Volt aki nagyon hamar érezte már a babája első mozgásait? És az hányadik héten volt?
A boxolást idézőjelbe tettem. Természetesen nem hatalmas magzati rúgásokra és ütögetésekre gondoltam, mint a terhesség késöbbi fázisában szokott lenni, de ezt le is írtam. Hanem apró kis pillangószárnyszerű ici pici kis mozgásokat érzek. Aki érzett már ilyet az elején, az tudja mire gondolok.
Én sem hiszem teljesen, hogy a kettő között van összefüggés, de 2 napja ezt érzem néha és tegnap az UH-on pont akkor láttam, hogy "ütöget", a doki jegyezte meg tréfásan, hogy boxol a kicsike.
Azért is érdekel, hogy ki mikor érezte ezeket és ez lehetséges e.
Amúgy vékony testalkatom van.
Ha 10 hetes a terhesseg, akkor a terhessegi leirasoknal a 10. hetet kell nezni es nem a nyolcadik hetet.
Soha, senkit nem erdekel igy konkretan szakmailag, hogy az embrio miota van bent, tehat hogy a fogantatas ota hany het telt el, mindig, minden leirasban es szakkonyven a terhessegi kort nezik, ami a fogantatas ota eltelt ido plusz ket het.
Tehat nem kell itt magyarazni, hogy 10 hetes terhessegnel 8 hetes a magzat, mert ez abszolut nem fontos.
Az utolso valaszolo meg ra is peldalozott a sajat butasagara, gyonyoruen leirta, hogy szerinte 8 hetes magzat merete mennyi, holott azok a meretk amiket o leirt a 8. terhessegi hetnek felel meg (ahol a magzat 6 hetes).
10 hetes terhessegi hetben (nyolc hetes magzatnal) a meret kb 35-45 mm (attol fuggoen, hogy a 10 hetnel van pont, vagy mar majd 11 hetnel). Es ez konkretan az ulomagassag, azaz fejtetotol popsiig, a labak, kezek hossza ebben meg nincs benne.
Ne haragudjatok, hogy eltertem a tematol, de nagyon nem szeretem, amikor valaki ugy olt le valakit, hogy kozben o sincs kepben es butasagokat ir. Miert jo ez???
Kerdezonek: megmondom oszinten, hogy a 10 hetet en is korainak tartom, de ez egy dolog, mert te erzed.
Viszont a kerdesedre a valaszom: masodik babat en 13 hetesen ereztem eloszor es utana napi rendszeresseggel. Az elso babat 16 hetesen ereztem.
Kedves utolsó elötti!
Te vagy nevetséges! Miért lennék a 8-ik héten? A babám a tegnapi UH alapján CRL (ami ülőmagasság) volt 31 mm, nem pedig 14-20 mm.
Honnan vetted azt a hülyeséget, hogy ha valaki 10 hetes terhes, akkor 8 hetes? Ilyen okostojás, megmondóemberektől feláll a szőr a hátamon. Jobb lett volna, ha inkább csendben maradsz és nem szólsz hozzá a témához, ha nem vagy érintett. Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!