Mit tennétek a helyemben,2 gyerekem van most pedig kiderült ikreket várok?
2 kicsi gyerekünk van 5 és 3 évesek. Nem terveztünk több gyermeket, védekezés mellett lettem terhes, két hete csináltam tesztet. Múlt héten voltam orvosnál és 2 embrió van, mindkettőnek dobog a szíve, és jó helyen is vannak.De kétségbe vagyok esve mivel nem érzem magam semmiféle értelemben kész még 2 gyerekre, 4 gyereket borzasztó soknak tartok. Most jöttem vissza dolgozni, fél éve sincs. Hiteleink vannak (lakás, kocsi) szerencsére forintos, de akkor is nagy teher. Fél éve sincs hogy újra dolgozok, így gyedet se kapnék. Ha a férjem ne adj isten elvesztené a munkáját akkor hogy tartanék el 4 gyereket? Még kettőt se tudnék. Félretett pénzünk nincs, úgy élünk hogy mindent megadunk a gyerekeknek, de plusz nem marad. A kocsinkat esélytelen lecserélni, abba se fér el 3 vagy 4 gyerek. Úgy érzem hogy a 2 nagyom is kicsi még, és épp elég türelmet, energiát igényelnek.
Segítségünk semmi, nagyszülők egy része nem él, másik része nem kíváncsi ránk (de jobb is azt nézve ahogy ők élnek).
Szörnyű karácsonyom lesz, hiszen fogalmam sincs mi lenne a jó döntés. Egy kimerült, fáradt ideges, pénzügyek miatt aggódó 4 gyerekes (??? ) anya, vagy elvetetni őket és folyton rájuk gondolni legbelül??
Mit tennétek?
Úgy fáj a szívem már most hogy nem igaz :(( 7+4 vagyok ma, döntenem kell minél előbb.
Mi tervezünk második gyermeket, de nem sikerül összehozni.
Szóval most egy kicsit irigykedem rád. Lehet, nekem is védekeznem kéne valahogy. :) Amúgy nem, nem tudom, hogyan oldjátok meg. Az ember időközben hozzászokik, edződik a felelősségekhez. A gyermek ajándék. Szerintem.
4 gyerekem van. El nem cserélném őket semmi pénzért!
DE sajnos nagyot fordult a világ! S rossz irányba!
Küszködünk a megélhetéssel! S sokszor kell mondani a gyerekeknek, hogy erre-arra sincs pénz!
Pedig diplomás vagyok, vállalkozásunk van. DE most semmi se megy!
Amúgy az enyémek között is vannak ikrek, de mikor ők születtek (13 éve) eszünkbe se jutott, hogy ilyen szar világ jön!
Én a helyedben nem tartanám meg!
Biztos nem lenne könnyű döntenem, de nem vállalnám a bizonytalanba!
Nem rég hasonló helyzetbe kerültem, igaz egy baba volt, de sajnos mi is olyan kihívásnak, válsághelyzetnek éreztük hogy nem tartottuk meg......(2 picink már van)
Soha nem gondoltam volna hogy abortuszra fogok menni.....rémes volt...leírhatatlan az egész ....néha nem is érzem valóságnak.....
Lelkileg még most is próbálom feldolgozni.....néha úgy érzem nagyon rosszul döntöttünk....helyre hozni pedig már nem lehet....
Tanácsot adni nem tudok.....
Én értem hogy sokan "irigykednek" hogy védekezés mellett is van aki babás lesz......de amikor védekezel hogy ne legyél terhes és utána meglátod a teszten a 2 csíkot az leírhatatlan mert tudod hogy nem tarthatod meg mert anyagilag rámennétek...és ahol van már baba ott különösen fontos az anyagi biztonság.....
Szóval ahol így jön a baba az legalább akkora tragédia mint akinél meg éveket várat magára a dolog.....
Az egyik elöttem szóló írta, hogy gondolkodj el azon, ha egy baba lenne, akkor megtartanád-e?
Gondolj bele: elmész az uh-ra, a doki azt mondja, 1 petezsák ekkora, szívhang van. Hazamész, a férjeddel átbeszélitek a dolgot. Ugy gondoljátok, egy baba belefér, a kocsi 5 személyes, megoldjátok. Mész a 12 hetes uh-ra, mikoris a doki közli: Kedves Asszonyom, két szívhang van, ott van A baba, ott pedig B baba. Mivel egypetéjűek csak a 12. hét után derül ki.
Nem mondom, hogy tartsd meg, nem mondom, hogy vetesd el. Nehéz döntés, nem lennék a helyedben.
A gyesröl és támogatásokról mindent leírtak már elöttem. Mi 3 babát szeretnénk majd, egy van, 7 hetes kismama vagyok. Én nagyon szomorú voltam, mert nekem is kétpetéjü ikreim voltak, még az elsö uh-on.
Nekem 3 gyerekem van és többet nem tervezünk. Spirálom van. De biztos vagyok benne hogy ha véletlenül mégis terhes maradnék biztosan nem vetetném el. Nagyon ellene vagyok, főleg amióta láttam élőben az abortuszt. Mindig az lenne az eszemben hogy megöltem a gyerekem. És neked 2 szivecske dobog ott...
Nehéz lesz először biztosan de én a helyedben megtartanám.
Utolsó vagyok még annyit hozzáfűznék, hogy a 3. gyerkőccel mikor elkezdtem vérezni az uh-on azt mondta a doki hogy lehet ikrek. Hát mit ne mondjak én is beparáztam de nagyon, én is azon zakatoltam hogy hú 4 gyerek. De aztán végül is 1 baba lett belőle.
De a férjem is tudja hogy ha terhes lennék akkor nem vetetném el. Sajnos vannak rossz előzményeim a terhességekkel, babákkal és kicsit másképp gondolkodom.
A másodikkal vagyok viselős, hármat tervezünk (tudom, ti csak kettőt akartatok). Ha harmadjára ikrek lennének, biztosan én is sokkot kapnék, de számomra elfogadhatatlan gondolat hogy elvetessem őket. Elférnénk valahogy.
Abba, hogy hogyan oldanád majd meg a mindennapokat, ne próbálj belegondolni még. Emlékezz vissza, amikor a másodikat vártad, el nem tudtad volna képzelni, hogy osztod be a napot és magadat két gyerekkel. Aztán kialakult. Most is kialakul majd valahogy, magától.
Mi tanyán lakunk, 5 km-re a várostól, gondolhatod... Úgyhogy a közlekedési gondjaidat totálisan átérzem.
Az anyagiakat meg úgysem lehet kiszámítani a mai világban még egy fél évre előre sem, de valahogy majd lesz.
Szomszéd faluban 6 gyermekes család lakik. Őket sem veti fel a pénz, ők maguk toldozgatják lassacskán a házat, hogy normálisan elférjenek, nem flancolnak, viszont egy merő boldogság és szeretet az egész bagázs.
Én nagyon drukkolok Neked, Nektek, hogy sikerüljön jól dönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!