Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyenek a ""vízöntő"" gyereke...

Milyenek a ""vízöntő"" gyerekek? Fiuk főleg?

Figyelt kérdés
2011. szept. 26. 22:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom rossz alvó, rossz evő volt már csecsemő kora óta. Viszont van egy szomszédom akinek nincs gyereke és azt mondta, hogy ahogy itt elnézi a gyerekeket amikor össze vannak eresztve az udvaron, az én gyerekem a legnormálisabb. :O Elég alkalmazkodó, eleinte csak megfigyel, de nagyon barátkozó, bárkihez odacsapódik rögtön, nem gond a beilleszkedés de nem tolakodó.
2011. szept. 26. 22:14
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Unokaöcsém vízöntő. Makacs, erőszakos, hisztis. Viszont iszonyatosan ragaszkodó (főleg a személyes holmijaiért),okos, figyelmes, jó tanuló, vidám és értelmes. Nálunk nagyon sok februári van, és mindenkinek más a természete. :)
2011. szept. 26. 22:25
 3/8 anonim ***** válasza:
1.vagyok. Még azt akarom mondani, hogy jó gyereknek mondanám, órákig elvan magában, egyedül szokott elaludni éjjel is és nappal is (csak éjjel még most is van, hogy felkel 2,5 évesen). Én itthon dolgozom is mellette úgy, hogy Ő is itthon van (varrok) és semmi gond nincs vele, az esetek 90%-ban tudok rendesen haladni, nem piszkál semmivel, szépen eljátszik, elfoglalja magát. Ja, és már szépen beszél és szobatiszta pedig igazán nem volt sok időm vele foglalkozni. Szerintem ilyen kevés időráfordítással kevesek mondhatják el, hogy szobatiszta a 2,5-ük és 3-4 szavas mondatokban beszél. Értelmes, intelligens gyerek. Szerintem jó tanuló is lesz de tuti csak az fog menni ami érdekli mert azt nem szereti ha megmondják neki, hogy mit csináljon. Bár dackorszakban van, de azért már most megnyilvánul, ez a "csakazértis" ill. "csakazértsem" természete.
2011. szept. 26. 22:37
 4/8 anonim ***** válasza:
en vizonto vagyok,keresztfiam vizonto.nagyon keson kezdett el beszelni,5 evesen....nagyon mosolygos,eleven.ez sok mindentol fugg,mi az aszcendense,melyik foldreszen szuletik,mi a holdjegye,hogyan neveled,stb.
2011. szept. 26. 22:40
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

A fiam jóval könnyebb baba volt, mint a mérleg jegyű nővére. Nagyon jó evő, bár kevésbé jó alvó. Rettentő mozgékony, egészen hamar művelt olyan dolgokat, hogy a hajam égnek állt tőle, pl egyéves korában megtanult a székre és onnan az ebédlőasztalra felmászni, 15 hósan meg kimászni a rácsos kiságyból - komolyan azt vártam nap mint nap,hogy mikor látom meg a csilláron csimpaszkodni... most 19 hós. Messze megelőzi a korosztályát mozgás szempontjából, bár hozzátartozik, hogy nagyon nagy gyerek és az izomereje is elképesztő.

Egyébként pedig egy jókedélyű, kiegyensúlyozott kispasi. Kompromisszumra hajlamos általában véve, de ha valamit igazán eldönt, akkor konoksággal határosan kitartó. Nagy tréfamester, szereti a viccet, a huncutságot, örökké keresi a lehetőséget hogy vidámkodjon kicsit. Nagyon el tud mélyülni a tevékenységben, korát tekintve meglepő érdeklődést mutat a rajzolás-festés iránt, úgy tűnik, talán érzéke is van a színekhez-formákhoz, az ábrázoláshoz.

ÉS egyértelműen jó tehetsége van az emberekhez. Azonnal össze tud barátkozni bárkivel, a legmogorvább öregurakat is 2 perc alatt megmosolyogtatja. Gyerektársaságban is fesztelen, könnyen beilleszkedik bármely szituációba.

Már szépen beszél egyszerű mondatokban, és bizony szereti is hallatni a hangját/véleményét/mondandóját.

Elég határozott elképzelése van mindenről, amit éppen csinálni óhajt, és nem tűr segítséget, míg végképp rá nem szorul. Ha fáradt, akkor bújós, ha kipihent, akkor "haggyálbékén éncsinálom" és megy mint a tank :-)

(mivel én magam is vízöntő vagyok, maximálisan átérzem a függetlenségre törekvését :D és a megnyerő-lehengerlő vadóc mögött megbúvó érzékenységet)

2011. szept. 26. 22:41
 6/8 Atroposz ***** válasza:
A Vízöntő baba korán önállóságra törekszik, hamar megtanul járni, hogy minél előbb felfedezhesse a világot. Közvetlen , barátságos stílusának köszönhetően könnyen teremt kapcsolatot kortársaival és a felnőttekkel is. Ha parancsolnak neki, makacs lesz. Saját feje után megy. Nem áll távol tőle, hogy figyelemfelkeltés céljából csak azért is másképp csinálja a dolgokat, mint ahogyan környezete elvárja. Könnyen tanul, de nem feltétlen a követelményeknek megfelelően. Szeret huncutkodni, játékossága felnőtt életében is végigkíséri. Nagyobb gyermekként is saját szabályokat alkotva él. Megjelenésével hangsúlyozza, hogy nem tarozik az átlagemberek közé. Szereti felkavarni maga körül az állóvizet. Társaságkedvelő, de néha szüksége van az egyedüllétre. Függetlenségre vágyik, nehezen kötelezi el magát . A lazább, szélesebb mozgásteret adó kapcsolatokat részesíti előnyben . Ha azonban megtalálja a számára ideális társat és társaságot, képes bebizonyítani, hogy hűséges, megbízható barát. Kapcsolataiban az "élni és élni hagyni" elvét képviseli. Tiszteletben tartja társai igényeit, döntéseit és elvárja, hogy mások is tartsák tiszteletbe az ő elképzeléseit. Felnőtt hivatását illeti a tipikus Vízöntő sem főnök, sem beosztott nem szeret lenni. Találékonysága és szabadságigénye folytán kötetlenül végezhető, önálló tevékenységformák felelhetnek meg számára leginkább, elsősorban szellemi területen. Kiválóan helytállhat például társadalmi intézmények képviselőjeként, szóvívőként, játékmesterként. De elképzelhető, hogy számítógépes és űrkutatásos kíváncsisága a későbbiekben szakmájához is kapcsolódhat. Vonzódik az extrém sportokhoz és más őrültségek kipróbálásához. Általában sokáig fiatalos marad életmódját és szellemét tekintve is. Céljai elérésében, boldogulásában konoksága, leleményessége és támogató kapcsolatai egyaránt segíthetik.
2011. szept. 27. 12:12
 7/8 anonim ***** válasza:

Az én vízöntő fiam 20 hónapos. Eddig nagyjából megfelel rá a leírás.

Nagyon jó evő, nagyon rossz alvó.

Mindig vidám, mosolygós,jókedélyű. könnyen barátkozik, idegen környezetben sem ijed meg, hamar feltalálja magát.

Nagyon akaratos. Eleven, mozgékony, ügyes.

Beszédkészsége átlagos.

2011. szept. 27. 12:58
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, azt hiszem készülök rá, mi vár rám majd február elején!! :)
2011. szept. 27. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!