Milyenek a ""vízöntő"" gyerekek? Fiuk főleg?
Szia.
A fiam jóval könnyebb baba volt, mint a mérleg jegyű nővére. Nagyon jó evő, bár kevésbé jó alvó. Rettentő mozgékony, egészen hamar művelt olyan dolgokat, hogy a hajam égnek állt tőle, pl egyéves korában megtanult a székre és onnan az ebédlőasztalra felmászni, 15 hósan meg kimászni a rácsos kiságyból - komolyan azt vártam nap mint nap,hogy mikor látom meg a csilláron csimpaszkodni... most 19 hós. Messze megelőzi a korosztályát mozgás szempontjából, bár hozzátartozik, hogy nagyon nagy gyerek és az izomereje is elképesztő.
Egyébként pedig egy jókedélyű, kiegyensúlyozott kispasi. Kompromisszumra hajlamos általában véve, de ha valamit igazán eldönt, akkor konoksággal határosan kitartó. Nagy tréfamester, szereti a viccet, a huncutságot, örökké keresi a lehetőséget hogy vidámkodjon kicsit. Nagyon el tud mélyülni a tevékenységben, korát tekintve meglepő érdeklődést mutat a rajzolás-festés iránt, úgy tűnik, talán érzéke is van a színekhez-formákhoz, az ábrázoláshoz.
ÉS egyértelműen jó tehetsége van az emberekhez. Azonnal össze tud barátkozni bárkivel, a legmogorvább öregurakat is 2 perc alatt megmosolyogtatja. Gyerektársaságban is fesztelen, könnyen beilleszkedik bármely szituációba.
Már szépen beszél egyszerű mondatokban, és bizony szereti is hallatni a hangját/véleményét/mondandóját.
Elég határozott elképzelése van mindenről, amit éppen csinálni óhajt, és nem tűr segítséget, míg végképp rá nem szorul. Ha fáradt, akkor bújós, ha kipihent, akkor "haggyálbékén éncsinálom" és megy mint a tank :-)
(mivel én magam is vízöntő vagyok, maximálisan átérzem a függetlenségre törekvését :D és a megnyerő-lehengerlő vadóc mögött megbúvó érzékenységet)
Az én vízöntő fiam 20 hónapos. Eddig nagyjából megfelel rá a leírás.
Nagyon jó evő, nagyon rossz alvó.
Mindig vidám, mosolygós,jókedélyű. könnyen barátkozik, idegen környezetben sem ijed meg, hamar feltalálja magát.
Nagyon akaratos. Eleven, mozgékony, ügyes.
Beszédkészsége átlagos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!