Akik 35 felett szülnek, azok mit csináltak előtte, hogy csak ilyen idősen vállalnak babát?
Nem szeretnék senkit megbántani ezzel a kérdéssel, csak nem értem miért van manapság olyan sok nő akik már jóval túl vannak a 30-on, jöhetne a baba, mégsem vállalják be.
Értem ez alatt, hogy stabil munka, párkapcsolat, esetleg házasság, anyagi jólét, stb., ők mégis várnak, de mire?
Vagy nem akarnak anyák lenni? Kielégíti őket a gyerek nélküli élet?
Persze itt nem a lombikosokra, meg a hosszú évekig próbálkozó párokra gondolok.
33 évesen szültem. Baromi egyszerű, hogy miért.
25 éves koromig tanultam, és dolgoztam. Gyűjöttem, karriert építettem. Mert a semmire nem lehet szülni.
29 éves voltam, mikor megismertem a párom és azért vele is el kellett egy kis időnek telnie, hogy lássuk hogy jövünk ki jól.
Aztán ott van, hogy mikor jön össze a baba.
Sokan megcsinálják, hogy még iskolások, vagy még nem volt állásuk (csak gyest fognak kapni ami semmire sem elég), nincs semmi szakmai tapasztalatuk, nincs lakásuk, nincs semmijük, csak a gyerekvállalás utáni vágy.
Én biztos hátteret szerettem volna nyújtani a gyerekemnek úgy, hogy ne kelljen éhezni, ne kelljen szülőknél lakni, és mint írtam későn is ismertük meg egymást a párommal.
Tehát baromi sok tényezője lehet, hogy miért nem. Nem mellesleg ha ma kéne döntenem, nem vállalnék. Ebbe az országba? Mikor örülhet az, aki éhbérért munkát kap???? (vidék) S nem tudok a fővárosba menni, mert hitel van a lakáson, és itt a kicsi gyerek. Hiába vagyok szakmailag nagyon a toppon.
anyukám 36 elmúlt, amikor szült engem, igaz 2. gyerek voltam
tesómmal nagyon rosszul volt, kórházban volt 4 hónapig, sőt majd meg is haltak szülésnél, én "becsúsztam", terhesség alatt nem volt semmi gond, csak a szülésnél..
Több ismerősöm is van (én 31 vagyok,ők 31-32 körül), aki nagyon szeretne már babát (pláne mikor eljönnek hozzánk és nekem már 2 is van).
De egyszerűen nem találnak normális hapsit..És nem azért mert olyan nagyon válogatósak. Szépek, értelmesek, és mégse...
Egyiküknek van párkapcsolata épp most, de a párja még nem akar gyereket.
Másikuk nemrég szakított.
Harmadiknak alakul most valami de tök felelőtlenség lenne 1 év alatt babát is vállalni, hiszen ki tudja valóban összeillenek e../nem azt mondom hogy nem lehet az nagy Ő-vel akár pár hó múlva babát vállalni, mert erre is van pozitiv példa, de azért ahhoz idő kell hogy kiismerjük a másikat mikor felszáll a rózsaszín köd).
Szóval nem biztos hogy CSAK a karrier építés tart vissza valakit harminc iksz évesen...
Én mindig azt mondom, hogy nagyon nagy szerencsém volt hogy 23 évesen rátaláltam a férjemre és 28 éves koromban vállalhattam babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!