3 vagy annál több gyerekesek, rátok tesznek megjegyzéseket a gyerekek száma miatt?
Oh, számíts mindenre, de leginkább negatívra. Nálunk van egy hároméves lány, egy 16 hónapos fiú és egy pocaklakó. 10-ből 8 ember megkérdezi, hogy ugye csak becsúszott.... Teljesen kiakadnak, amikor elmondom, hogy bizony tervezett baba mindhárom, sőt, valószínűnek tartom, hogy lesz negyedik is. A legdurvább múltkor egy védőnő volt, amikor érdeklődtem, hol van most a terhestanácsadás, mert máshová helyezték és várjuk a harmadikat, az volt az első reakciója, hogy: de durva! Nos, no comment....
Amúgy egy kedves, sokgyerekes barátnőm összeállított pár frappáns választ idióta kérdésekre, pl.
(a gyerekeidre mutatva) Mind a tiéd?
1. Nem, kettő a postásé, azt meg nem tudom, hogy ő kié...
2. Nem. Néhányuk pár perccel ezelőtt kezdett el jönni utánunk. Igazán vicces, amikor ránézel a gyerekeidre, és aztán észreveszed, hogy egy NEM is a tiéd, csak jön utánad, s eddig észre sem vetted...
3. Nem néhányukat a gyártósorról emeltem le...
4. Húha, ezt a kérdést még sohasem hallottam!
5. Hát persze, hogy az enyémek. Gondolod poénból viszek 4 (helyettesítsd be a te számodat) gyereket magammal bevásárolni?
6. Igen, mind a miénk. 22 éve vagyunk házasok, de csak 11 gyerekünk van, hogy ezt megmutassuk. :)
Terveztek még gyerekeket?
1. Igen, mivel naaaaaaaaaaagyon élvezzük a szexet!
2. Miért akarod tudni?
3. Hát, ma nem. :)
4. Ó, IGEN! Szeretnék nagyobb családot annál, mint amekkorát a kedvenc filmemben, az 'Enyém, tiéd, miénk'-ben láttam: már csak 15 gyerek kell, hogy lefölözzem a 19-üket.
5. Igen, én mindig csak még egyet szeretnék.
6. Hát, van egy 12 személyes kisbuszunk.
7. Nézz vissza 9 hónap múlva és akkor majd meglátod.
8. Egy ideje gondolkozom ezen, de talán te meg tudod nekem magyarázni: én mindig azt hittem, hogy azt kell tervezni, hogy NE LEGYEN gyerekünk.
9. Házasságkötésünk előtt két gyereket terveztünk, de nem tudtam, hogy a férjem nem tud számolni...
10. Az előző hatot sem terveztük, azt hiszem a következő hatot sem fogjuk.
Remélem, több gyereket nem terveztek!!
1. Ezt úgy érted, pont most, mikor végre megtaláltam azt, amiben igazán, nagyon jó vagyok, most mondod, hogy hagyjam abba?
2. Ezt Istennel beszéld meg... Rajta múlik.
3. Hát, a kisbuszunkban még van két szabad hely. :)
4. Hát jó. Akkor a következőt nem tervezzük. A meglepetés jó móka!
5. DE! Egészen addig meg sem állunk, ameddig az egyik csúnyára nem sikerül.
Nem tudod, hogy mitől lesznek??
1. Nem, kérlek avass be.
2. Dehogynem, hát te?
3. De, tudjuk, hogy mitől lesznek, és köszönjük szépen, nagyon kedveljük azt.
4. Ó, de, végre rájöttünk és azóta külön pohárban tartjuk a fogkeféinket!
5. Ó, de és szuper jó a szexuális életünk!
6. Hát vagy a víztől vagy a szextől, de egyikről sem szeretnék lemondani.
7. Élénk mosollyal, lelkesen mondd: "De és szeretjük csinálni!"
8. De tudom...hideg téli estéktől...
9. De, és abban nagyon jó vagyok...
El sem tudom képzelni, hogyan csinálod, én kettővel is alig bírok!
1. Hát, ha az én gyerekeim is olyanok lennének, mint a tieid, nekem sem lenne több!
2. Hát nekem sem tűnsz olyan alkatnak, aki kettőnél többel is elbírna...
3. Úgy csinálom, mint a legtöbb ember: ágyban, miután a gyerekek elaludtak. :D
4. Mindenkinek 24 órából áll a napja, azon múlik, hogy mire használod föl...
5. Sok-sok-sok türelemmel...
6. Bölcsen válogasd meg a csatáidat. Segít, hogyha szelektív a látásod és a hallásod.
7. Ne aggódd túl a kis dolgokat.
8. Ó, kényszerzubbonyok és bilincsek! :D
Néha, ha nagyon tolakodó ismerősbe botlom, előveszem ezeket a válaszokat, vagy kreálok valami nagyon hasonlót. Jó móka látni, hogy mekkora lesz a fejük! :-))))
Sokan jajgatnak mert fogy az ország, hogy már nem vagyunk 10 millióan.Pont ezért az ilyen mentalitásért.Mi négyen voltunk testvérek és szuper volt ilyen nagy családban felnőni. Persze ismerek olyat is akik 5-7 gyerekes családokat akik tényleg felelőtlenségből vállaltak ,nem volt a szülőknek munkájuk egyeseknek még ledolgozott éve sem és csak a segélyből éltek olyan körülmények között hogy még a kutyáimat sem engedném be oda.
Mi dolgozók tartjuk el az országot, azért nem mondom hogy a nyugdíjasokat is mert ők már megdolgoztak azért a kis nyugdíjért.Nekünk már nem lesz nyugdíjunk.....mert kevés gyerek születik.....
Én egyenlőre csak kettő gyerkőcöt szeretnék, aztán majd meglátjuk mit hoz a jövő.
Legjobb baratnom haromgyerekes anya (3,5-2-1 evesek a gyerekek). NEkem egyenlore csak egy lanyom van. Sokszor voltunk nyaron setalni egyutt, ahol is mindenki megbamul minket es sokan megkerdeztek h mienk-e ez a sok gyerek. Engem nagyon zavart. (raadasul mindketten harminc fele kozeledunk, de sokkal fiatalabbnak nezunk ki. Igy olyan, mintha kb 16-17 evesen szultunk volna).
Azota inkabb "haznal" talizom veluk.
A masik meg az, hogy harom gyereke van, de sosincs ideje leulni veluk jatszani, vagy akarmit csinalni veluk (hazimunka stb), annyiszor mondja nekem, h mennyire irigyel, hogy csak 1 gyerekem van es normalis foglalkozom azzal az egyel.
Tervezzuk a masodik gyereket egyebkent, de sosem csinalnek 3-4-5 gyereket kis korkulonbseggel.
Emlekszem, amikor a harom gyereke berohant a szuper marketbe, o meg elvesztette a kontrollt felettuk. Uramisten...
Nem irigylem a sokgyerekes anyakat, nagyon nehez lehet, az biztos.
Utolso vagyok.
A kis korkulonbseg miatt tesznek megjegyzest. Valljuk be tenyleg gaz elmenni vhova, ahova kovet meg 3-4 gyerek, mint a kiskacsak.
Kedves utólsó, ez abszolút nevelésfüggő szerintem. Nekem a harmadik még pocakban van, a nagyok hároméves és 16 hónapos, de nekem a legkisebb gondom sincs azzal, hogy akár a heti nagybevásárlást velük intézzem. Soha még egyetlen egyszer sem kezdtek hisztizni egy üzletben vagy a piacon, mindkettő szépen köszön az eladóknak, rengeteg dicséretet is kapok, hogy milyen jólnevelt gyerekek, pedig egyiket sem csaptam agyon hogy ilyen legyen. :-) Sokat foglalkozom velük és szépen megtanulták, mit hogyan szabad csinálni. Nyáron szállodákban nyaraltunk, nem vallottam velük szégyent az étteremben sem, gond nélkül aludtak a szállodai szobában az utazóágyaikban, ugyanúgy, mintha itthon lennének, teljesen normálisan lehetett velük pihenni.
Nem mondom, itthon néha eléggé rumlisak, de hát erre találták ki a gyerekszobát, ahol nyugodtan és biztonságban rumlizhatnak. Babarács van az ajtón, mert többszintes a ház és a kicsit még féltem a lépcsőn egyedül, ők szépen eljátszanak, amíg én a házimunkát végzem. Előfordul persze, hogy összekapnak vagy olyasmit csinálnak, amit nem kéne, de azért vagyok az anyjuk, hogy ezeket a helyzeteket megoldjam.
Egyáltalán nem félek attól, milyen lesz, ha a harmadik is megszületik, azt gondolom, szervezés és nevelés kérdése minden. Szeretve, kötődve nevelni és mindig következetesnek lenni, jól szervezni - ez a nagycsalád titka. Vannak barátnőim, kedves ismerőseim 4-5-6 gyerekkel, ha látnád, milyen szépen élnek... A példa megvan, bőven vannak, akiknek sikerül, el kell lesni a hasznos dolgokat és be kell építeni a magunk életébe.
Amúgy pedig hihetetlen gyorsan repül az idő, pillanatok alatt fölnőnek a gyerekek és lehet, hogy visszasírjuk még a "rumlis" kisgyerekkort.... Terveink szerint a harmadik babó után tartunk egy kis szünetet, pár évet, már csak azért is, mert versenysportoló voltam, mielőtt megszülettek és szeretnék picit visszamenni, mielőtt kiöregszenek a lovaim, aztán jöhet a negyedik, vagy akár ötödik picur. Éljen a nagycsalád! :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!