Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tennétek a helyemben,2...

Mit tennétek a helyemben,2 gyerekem van most pedig kiderült ikreket várok?

Figyelt kérdés

2 kicsi gyerekünk van 5 és 3 évesek. Nem terveztünk több gyermeket, védekezés mellett lettem terhes, két hete csináltam tesztet. Múlt héten voltam orvosnál és 2 embrió van, mindkettőnek dobog a szíve, és jó helyen is vannak.De kétségbe vagyok esve mivel nem érzem magam semmiféle értelemben kész még 2 gyerekre, 4 gyereket borzasztó soknak tartok. Most jöttem vissza dolgozni, fél éve sincs. Hiteleink vannak (lakás, kocsi) szerencsére forintos, de akkor is nagy teher. Fél éve sincs hogy újra dolgozok, így gyedet se kapnék. Ha a férjem ne adj isten elvesztené a munkáját akkor hogy tartanék el 4 gyereket? Még kettőt se tudnék. Félretett pénzünk nincs, úgy élünk hogy mindent megadunk a gyerekeknek, de plusz nem marad. A kocsinkat esélytelen lecserélni, abba se fér el 3 vagy 4 gyerek. Úgy érzem hogy a 2 nagyom is kicsi még, és épp elég türelmet, energiát igényelnek.

Segítségünk semmi, nagyszülők egy része nem él, másik része nem kíváncsi ránk (de jobb is azt nézve ahogy ők élnek).

Szörnyű karácsonyom lesz, hiszen fogalmam sincs mi lenne a jó döntés. Egy kimerült, fáradt ideges, pénzügyek miatt aggódó 4 gyerekes (??? ) anya, vagy elvetetni őket és folyton rájuk gondolni legbelül??

Mit tennétek?

Úgy fáj a szívem már most hogy nem igaz :(( 7+4 vagyok ma, döntenem kell minél előbb.

2011. dec. 16. 13:43
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
88%

Leírtam már a véleményemet, még az anyagi dolgokhoz tenném hozzá, hogy a világ folyton változik, az emberek helyzete sem ugyanolyan állandóan - mi pl. most elég jól megélünk, de bármikor fordulhat a kocka - de ezt semmiképp nem tartanám indoknak arra, hogy elvetessek egy vagy két babót.

Lehet, hogy nem mindig lesz könnyű. Sokan példálóztak előttem iskoláztatással, ilyesmivel. Nos, ha valakinek, hát az én szüleimnek nem volt pénze arra, hogy továbbtanuljak. Ennek ellenére én is, a tesóm is diplomásak vagyunk. Rengeteg fiatalt ismerek, akiknek végig dolgozniuk kellett főiskola, egyetem mellett, hogy elvégezhessék. Tudod, mi lett a különbség közöttük és azok között, akik apuci pénzén jártak? Akik dolgoztak, azok komolyan vették, tanultak, nem kellett félévet ismételniük, nem húzták a vizsgákat a végtelenségig, elvégezték a fősulit 4, az egyetemet 5 év alatt. Ugyanez nem mindig mondható el az agyontámogatott gyerekekről.

A férjem szülei sem tudták a férjemet támogatni, ő is a maga erejéből szerzett 3 diplomát....

Ahhoz, hogy a gyerekek később boldoguljanak az életben, nem az kell, hogy mindent a fenekük alá rakjatok. Amiért maga megdolgozik, az sokkal értékesebb lesz számára. Tudom, mert ebben nőttem fel. És nagyon szép gyerekkorom volt annak ellenére, hogy néha még az is gondot okozott, hogy hónap végén együnk.

2011. dec. 17. 08:13
 32/40 anonim ***** válasza:
79%

Ilyen fanatikus embereket, mint itt a fórumon még nem láttam!!!

Nem látjátok, hogy milyen helyzet van Magyarországon????

S ennél még csak rosszabb helyzet lesz!

A "biztos" állások se biztosak! Az Önkormányzatoknak sincs lassan béreket se pénze fizetni!

Minden emelkedik, a bérek csökkennek!

Leszarják, hogy van négy gyereked! Itt csak max. a kisebbségeket támogatják!

Négy gyereket ruházni, iskoláztatni, ETETNI nem kis feladat!

Kedves Kérdező!

Tudom nehéz nagyon! Én is abortuszellenes vagyok, de itt most a már meglévő gyermekeid sorsa is kockán foroghat. Mit fogsz érezni, ha nem tudsz megvenni nekik valamit, amit amúgy meg tudnál. Nem tudtok menni nyaralni, mert nincs mivel!

Soha nem volt abortuszom! Négy gyerekem van (irtó nehéz). Szültem halott babát 36 hétre, tehát nem úgy adok tanácsot, hogy nem éltem meg sok nehéz dolgot.

De gondolkozzatok már, mikor tesz rosszabbat az anya! Ha nem szüli meg, vagy ha megszüli és nyomorognak a gyerekei!!! A meglévő gyerekei is rosszabb helyzetbe kerülnek, s a születendő picik is nélkülözni fognak!

Nem irigyellek, a döntés nehéz! Két rossz közül kell a kevésbé rosszat választani!

Kitartást Nektek!

2011. dec. 17. 09:27
 33/40 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen felesleges győzködni a kérdezőt ő már úgyis eldöntötte mit akar csak megerősítés miatt tette fel a kérdést.
2011. dec. 17. 10:38
 34/40 anonim ***** válasza:
100%

Elolvasva a hozzászólásokat az abortusz mellett döntenék. Ezt már leírni is rémes, belegondolni pláne, egy kis részem velük halna!

Egy 32 éves "hurokgyerek", akit feltehetőleg annak idején szintén nem akartak a szülei...

2011. dec. 17. 12:44
 35/40 anonim ***** válasza:
74%

Drága sok abortuszpárti Válaszoló!

Mindannyian arról beszéltek, hogy kérdezőék "nyomorogni fognak" négy gyerekkel.

Ha visszanézitek Kérdező kommentjét, ő egy szót nem ír nyomorról, csak arról, hogy így nehezebb lesz a nyaralás. Azért én nagy különbséget látok a két helyzet között.

Az meg, hogy összeomlik a gazdaság. Egy gyerekkel ugyanolyan könnyen kerülhetsz "nyomorba", mint néggyel, ha éppen úgy adódik.

És ha holnap kitör a harmadik világháború? Vagy csak maradjunk itthon, egy szélsőséges csapat fegyverrel indul a kormánynak, mert nem tetszik nekik a rendszer?

Bármi megtörténhet, akkor mindannyian egy cipőben leszünk, és nem számít, kinek hány forintja van (elvileg) a bankban.

Az élet ennél sokkal több. Nehogy már ez döntsön fölötte?

2011. dec. 17. 12:53
 36/40 anonim ***** válasza:
79%

Nagyszüleim közvetlenül a háború utáni nyomorban esküdtek, egy helyiséges bérelt kis kunyhóra futotta tanyán. Szépen lassan lett először bérelt, majd saját tanya, közben született három gyerekük. Egyikük megbecsült szakmunkás lett, a másik kettő munka és család mellett diplomát is szerzett. Saját háza, tisztességes élete van mindnek - egyikük az édesanyám.

Ismerek olyan embert is, osztálytársak voltunk általánosban, akik lottó ötöst nyertek, szép pénzt. Mindenük megvolt jó darabig, de nem tudtak élni a lehetőségekkel, ma a piacon zöldséget árul.

Nem azon függ az életminőség, hogy születésükkor kinek mije volt. Előre soha nem tudhatod: lehet, hogy két gyerekkel is nyomorogni fogsz, lehet, hogy néggyel is jól megleszel.

A nyaralásról meg annyit: hatgyerekes kedves barátaink minden évben vonattal mennek nyaralni - figyelem, nagycsaládos kedvezmény! - és felejthetetlen sátorozós élményeik vannak. Minden nyáron legalább 3 hetet nyaralnak. Nem ezen múlik.

2011. dec. 17. 14:41
 37/40 anonim ***** válasza:

írd majd meg a döntésed!

szerintem se vetesd el őket!

2011. dec. 17. 23:12
 38/40 anonim ***** válasza:
Ha tetszik, ha nem, akkor is 4 gyerek anyja vagy! En elvesztettem az ikreimet, egy het mulva szuletnenek, eppen karacsonykor. Nekem is faj a szivem, ne tud meg mennyire.
2011. dec. 19. 01:02
 39/40 anonim ***** válasza:
hogy döntöttél akkor? kérlek, írd meg!
2012. márc. 21. 20:11
 40/40 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Végig olvastam a hozzászólásokat.

Gondolom azóta döntöttél,hiszem már fél év is eltelt a kérdésed kiírása óta.

Én is nagyon hasonló helyzetben vagyok/voltam.(2kicsi,1és 3évesek,anyagilag igen rosszul állunk.)Azzal a különbséggel,hogy 6hetesen elvesztettem a babát.

Nálam is nagy volt a pánik,mert nem tervezett baba volt.Egy ideig mi is gondolkodtunk megtartsuk-e.

Gondolom ezt érezte és emiatt is vetéltem el.

Pedig már eldöntöttük,hogy megtartjuk mindenképp!!

De úgy érzem nehéz lesz ezen túl lenni.

Abortusznál gondolom szintén ilyen nehéz lehet lelkileg.

ÍRD MEG KÉRLEK HOGY DÖNTÖTTÉL!!! NAGYON KÍVÁNCSI VAGYOK.

2012. jún. 18. 15:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!