Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt aki nagyon hamar érezte...

Volt aki nagyon hamar érezte már a babája első mozgásait? És az hányadik héten volt?

Figyelt kérdés
10 hetes kismamam vagyok és pár napja érzem szerintem a baba mozgásait. Második baba, szóval tudom mit kell érezni és ez nem bélmozgás. Tegnap a doki pont UH-ozott, amikor megint éreztem és pont "boxolgatott" a kis kezeivel éppen a kis drágám. Lehet hogy tényleg ilyen korán érzem?
2011. dec. 7. 13:36
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
76%
Én annak csak a fizikai magyarázatát szeretném tudni, hogy a kb. centis kezecskéket egy 10 hetes baba (aki igazából 8 hetes!!!) hogy tudja magzatvízben annyira megsuhintani, hogy anyukába beleboxoljon.
2011. dec. 7. 13:41
 2/52 A kérdező kommentje:

A boxolást idézőjelbe tettem. Természetesen nem hatalmas magzati rúgásokra és ütögetésekre gondoltam, mint a terhesség késöbbi fázisában szokott lenni, de ezt le is írtam. Hanem apró kis pillangószárnyszerű ici pici kis mozgásokat érzek. Aki érzett már ilyet az elején, az tudja mire gondolok.

Én sem hiszem teljesen, hogy a kettő között van összefüggés, de 2 napja ezt érzem néha és tegnap az UH-on pont akkor láttam, hogy "ütöget", a doki jegyezte meg tréfásan, hogy boxol a kicsike.

Azért is érdekel, hogy ki mikor érezte ezeket és ez lehetséges e.

Amúgy vékony testalkatom van.

2011. dec. 7. 13:45
 3/52 anonim ***** válasza:
60%
Nekem ez a második terhességem. A 14. héten éreztem először azokat a kis "buborékokat" - azóta 2 hetet fiatalítottak a gyereken (nem tudjuk semmihez viszonyítani, nem volt menstruációm az előző szülés óta), szóval ha az új dátumnak hiszünk, akkor a 12. héten.
2011. dec. 7. 13:50
 4/52 anonim ***** válasza:
76%
10 hetesen akkor sem a babát érzed, esetleg szeretnéd érezni és beképzeled, inkább agyban dől el mint a testedben. Alig pár cm a baba, még annyira kicsi, hogy bármilyen vékony is legyél, őt még nem érzed. Majd 4-5 hét múlva már inkább.
2011. dec. 7. 13:50
 5/52 anonim ***** válasza:
66%
Én elmosolyogtam ( nem akarlak bántani) azt a részt, ahol azt írod a kis kezivel boxolgatott. Még akkor is ha idézőjelnek szántad. Elképezelem ahogy az a pár grammos és pár centis kis előlény boxolgat téged annyira, h te érzed. Érdekes, h akik ezt a kérdést felteszik, pont akkor érzik mozogni, amiko látszik az uh on a mozgás. Szerintem is a fejtekben dől el ez az egész. De számomra akkor is hihetetln, mert tényleg annyira parányi még ez a magzat.
2011. dec. 7. 14:04
 6/52 anonim ***** válasza:
82%
Nekem szintén 2. baba és én is éreztem valamit...tisztára olyan érzés egyébként,de aztán bele gondoltam,hogy ha most ekkora erő van abba a kis mini babába akkor pár hónap múlva rendesen átrúgja a hasamat...szóval tényleg olyan,de én nem hiszem,hogy egy ilyen mini babába olyan hatalmas erő lenne még....
2011. dec. 7. 14:07
 7/52 anonim ***** válasza:
61%
Ha 10 hetes vagy,a a magzat még csak 8 hetes,ahogy azt az első írta!!Terhesség hétről-hétre:"A 8.héten már pontosan kivehető a felső és az alsó végtag KEZDEMÉNYE!!!Méretei:MÁSFÉL gramm,és 14-20mm hosszúságú EMBRIÓ!Tehát nekem nehogy valaki azt mondja,hogy ezt már érzi!Alig 2cm....Nézz meg egy képet 8hetes magzatról és olvasd el még egyszer amit kiírtál! A másik:Az első magzatmozgásból szokták kiszámolni a szülés várható időpontját,+22 hét,vagyis 5 naptári hónap!Akkor te 7 hónapra egészséges babát fogsz világra hozni? Ne is haragudj,de nevetséges!
2011. dec. 7. 14:17
 8/52 anonim ***** válasza:
60%

Ha 10 hetes a terhesseg, akkor a terhessegi leirasoknal a 10. hetet kell nezni es nem a nyolcadik hetet.

Soha, senkit nem erdekel igy konkretan szakmailag, hogy az embrio miota van bent, tehat hogy a fogantatas ota hany het telt el, mindig, minden leirasban es szakkonyven a terhessegi kort nezik, ami a fogantatas ota eltelt ido plusz ket het.

Tehat nem kell itt magyarazni, hogy 10 hetes terhessegnel 8 hetes a magzat, mert ez abszolut nem fontos.

Az utolso valaszolo meg ra is peldalozott a sajat butasagara, gyonyoruen leirta, hogy szerinte 8 hetes magzat merete mennyi, holott azok a meretk amiket o leirt a 8. terhessegi hetnek felel meg (ahol a magzat 6 hetes).

10 hetes terhessegi hetben (nyolc hetes magzatnal) a meret kb 35-45 mm (attol fuggoen, hogy a 10 hetnel van pont, vagy mar majd 11 hetnel). Es ez konkretan az ulomagassag, azaz fejtetotol popsiig, a labak, kezek hossza ebben meg nincs benne.

Ne haragudjatok, hogy eltertem a tematol, de nagyon nem szeretem, amikor valaki ugy olt le valakit, hogy kozben o sincs kepben es butasagokat ir. Miert jo ez???

Kerdezonek: megmondom oszinten, hogy a 10 hetet en is korainak tartom, de ez egy dolog, mert te erzed.

Viszont a kerdesedre a valaszom: masodik babat en 13 hetesen ereztem eloszor es utana napi rendszeresseggel. Az elso babat 16 hetesen ereztem.

2011. dec. 7. 14:44
 9/52 anonim ***** válasza:
33%
14:44-nek: a kezek hossza nincs is hogyan benne legyen, te sem teszed hozzá a testmagasságodhoz a karjaid hosszát! De a karok ilyen korban nem hosszabbak másfél cm-nél, úgyhogy nincs hogy annyira kinyújtsa magát, hogy elérje a méhfalat.
2011. dec. 7. 14:47
 10/52 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó elötti!

Te vagy nevetséges! Miért lennék a 8-ik héten? A babám a tegnapi UH alapján CRL (ami ülőmagasság) volt 31 mm, nem pedig 14-20 mm.

Honnan vetted azt a hülyeséget, hogy ha valaki 10 hetes terhes, akkor 8 hetes? Ilyen okostojás, megmondóemberektől feláll a szőr a hátamon. Jobb lett volna, ha inkább csendben maradsz és nem szólsz hozzá a témához, ha nem vagy érintett. Köszi!

2011. dec. 7. 14:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!