Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tennétek a helyemben,2...

Mit tennétek a helyemben,2 gyerekem van most pedig kiderült ikreket várok?

Figyelt kérdés

2 kicsi gyerekünk van 5 és 3 évesek. Nem terveztünk több gyermeket, védekezés mellett lettem terhes, két hete csináltam tesztet. Múlt héten voltam orvosnál és 2 embrió van, mindkettőnek dobog a szíve, és jó helyen is vannak.De kétségbe vagyok esve mivel nem érzem magam semmiféle értelemben kész még 2 gyerekre, 4 gyereket borzasztó soknak tartok. Most jöttem vissza dolgozni, fél éve sincs. Hiteleink vannak (lakás, kocsi) szerencsére forintos, de akkor is nagy teher. Fél éve sincs hogy újra dolgozok, így gyedet se kapnék. Ha a férjem ne adj isten elvesztené a munkáját akkor hogy tartanék el 4 gyereket? Még kettőt se tudnék. Félretett pénzünk nincs, úgy élünk hogy mindent megadunk a gyerekeknek, de plusz nem marad. A kocsinkat esélytelen lecserélni, abba se fér el 3 vagy 4 gyerek. Úgy érzem hogy a 2 nagyom is kicsi még, és épp elég türelmet, energiát igényelnek.

Segítségünk semmi, nagyszülők egy része nem él, másik része nem kíváncsi ránk (de jobb is azt nézve ahogy ők élnek).

Szörnyű karácsonyom lesz, hiszen fogalmam sincs mi lenne a jó döntés. Egy kimerült, fáradt ideges, pénzügyek miatt aggódó 4 gyerekes (??? ) anya, vagy elvetetni őket és folyton rájuk gondolni legbelül??

Mit tennétek?

Úgy fáj a szívem már most hogy nem igaz :(( 7+4 vagyok ma, döntenem kell minél előbb.

2011. dec. 16. 13:43
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

Nem, nem terveztem hogy a válaszokat összeadva döntök:) csak más anyákkal megbeszélni a kérdést valahogy más. 2 jó barátnőm van, egyiküknek sincs gyereke így ők hogy mit mondanak az valahogy más mint az akinek már van baba ha nem is 2-3 de legalább 1...

Igen nekem is pont ezek pörögnek a fejemben hogy 4 gyerek borzasztó nagy felelősség anyagi érzelmi erkölcsi mindenféle értelemben. És most lehet hogy feleannyi a kaja a nagyobbaknak, na de később mi lesz???

Szegény férjem az le van fagyva momentán. Ő is csak ezt hajtogatja hogy 4 gyerek nagyon sok, a mindennapi életet is hogy oldom meg ennyi gyerekkel? Ő iszonyú sokat dolgozik, nekem se jogsim, se autóm, kis településen élünk, hogy mennék akár csak bevásárolni? vagy a nagyokért az oviba, később suliba?? Az állandó idegeskedés aggodalom a félelem hogy nem jut egyikre sem elég idő hisz 4 felé kellene oszlanom....

A legnagyobbam fiú közel se nevezném önállónak, kis fejlesztésre is szorul amúgy (oda is én viszem hozom heti 2 szer).

2011. dec. 16. 14:09
 12/40 A kérdező kommentje:
Ha egy lenne akkor is hasonlóan éreznék de így hogy kettő...ez teljesen úgy érzem a lehetetlen vállalkozás kategória számomra/számunkra.:/
2011. dec. 16. 14:11
 13/40 anonim ***** válasza:
77%
Az biztos, hogy életszinvonal csökkenéssel járna a a Ti esetetekben, ahogy leírtad. Örökbeadáson nem gondolkodol?
2011. dec. 16. 14:12
 14/40 A kérdező kommentje:
Úristen...nem...:((( azt valahogy elképzelhetetlennek tartom magam szempontjából is, meg hogy látják a gyerekeim (főleg a nagyobbam) hogy nő a poci elmeséli mindenkinek hogy baba lesz aztán meg odaadjuk valakinek??? Ez szerintem nem jó ötlet:((
2011. dec. 16. 14:15
 15/40 anonim ***** válasza:
100%

Ha az anyagiak miatt aggódsz, ikrekkel dupla a gyes, és iskolakötelessé válásukig lehetsz gyesen velük, ez 56ezer, és 4 gyerekre a csp: 64 ezer. Csak amit a gyerekek után kapsz: 120 ezer ft. Már nem hangzik rosszul. És ha kicsit nagyobbal lesznek, dolgozhatsz mellettük részmunkaidőben.

ÉS nagycsaládosként, sok más támogatás jár majd.

Egyébként meg nem akarok beleszólni, ez csak a te döntésed! Fontold jól meg, mert csak úgy tudsz, helyesen dönteni!

2011. dec. 16. 14:22
 16/40 anonim ***** válasza:
74%

Egy hároméves lányom és egy 16 hónapos fiam van, 14 hetes kismama vagyok. Én nagyon örültem volna, ha kiderül, hogy ketten vannak a pocakban! :-) A mi autónkba se tudom, hogy rakunk be 3 gyerekülést, de ezt egyelőre nem nagyon fontolgatom, majd ha itt lesz az ideje, kitaláljuk.

Anyagilag jelenleg csak jobban járhatsz egyébként, ha több gyereked van! Nem igaz, hogy nem fogsz kapni gyedet, ahogy írták előttem is, meglesz a munkaviszonyod és a gyes miatt előtte is biztosított voltál, szóval nem lehet gáz. Azt tudod, hogy a családi adókedvezmény 3 gyerektől fölfelé mennyire megugrik? Mi is csak most szembesültünk vele. Amíg egy vagy két gyerekre 60 ezer körül van per gyerek, addig 3 gyerektől már 200 ezer per gyerek! Ráadásul a magzat 91. napjától már jár! Nekünk - igaz, a férjem jól keres - bő 100 ezer Ft-ot jelentett ebben a hónapban a pocaklakó. A családi pótlék is több, a nagyobbaknak étkezési- és tankönyvtámogatás jár, tömegközlekedésen nagycsaládos kedvezmény, csak hogy néhány dolgot soroljak. Tehát anyagilag tutira nem jártok rosszabbul.

Az már csak a magánvéleményem, hogy nincs az az Isten, hogy én egyetlen babámat is elvetessem, még ha az a nyolcadik a sorban, akkor sem. Az a kis élet - esetedben kettő - megfogant benned, ugyanúgy a te gyereked, mint a meglévők, ne öld meg, szeresd, akard, egészen biztos, hogy nem fogod megbánni, hogy megszülettek, azt viszont szinte biztosan bánnád, hogy megölted....

Egyébként sosem értettem, miért mondja azt valaki, hogy megölni meg tudja a babáját, örökbeadni nem.... Nos, én meghalnék a gyerekeimért, nincs a világon fontosabb náluk, de ha valamiért nem tudnám őket felnevelni, inkább önként keresnék nekik szerető családot, mint hogy az életesélyt is elvegyem tőlük!

Lehet lepontozni, ilyenkor úgyis az jön.

2011. dec. 16. 14:25
 17/40 anonim ***** válasza:
100%

Agyad mást súg, mint a lelkiismereted. BArátnőm példáját leirom neked:

HAbár nagyon megugrott a törleszőjük, de csak-csak fizették, épp hogy elvoltak minden hónapban, félre tett pénz, annyi volt, hogy ha a férje maszekolt, akkor abból esetleges elmaradásokat tudtak rendezni, nem éltek nagy lábon, de mindenük megvolt. BArtánőm a 2. gyerek után visszament dolgozni, és 1 hónap mulva terhes lett, amit nem terveztek. Örültek neki nagyon, majd kb 4 hónapos trerhes lehett amikor a férjének egy cége által rendezett kötelező!! focimeccsen részt kellett venni, ahol a térde kifordult. Egy évig volt otthon, mert 2* műtötték, +mire felépült. Pár hónap alatt iszonyatosan elcsúsztak, bartánőm veszélyeztetett terhesként otthon kellett lennie, a férje meg mozgásképtelen volt szinte, és táppénzt kapott, és nem tudott maszekolni. 1 év alatt iszoynatosan elcsúsztak, mindennel. Most kezdik összeszedni magukat, mert már dolgozik a férje, +maszekol állandóan, minden szabad napján. Úgy hogy elvileg nem lehetne neki fizikai munkát csinálni. De kell!!

Ezt csak azért írtam le, mert bármikor bármi történhet, nektek kell tudni eldönteni hogy mennyire tudnátok őket biztosan felnevelni, mert még amikor kicsi, akkor ok, de később 4 gyereket iskolázni, különprogramokat fizetni, ruházkodni, és szórakozásukat fizetni, nem kevés. Persze mindíg van valahogy, mindíg lesz valahogy, de a mai világban , pláne itt Mo-on, nagyon nagyon megfontoltan kell dönteni, és mivel én úgy érzem, hogy te már az agyaddal döntöttél, és csak ellenérveket sorakoztatsz fel, pozitívumokat egyet sem, megerősítésre vágysz.

Bocsánat, ha nem igy van, és rosszul látom. Mindkét döntésedhez, sok-sok erőt kívánok.

2011. dec. 16. 14:27
 18/40 anonim ***** válasza:
62%

Így van, dupla gyes jár, és tartsd meg. Nekünk is kettő van, és én gondolkodom egy harmadikon, a férjem hallani sem akar róla. (észérvek: anyagiak, biztonság, és amit te mondasz, egyszerűen sok!)

De itt a szomszédba 5 gyerek van, és tök ügyes a nőci, mindent megold, és szinte egyedül apa nem igazán foglalkozik a gyerekekkel, vagyis ez így nem igaz, de nem az az igazi családapa. És boldogok. az utolsó neki is becsúszott.. ne vetesd el.

2011. dec. 16. 14:29
 19/40 A kérdező kommentje:

Gabka én felfelé pontoztalak, meg amúgy is mindenkit!! Én borzasztóan félek hogy mindenki megsínylené ha ennyire meg kéne oszlanom. A kettővel épp elbírok, mi lenne 4 el...elképzelni se tudom :(( Nem döntöttem még, csak hát az mérlegre rakható tényező hogy ennyi és ennyi pénzünk van/lesz milyen lehetőségeink vannak és milyenek nincsenek, ellenben az hogy én mit érzek az nem rakható mérlegre...

Köszi a válaszokat.

Amúgy pont így járnánk mi is, ha a férjem kiesne a munkából mindennel elcsúsznánk és senkihez se tudunk fordulni.

Családi adókedvezmény hát mi ennyire sokkal nem járnánk jól, a férjem kevésre van bejelentve és én se keresek sokat. Plusz a másik dolog hogy ki tudja meddig lesz ez a kedvezmény??? Annyi mindent hallani az államadósságról, válságról, meg megszorításokról hogy csak egy pillanat és elvész ez a kedvezmény, erre hogyan alapozhatnék? :(

2011. dec. 16. 14:39
 20/40 anonim ***** válasza:
76%

3 éves a fiam, 15 hónapos a kislányom, és tervezzük a harmadik babát, kb mire a lányom 2,5-3 éves lesz.

Bennem sokszor felmerül, de jó is lenne, ha ikrek lennének!

De az hogy én hogy érzek, vagy más hogy érez, semmit sem segít neked, nektek!

k

A Ti életetek, a Ti családotok, kettőtöknek kell megbeszélni!

Majd írd meg hogy döntöttetek!

2011. dec. 16. 14:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!