Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik 35 felett szülnek, azok...

Akik 35 felett szülnek, azok mit csináltak előtte, hogy csak ilyen idősen vállalnak babát?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék senkit megbántani ezzel a kérdéssel, csak nem értem miért van manapság olyan sok nő akik már jóval túl vannak a 30-on, jöhetne a baba, mégsem vállalják be.

Értem ez alatt, hogy stabil munka, párkapcsolat, esetleg házasság, anyagi jólét, stb., ők mégis várnak, de mire?

Vagy nem akarnak anyák lenni? Kielégíti őket a gyerek nélküli élet?

Persze itt nem a lombikosokra, meg a hosszú évekig próbálkozó párokra gondolok.

2011. dec. 4. 12:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
lehet én leszek a felelőtlen stb. de én 21 évesen szültem,főiskolásként, a párom is főiskolás volt, a suli mellett dolgoztunk,viszont volt egy lakásunk amit még én örököltem a nagymamámtól,volt pénzünk is az évek alatt félretettünk,várni szerettünk volna még 1-2 évet a babával,védekeztünk,mégis megfogant.Suli mellett párom továbbra is dolgozott,én meg segítettem apukámnak a cégnél ahogy előtte is otthon megcsinálható munkákkal,mi tartottuk el magunkat,mi fizettük a rezsit,a saját pénzünkből éltünk,és nem számít,hogy a szülők néha kedveskedtek egy-egy bevásárlással,mi nem kértük.Már lassan végzünk,már csak az államvizsga van, a férjem dolgozik,mint eddig,persze ez már biztosabb állás,én is dolgozom, a kicsi bölcsi,és nem fogunka jelenlegi munkánknál maradni az biztos,de egyelőre megélünk belőle,és persze közben,több lábon állunk,igaz nem tudnánk elmenni a tengerpartra de egyelőre nem is vágyunk,és hiszem,hogy munkával akarattal,2-3 év múlva még jobb állásunk lesz,elkezdhetjük a vállalkozásunk,és szép lassan építhetünk egy családi házat,és vállalhatunk persze még babát,nekem mindegy ki hány évesen vállal,csak azt nem értem miért ítélik el aki fiatalon,már nem egy bunkó megjegyzés kaptam,pedig nem is tudják,milyen az anyagi,családi helyzetünk.
2011. dec. 5. 14:13
 12/13 sumergo ***** válasza:

35 múltam másfél hónappal, mikor megszületett a kislányom. Hogy mit csináltam? Hét évig küzdöttem, hogy legyen a kislányom. Nem hiszem, hogy mások felett kellene ítélkezned. Ha neked egyszerűbben megy, akkor örülj. Szerintem semmi közöd más életéhez!

És nem tudhatod, hogy esetleg nem akarják-e, mert én sem kötöttem mindenki orrára, hogy szeretnék, csak nem sikerül, mert utálom, ha sajnálkoznak, vagy kibeszélnek, inkább azt mondtam, hogy még nem szeretnénk! Látom, hogy a végére odabiggyesztettél egy mondatot, hogy nem ránk gondoltál, de hidd el, többen vagyunk kínlódók, mint gondolnád!

Nem hiszem, hogy ezen kellene rugóznod!

2011. dec. 5. 20:56
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A kérdésben leírtam, hogy nem azoktól kérdezem, akik szerettek volna, de sokáig nem jött össze nekik, illetve akiknek nincs meg hozzá a megfelelő partner.

Nem én pontoztam le a válaszokat, de én is inkább azokkal értek egyet, akik nem mindent tesznek fel arra, hogy legyen tartalékuk, hiszen annyi pénzt nem lehet összegyűjteni ami a születendő gyerek elkövetkező 15-20 évére elég lenne. Persze nem árt sosem félretenni,de

úgy gondolom, hogy néhányan túlságosan is rákészülnek anyagilag a gyerek témára, és már már lassan mindent e mögé szerveznek, az egész életüket - hogy 2-3 éven keresztül otthon lehessenek - akár éveken keresztül is spórolnak, alig élnek és azt elfelejtik, hogy a gyerek mellett is lehet élni, dolgozni és haladni az életben.

2011. dec. 5. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!