3 vagy annál több gyerekesek, rátok tesznek megjegyzéseket a gyerekek száma miatt?
Igen. Többek között ezen az oldalon is többször :)) A "kedvencem" a szaporodunk mint a nyulak volt...
3 gyerekem van, 4és 2 évesek és 3 hónapos a pici. A férjem dolgozik tisztességesen, 2 munkahelye van, nem nélkülözünk, mégis kapjuk a kedves beszólásokat.
Valamelyik nap a boltban is beszólt egy kedves anyuka hogy úristen MENNYI gyerek...(mintha kb.10.en lettünk volna).
Ezenkívül ilyeneket kapunk még : a mai világba ennyi gyereket...hát nem semmi. Vagy de bátrak vagyunk (de ezt is olyan éllel inkább hogy hú de felelőtlenek...) vagy hogy nem lehet egyszerű ennyi gyerekkel, vagy hogy mennyi támogatás jár rájuk (????? ettől tudok igazából legjobban kiborulni mert igaz hogy MOST van családi adókedvezmény na de ki tudja meddig, nem erre alapozva vállaltunk 3 -at és a legnagyobbnak feleáron van a kaja az oviban,momentán ennyit érzékelünk pluszban szóval nem szeretem ezt amikor ilyen megélhetési szülőnek titulálják azt akinek sok gyereke van.)
Szóval LESZNEK rosszindulatú megjegyzések igen, készülj fel rá. De nem kell vele foglalkozni, ez ne tartson vissza:)
Mert én pl. nem cserélnék egy másik családdal vagy egy gyermekes szülővel mikor most karácsonykor is 2 szorgoskodik mellettem, a harmadik meg egyenlőre csak figyel minket a szőnyegéről:)) és amikor 3 csillogó szempár lesz a karácsonyfa alatt és amikor 3 gyerkőc fut elénk az oviban suliban stb...és sorolhatnám:)))
Tényleg ne foglalkozz a rosszindulatú emberekkel,mert azok úgyis teszik a megjegyzéseket gyerekszámtól függetlenül...
Gondolj bele,amikor együtt vagy valakivel x éve,folyamatosan azt kérdezgetik,hogy na mikor jön már a baba?!Aztán épphogy megszületik az első,rögtön a következő kérdés,hogy mikor jön a második?!Második után(mi itt tartunk)mindenki azt érdeklődi,hogy mikor jön a harmadik... Tehát egyrészről "elvárják",hogy legyen még gyereke az embernek,másrészről pedig beszólogatnak? Szerintem senkinek semmi köze hozzá,hogy ki mennyi gyereket szül.
Mi mar a masodikra is kaptunk egy csomo megjegyzest, mert kis korkulonbseget terveztunk, ami ossze is jott, igy viszont senki sem hitte el, hogy tervezett gyerek volt a masodik. Bar sokan mar az elso baba tervezettsegeben is ketelkedtek, pedig majd fel ev probalkozas utan lettem terhes, de csak 1-2 ember tudott rola, hogy tervben van a baba, a tobbiek kozott sokan meglepodtek, amikor kiderult, hogy babat varok.
Tervezzuk a harmadik gyereket is, de csak par ev mulva szeretnenk. Erdekes, hogy tobben rakerdeztek mar, hogy lesz-e harmadik gyerek, illetve a csaladtagok is utalgatnak ra, pedig nem beszelunk rola. De mindenki biztos benne, hogy lesz harmadik gyerekunk. Meglepo modon ezek a megjegyzesek teljesen pozitivak, nem a huledezos megjegyzesek. Szoval en bizom benne, hogy a harmadik gyerek erkezese kevesbe lesz dobbenetes a kornyezetunk szamara majd mint az elso ket gyereke volt.
Szerintem a kis korkülönbség miatt szólnak be. azért lássuk be, hogy 7-8 hónapos baba mellé teherbe esni tényleg nem semmi. Kedves 1. válaszoló épp így lett terhes. Nekem ez már extrém kategória.
Nálunk 2 év van, még ez is kicsi idő, de szülés után 7hónappal megint teherbe esni,..... hát nem tudom. és mindezt 2x egyásután
Egyébként én csodálom a 3 gyerekeseket, csak legyen legalább 2-2 év közöttük.
8. vagyok. Nálunk mindenki gratulált, hogy így kell csinálni, csodálatos kapcsolatuk lesz......
Egy rosszalló megjegyzést sem kaptunk eddig.
Igaz, csak ketten vannak
3éves lesz és épp 10 hónapos gyerekek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!