Elmondanátok a véleményeteket? . De ne azt írjátok, hogy gondoljon mindenki azt amit akar.
Tényleg kíváncsi vagyok:
Van 3 lány gyermekünk, akiket imádunk és ŐSZINTÉN nagyon örülünk annak, hogy mind a három lány :) DE TÉNYLEG!
Szívesen vállalnák 4. babát is, de már a 3. baba várásakor is megkaptuk, hogy biztos azért szülök, hogy VÉGRE FIÚ legyen! Pedig nem így van.
Attól félünk, hogy ha vállalnák a 4. kicsit akkor még inkább ránk húznák ezt: CSAK azért, hogy VÉGRE legyen más nemű is! :(
Tudom, hogy gondoljon mindenki azt amit akar, meg, hogy ne foglalkozzak azzal amit mondanak, de ezt nem lehet csak úgy lenyelni, főleg ha ezt az ember a saját családján kívül a munkatársaktól de még a 6. szomszédtól is ezt hallja! :(
HA fiú baba születne akkor gratulálnának orrba-szájba, hogy na megérte, ha meg a 4. is kislány, mint a többi gyerkőc akkor jönnének a sajnálkozások szóban, mimikában stb...
NA ettől félek, de nagyon :(
Nem tudok elvonatkoztatni, hiába...
Akkor őszintén mondom neked:
Ha van rá anyagilag keretetek, hogy biztonságban feltudjatok nevelni 4 gyermeket, független attól, hogy a 4. lány vagy fiú lesz, akkor hajrá.
Szerintem teljesen mindegy, hogy fiút szül-e valaki vagy lányt, ha nem tudja fent tartani és állandóan nélkülözniük kell bármiről is van szól.
Én tudom - legalábbis gondolom -, hogy nem a segélyért és egyéb járandóságokért szülnél még egy gyermeket!
És tényleg azt tudom neked mondani, hogy ehhez másnak köze nagyon nincs, csak neked és a párodnak, majd ezután a családod többi tagjának. Akár hogy is alakul, senki nem fog azért megvetni, mert egy újabb életet hozol a világra!
Sok sikert a leendő babóhoz :]
Engem is zavarna, ha mindenki azt gondolná, csak azért vállalunk babát, mert hátha fiú lesz.
Ha valaki, legyen az barát vagy szomszéd, akárki, megkérdi, minek vállaltátok a 4. babát is, akkor én erre azt mondanám, mert állunk úgy anyagilag, hogy megtehetjük.
Ha valaki kedvesen kérdi ennek okát, kedvesen elmondanám a véleményem, hogy miért vállaljuk a 4.et.
Aki meg csak megrántja a vállát meg hasonlóan flegmán viselkedik, azzal pont ugy kell bánni.
Ja és csakazért sem nézetném meg a 4. baba nemét, nehogymár azt higgyék, fiút akarunk. Csak az érdekelne, egészséges legyen.
Lényegtelen hanyadik babád, úgyis ellenkező neműt fognak várni. Első babám lány lett, rögtön megkaptam, hogy "sebaj, majd a második biztos fiú lesz"...
Na szóval, ha akarnak úgyis beszólnak, mindegy is hogy hány gyereked van és tök mindegy milyen nemű.
S akkor őszintén: ha neked boldogság lenne még egy gyerek, és megvan hozzá a kellő háttér, akkor most kit is érdekel, hogy a szomszéd néni mit beszél?
Ne hagyd, hogy bármilyen hülye beszólás is szétbarmolja a saját boldogságodat.
Mi 3-an vagyunk lányok. Apumat mindig lesajnálták, hogy "csak" 3 lánya van, nem tudott egy fiút sem összehozni. Pedig köszöni, imádja, hogy 4 nő veszi körül.
Nekem van egy lányom. A férjem vidéki, amikor kiderült, hogy nem fiút várunk, akkor szinte lesajnálták, az egyik szomszéd azt mondta, az nem is gyerek.
Most a második babánkat várjuk. Engem az érdekel hogy egészséges legyen, a neme meg nemigazán.
Egy ismerősömnek 5 fia van!!!
ÖT
:D
Ők azért vállaltak ennyit, mert szerettek volna sok MAGYAR gyereket!
Szerettek volna nagyon kislányt is, de csak nem sikerült :)
Többet már nem vállalnak .
És nem foglalkoznak senki véleményével sem.
Ezen kívül van még 3 kutya, meg nyúl, meg mit tudom én :)
Szép nagy család .
Én igazán nem törődnék senki véleményével sem.
Azt még nem vágták a fejedhez, hogy a családi pótlékért, meg az anyasági fizuért szülsz ennyit?
Hagyjuk már az idiótákat!
Sok sikert a negyedik utódhoz!
ÓÓ ne aggódj bármilyen neműek lennének az embereknek mindig megvan a sommás véleménye erről a hány gyereket vállalsz és milyen összefüggésben van a nemükkel dologgal, nekünk pl. 3 gyerek van a legkisebb és a legnagyobb fiú. Szóval mikor a harmadikat vállaltuk nagyon sokan mondták hogy: dehát már van fiú is lány is MINEK a harmadik??? (jesszusom...mintha ez a gyerekvállalás dolog ilyen patikamérleg vagy teljesítendő penzum lenne).
A másik reakció pedig na akkor majd a végére még egy kislány is lesz??
Ezt se értem, miért lenne? Nem édesmindegy milyen neműek??? :D
Valóban akkor kell vállalni amikor magára SZEMÉLYRE vágysz és nem a nemétől függően vállalod:)
És nálatok ez így van ahogy olvasom úgyhogy senkinek semmi köze hozzá.
"Megnyugtatlak" ha lenne fiad is és lányod is és úgy szeretnél negyedik babát akkor IS meglenne a keresetlen véleménye mindenkinek (miszerint a mai világba ennyi gyerek meg biztos a segélyért meg stb.)
Én is tettem már fel itt kérdést és a gyerekes szülők nagy része igazából így elítélte már a 3 gyereket is a kommentek alapján, merthogy jaj hogy tudok majd mindháromnak kocsit-lakást stb. a feneke alá tenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!