Nos, köztem a húgommal pont ennyi van és anyuék a megmondhatói, hogy még veszekedni se hallottak minket soha, én meg amint lehetett, cipeltem a tesómat mindenhová magammal. Aztán gyakorlatilag így is "összenőttünk", mára a legjobb barátnők vagyunk.

Gyerekeim között pont két év van, erre meg azt mondták, túl kevés... Nos, ezt sem így érzem. Olyan véd-és dacszövetségben vannak, hogy félelmetes. Még rá se szólhatok az egyikre, a másik már védi is. :-)

A harmadikat várjuk, a kicsi (16 hós) még nem igazán érti, a nagyobb viszont naponta többször elmondja, mennyire várja, mindig megnézi a pocakomat, megsímogatja, beszél a kistesóhoz... Ő már rutinos nagytesó. :-))

2011. dec. 29. 10:14
 26/28 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat!Nem fog visszatartani 1 megjegyzés sem,az már biztos :)Ha eljön az ideje,jöhet a 3. baba!

Mindenkinek minden jót kívánok!

2011. dec. 29. 17:00
 27/28 anonim ***** válasza:

Úristen! Nagyon jókat írtatok, bár én ezt nagyjából 2 gyerkkel is megkaptam, most jön a 3. és én is kapom a biztos a 100 e ft-os családiért csinálja :)... érzitek a választ nem?!

Egyébként 30 vagyok, 3,5 és 1,5 éves lányaim vannak, de annyira gyerekfejem van, hogy ha azt mondom 17 vagyok lazán elhiszik :). Néha szoktam is alkalmazni, látni kellene a fejeket :):).

2012. jan. 13. 18:20
 28/28 anonim ***** válasza:

Így igaz,nem kell velük foglalkozni ha ilyen meg jegyzéseket ejtenek ki irigy szájukon. Mi szenvedünk meg, mi neveljük,mi szeretjük őket,folytathatnám...

4gyermekes anyuka.

2012. jan. 20. 17:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!