Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tennétek a helyemben,2...

Mit tennétek a helyemben,2 gyerekem van most pedig kiderült ikreket várok?

Figyelt kérdés

2 kicsi gyerekünk van 5 és 3 évesek. Nem terveztünk több gyermeket, védekezés mellett lettem terhes, két hete csináltam tesztet. Múlt héten voltam orvosnál és 2 embrió van, mindkettőnek dobog a szíve, és jó helyen is vannak.De kétségbe vagyok esve mivel nem érzem magam semmiféle értelemben kész még 2 gyerekre, 4 gyereket borzasztó soknak tartok. Most jöttem vissza dolgozni, fél éve sincs. Hiteleink vannak (lakás, kocsi) szerencsére forintos, de akkor is nagy teher. Fél éve sincs hogy újra dolgozok, így gyedet se kapnék. Ha a férjem ne adj isten elvesztené a munkáját akkor hogy tartanék el 4 gyereket? Még kettőt se tudnék. Félretett pénzünk nincs, úgy élünk hogy mindent megadunk a gyerekeknek, de plusz nem marad. A kocsinkat esélytelen lecserélni, abba se fér el 3 vagy 4 gyerek. Úgy érzem hogy a 2 nagyom is kicsi még, és épp elég türelmet, energiát igényelnek.

Segítségünk semmi, nagyszülők egy része nem él, másik része nem kíváncsi ránk (de jobb is azt nézve ahogy ők élnek).

Szörnyű karácsonyom lesz, hiszen fogalmam sincs mi lenne a jó döntés. Egy kimerült, fáradt ideges, pénzügyek miatt aggódó 4 gyerekes (??? ) anya, vagy elvetetni őket és folyton rájuk gondolni legbelül??

Mit tennétek?

Úgy fáj a szívem már most hogy nem igaz :(( 7+4 vagyok ma, döntenem kell minél előbb.

2011. dec. 16. 13:43
1 2 3 4
 1/40 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek attól akinek 4 vagy több gyermeke van, nem akartam megbántani senki érzését, ez csak az én érzésem hogy nekem épp elég 2 gyerek. Más attól még persze képes lehet több felnevelésére is!
2011. dec. 16. 13:44
 2/40 anonim ***** válasza:
52%
Én nem vagyok abortusz ellenes,ha vetetni kell inkább mint az utcán nevelkedjen....De nekem is 2 gyerekem van egy 4 éves és egy 5hónapos.És ha most terhes lennék újból és ikrekkel,akkor se vetetném el.Majd csak valahogy megoldanánk...eddig is megvoltunk címen.Nem vagyok felelőtlen ember,anya.De végül is 4 gyerek nem olyan sok.Mi is 4 en voltunk tesók(tök jó amúgy)Kocsink nekünk is 5 személyes de nincs jogsim és én mindenhova vagy gyalog vagy busszal járok.És hát sokszor buszozok a legközelebbi nagyváros 50km re van tőlünk ahova dokihoz járunk ha baj van.A város végén lakunk mi 2 km re.Napi szinten megteszem akár többször is.Babkocsival vagy kenguruval...De én vállalnám a babákat...de ez az én véleményem..Párod mit mond?Ö mit szeretne???26/N
2011. dec. 16. 13:49
 3/40 krisztivan ***** válasza:
76%
Te már döntöttél,nem hiszem hogy ha én azt mondanám tartsd meg Őket akkor jobban éreznéd magad.Nem pártolom az abortuszt,de ha kilátástalannak tartod a helyzetet akkor mi más megoldásod marad?Én nem vetetném el Őket:-)
2011. dec. 16. 13:50
 4/40 anonim ***** válasza:
86%

Hát csak biztatni tudlak.

Én három családot ismerek, akiknél pont így volt, azzal a különbséggel, hogy a nagy tesók 2 és 4 évesek voltak.

Nem értem, ha már dolgozol, és még pár hónapig, akkor miért ne kapnál GYEDet? Csak 180 napnak kell meglennie, ha előtte GYESen voltál, és előtte meg biztosított. (Én ebben a cipőben vagyok, ezért tudom).

Ha a kocsitokba 3 gyerek se fért volna be, akkor most így is úgy is váltani kéne, ha egy baba lenne, akkor is. Így meg már nem nagy különbség, csak egy megfelelő modellt kell választani az egyterűek közül. (Nem kell még kisbusz!)

Nem tudom pontosan, de nézz utána, biztos vagyok benne, hogy sokkal több családi támogatást kaptok majd. A nagyoknak felére csökken a közétkeztetés, tankönyvek ingyen lesznek stb.

A nagy már 6 éves lesz, kész önálló, és a kicsi is 4. Az én 4 évesem hihetetlenül várja a kis tesót (a 2 éves még nem annyira) és nagyon nagy segítségeid lesznek. Délelőtt oviban, Te az ikrekkel leszel.

Csodás lesz a család!

A babacuccokat használtan is be lehet szerezni. (Egy kiságyat én is szívesen tudok adni, ingyen is)

A fent említett családok egyikében még ötödik baba is lett a végén.

Nem áltatlak, biztos nem lesz könnyű, de csodálatos lesz!

És van 9 hónapod, hogy megtanulj neki örülni! Hiszen még a "sokkhatás" alatt vagy, de ez el fog múlni.

Nagyon szorítok, hogy a babák mellett tudatok dönteni!!

2011. dec. 16. 13:51
 5/40 anonim ***** válasza:
35%
Ilyenkor mindig eszembe jut:mi már lassan 3 éve várunk babára...bárcsak nekem lenne ilyen problémám...tudom,hogy védekeztetek,nem azt mondom,hogy felelőtlen vagy.
2011. dec. 16. 13:52
 6/40 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nehéz ebben a helyzetben bármit is írni! Nektek kell dönteni, de ne az alapján, hogy kinek mi a véleménye. Én csak azt tudom írni, amit a családban látok. 2 nagyobb gyerek és 7 kicsi, akik szinte egymás után jöttek. Apa elhagyta őket, pénzt nem kapnak tőle. Szegénységben élnek, de boldogan. Nem kapnak meg mindent a gyerekek, de amijük van, értékelik!Próbálnak néhány dolgot maguk előteremteni, de kapnak segítséget is.

Ha megtartod őket, akkor még dolgoznál, ugye? Akkor összejöhet a fél éves munkaviszony. A gyerekek pedig nagyon is tudnak alkalmazkodni az új helyzethez.

Nem voltam még hasonló helyzetben, de ha én abortuszon esnék keresztül, belehalnék a lelkiismeret-furdalásba..

2011. dec. 16. 13:55
 7/40 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak 1 baba csúszott volna be, akkor megtartanád? Ha, igen a válasz, akkor viszont a sors fintora miatt, hogy ketten lettek, se dönts másképp!

Ahogy az elöttem válaszoló írta, sokfajta lehetőség van arra, hogy kicsit könnyíts az anyagi helyzeteteken, mert nemcsak nagycsaládos leszel, hanem ikreid is lesznek. Használt cuccok biztos vannak, turizni is sok holmit lehet, szóval anyagilag 3 vagy 4 szerintem mindegy, főleg, hogy egyidősek lesznek.

Amúgy a férjed mit mond?

Én biztos megtartanám őket.

2011. dec. 16. 13:58
 8/40 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél!

El tudom képzelni milyen nehéz lehet lehet neked most, bár persze átélni teljesen más!

Figyelj, ezen az oldalon elég sok az olyan nő, aki hiába akar teherbe esni, nem tud, így az ő véleményük úgyis az lesz, hogy mindegy, csak tartsd meg. Tehát ne a válaszok alapján dönts, bár gondolom amúgy sem azt tervezted :)

Nekem is 2 gyerekem van (5 és 2 évesek) és bizony én is úgy gondolom, mint te, hogy még 1, de főleg 2 gyerek nekünk már nem férne bele, semmilyen szempontból! Oké, tök jó, biztos nem véletlenül jött, hiszen védekeztetek, de akkor is. Én is mindig arra gondolok, hogy ha egyikünk itt maradna a másik nélkül, akkor mi lenne. Nagyon szép az az elgondolás, hogy ahol 1-2 gyerek elfér, ott többnek is jut hely és étel, csak sajnos ez nem ilyen egyszerű.

Nagyon nehéz ez, hiszen ugye egyik megoldás sem jó. Tanácsot nem adhatok, csak a véleményemet írom le: én nem kockáztatnék. Hülye dolog és nagyon kegyetlenül hangzik, de szerintem gyereket tudtok még vállalni később is, ha már legalább hiteletek nem lesz, ezzel szemben, míg ha egyszer elkezdtek lefelé csúszni a lejtőn, onnan bizony nagyon nehéz felkapaszkodni, sok esetben lehetetlen! És arra bizony rámehet a kapcsolatotok, az egészségetek és sajnos a gyerekeknek is szinte csak hátránya lenne belőle.

Nekem volt már 1 abortuszom még huszonévesen és csak nagyon ritkán jut eszembe, míg a gyerekeim non-stop a fejemben járnak...

Biztosan nagyon le leszek pontozva, de nem érdekel.

2011. dec. 16. 14:00
 9/40 A kérdező kommentje:

Tudom hogy más mindennél jobban örülne...de direkt védekeztem (és nem megszakítással hanem spirállal:(( ) és most úgy érzem miért én vagyok a peches 1-2% aki terhes lesz mellette??:(

Kocsi ügy hát 3 gyereket se terveztünk szóval nem kéne ezt a kocsit lecserélni, és nem tudjuk lecserélni (eladni se) mert sok rajta a hitel és még ha el is adnánk, maradna rajta egy csomó amit nem tudunk a banknak kifizetni, na szóval bonyolult. Tanácsadó segítségét is kértük és ő is ezt mondta hogy jelenleg amikor pang az autópiac is nem fogjuk tudni jól eladni (ha egyáltalán elmenne) úgyhogy inkább törlesszük szépen tovább.

Nagy család nekem 2 testvérem van, a férjemnek is 2....tudjuk MI a nagycsalád, ezért sem vállalnánk önszántunkból.

Tudjuk milyen folyton lemondani sok mindenről, nem járni szinte alig nyaralni stb.stb.....nekem ez lebeg a szemem előtt. A férjem konkrétan 2 tesójából egyel van nagyjából beszélő viszonyban (és nem rajta múlik!!!) nekem pedig egyik külföldön él, évente egyszer találkozunk a gyerekeink konkrétan majdhogynem elfelejtik egymást mire újra találkoznak...a másik tesómmal pedig mindig csak rivalizáltunk, most sincs másképp. Na ez nem tartozik szervesen ide.

Közel egy évig gyesen voltam, aztán most fél éve dolgozok, mire megszülnék eltelik még 8 hónap és én úgy tudom az előző év keresetéből átlagolják a gyedet nem? És az 25 ezer ft volt.

2011. dec. 16. 14:02
 10/40 anonim ***** válasza:
100%

Szóval ha egy baba csúszott volna be, akkor sem tartanátok meg? Mert akkor teljesen mindegy a kérdés szempontjából, hogy ikreket vársz.

Igaz két babát kell elvetetned, nem egyet, szóval ez lelkileg még neccesebb szerintem. :(

2011. dec. 16. 14:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!