Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik 35 felett szülnek, azok...

Akik 35 felett szülnek, azok mit csináltak előtte, hogy csak ilyen idősen vállalnak babát?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék senkit megbántani ezzel a kérdéssel, csak nem értem miért van manapság olyan sok nő akik már jóval túl vannak a 30-on, jöhetne a baba, mégsem vállalják be.

Értem ez alatt, hogy stabil munka, párkapcsolat, esetleg házasság, anyagi jólét, stb., ők mégis várnak, de mire?

Vagy nem akarnak anyák lenni? Kielégíti őket a gyerek nélküli élet?

Persze itt nem a lombikosokra, meg a hosszú évekig próbálkozó párokra gondolok.

2011. dec. 4. 12:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
54%
Talán mert mindent megszeretnének adni a picinek. De sok nőnek vagy párkapcsolata nincs, vagy megfelelő anyagi háttér.
2011. dec. 4. 13:15
 2/13 anonim ***** válasza:
35%

33 évesen szültem. Baromi egyszerű, hogy miért.

25 éves koromig tanultam, és dolgoztam. Gyűjöttem, karriert építettem. Mert a semmire nem lehet szülni.

29 éves voltam, mikor megismertem a párom és azért vele is el kellett egy kis időnek telnie, hogy lássuk hogy jövünk ki jól.

Aztán ott van, hogy mikor jön össze a baba.

Sokan megcsinálják, hogy még iskolások, vagy még nem volt állásuk (csak gyest fognak kapni ami semmire sem elég), nincs semmi szakmai tapasztalatuk, nincs lakásuk, nincs semmijük, csak a gyerekvállalás utáni vágy.

Én biztos hátteret szerettem volna nyújtani a gyerekemnek úgy, hogy ne kelljen éhezni, ne kelljen szülőknél lakni, és mint írtam későn is ismertük meg egymást a párommal.

Tehát baromi sok tényezője lehet, hogy miért nem. Nem mellesleg ha ma kéne döntenem, nem vállalnék. Ebbe az országba? Mikor örülhet az, aki éhbérért munkát kap???? (vidék) S nem tudok a fővárosba menni, mert hitel van a lakáson, és itt a kicsi gyerek. Hiába vagyok szakmailag nagyon a toppon.

2011. dec. 4. 13:18
 3/13 anonim ***** válasza:
68%

anyukám 36 elmúlt, amikor szült engem, igaz 2. gyerek voltam

tesómmal nagyon rosszul volt, kórházban volt 4 hónapig, sőt majd meg is haltak szülésnél, én "becsúsztam", terhesség alatt nem volt semmi gond, csak a szülésnél..

2011. dec. 4. 13:41
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Több ismerősöm is van (én 31 vagyok,ők 31-32 körül), aki nagyon szeretne már babát (pláne mikor eljönnek hozzánk és nekem már 2 is van).

De egyszerűen nem találnak normális hapsit..És nem azért mert olyan nagyon válogatósak. Szépek, értelmesek, és mégse...

Egyiküknek van párkapcsolata épp most, de a párja még nem akar gyereket.

Másikuk nemrég szakított.

Harmadiknak alakul most valami de tök felelőtlenség lenne 1 év alatt babát is vállalni, hiszen ki tudja valóban összeillenek e../nem azt mondom hogy nem lehet az nagy Ő-vel akár pár hó múlva babát vállalni, mert erre is van pozitiv példa, de azért ahhoz idő kell hogy kiismerjük a másikat mikor felszáll a rózsaszín köd).

Szóval nem biztos hogy CSAK a karrier építés tart vissza valakit harminc iksz évesen...

Én mindig azt mondom, hogy nagyon nagy szerencsém volt hogy 23 évesen rátaláltam a férjemre és 28 éves koromban vállalhattam babát.

2011. dec. 4. 13:58
 5/13 anonim ***** válasza:
34%
Akik nem azért nem szülnek,mert nem jön össze,általában azzal érvelnek,mindent megakarnak adni,meg várnak,hogy minden meglegyen,de hát ilyen nincs,szóval sok esetben felesleges várni,mert még 30-40 között sem biztos,hogy mindenük meg lesz.Valaki nem is akar,csak összejön 30 éves kor után,valakinek nincs párja hamarabb,valaki tanul.de azért többségben vannak akik várnak arra hogy jobban álljanak anyagilag.Nem tudom én 30 éves kor alatt szeretnék csak szülni utána nem,mert fiatalabb korban könnyebben regenerálódik az ember stb
2011. dec. 4. 15:13
 6/13 anonim ***** válasza:
41%
Dolgoztak?? Alapot teremtettek?
2011. dec. 4. 15:29
 7/13 anonim ***** válasza:
35 vagyok és még nem jött össze a baba, de remélem hamarosan. 28 évesen találkoztam életem párjával, 1,5 év után kimentünk Angliába dolgozni, ott nem akartunk babát, 2 év után eljegyzett, 3,5 év után esküvő, majd rá 1 év múlva hazajöttünk és albérletbe költöztünk, mert a párom vidéki én pesti voltam, munkát kerestünk, ami hol neki volt, hol nekem. Így albiba nem akartuk a létbizonytalanságba. Mikor mindkettőnknek lett munkája, gyorsan vettünk egy kis saját házikót Pest megyébe, és azóta várjuk a babót de még nem jött össze, ez 1,5 éve.
2011. dec. 4. 17:56
 8/13 anonim ***** válasza:
36%
tanultam (egyetem) letettem egy középfokú angol nyelvvizsgát és dolgoztam. Utazgattam, minden évben kétszer elmentünk Írországba kirándulni, bejártuk a környező országokat, hobbink volt az utazás. 36 évesen szültem. Örülök, hogy így alakult az életem, mert ha huszon-párévesen szültem volna, nagyon sok mindenről lemaradtam volna az életben. Megalapoztam a gyerekeim jövőjét is, nem a családiból meg a Gyesből kell hónapról hónapra élnünk.
2011. dec. 4. 19:15
 9/13 anonim ***** válasza:
Én 35 vagyok, nagyon szeretnék gyereket, de a kapcsolatom tönkrement és most nincs párom. Minden álmom hogy legyen gyerekem. Mit tegyek. Itt is csak azért olvasgatok, mert talán egy kicsit kárpótolnak a kismamák írásai. Huszonévesen azt gondoltam ráér a gyerekvállalás és lenéztem azokat akik 18-22 évesen vállaltak gyereket, de most azt gondolom hogy akkor még sokkal könnyebb mindenbe belerázódni, alkalmazkodni. Félek elkéstem.
2011. dec. 4. 23:09
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Én 30 évesen szültem, mégis megvoltak az alapok amiket én és a párom teremtettünk meg, nem a szüleink tolták alánk a lakást. Diplomám van, jó munkahelyem volt úgyhogy én sem gyesből meg csp-ből nevelem a gyerekemet, már bocs.
2011. dec. 5. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!