Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha valaki még suliba jár, de...

Ha valaki még suliba jár, de nem dolgozott még, akkor milyen ellátásokra számíthat? Ha megszűnik a tanulói jogviszonya maga után kell fizetnie a TB-t?

Figyelt kérdés
2011. dec. 3. 13:39
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

GYes + családi pótlék.

A jogviszony megszűnése után 45 napig még nem kell fizetned, de azután egészen a szülésig igen. SZülés után megint nem kell majd fizetni.

2011. dec. 3. 13:44
 2/23 anonim ***** válasza:
32%

Ha nappali tagozatos tanuló vagy/voltál, akkor a suli után jelentesd be magad valakivel 1 hónapra, majd menj el táppénzre, mert akkor gyedre vagy jogosult, én is így csináltam.

A TB 5000ft körül van, akkor vagy jogosult orvosi ellátásra. Ezt akkor kell fizetni, ha nem vagy bejelentve sehol és nem akarsz horribilis összegeket orvosért fizetni, sztk-s orvosért.

Ha csak suli után megszülsz, gyesre vagy jogosult, meg a családi pótlékra, ami együtt nincs 40ezer ft.

2011. dec. 3. 13:46
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy hónapra bejelenteted magad az édeskevés, minimum 6 hónapra kellene munkaviszonyt szerezned.

Ha egy hónap munkaviszony után elmégy táppénzre, akkor egy hónapig kaphatod a táppénzt, aminek a harmadát a munkáltatód kell fizessen, és ha letelt az egy hónap, akkor utána nem kapsz semmit.

Ha így kihúzod 185 napig, miközben él a munkaviszonyod, akkor kaphatsz gyedet de csak a minimálbér után, függetlenül attól, mennyi pénzre jelentenek be.

2011. dec. 3. 13:56
 4/23 anonim ***** válasza:

Bocs, helyesbítem a végét: "a minimálbér után, függetlenül attól, mennyi pénzre jelentenek be"

szóval a maximum a minimálbér után, de ha ennél kevesebb a bejelentett bér, akkor az lesz az alapja.

2011. dec. 3. 14:03
 5/23 anonim ***** válasza:
A tb-vel kapcsolatban:ha Gyes-t kapsz majd(ami alanyi jogon jár minden anyukának a gyermeke 3 éves koráig)akkor az állam fizeti a TB-t.Sajna vszínű ezt fogod kapni ami összesen CSP.-al olyan 38ezer:(
2011. dec. 3. 14:09
 6/23 A kérdező kommentje:
Húú köszönöm a sok gyors segítséget!
2011. dec. 3. 14:57
 7/23 anonim ***** válasza:
44%

A nappali tagozat beleszámít, biztosításban töltött idö, szóval ha nem szakad meg egy napra sem, ahogy végzel a sulival és másnap már be vagy jelentve , akkor annyit lehetsz táppénzen, amennyi napot biztosításban töltöttél.

Egyik elözö, ha valamit nem tudsz, nézz utána.

Jobb gyedet kaptam, mint akik évekig dolgoztak...

2011. dec. 3. 15:35
 8/23 anonim ***** válasza:
75%
7-esnek üzenem hogy én nem lennék büszke arra hogy jobb Gyed-et kaptál mint aki dolgozott:(!!!
2011. dec. 3. 16:27
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

???

Tedd már meg kérlek, hogy belinkeled azt a jogszabályt, ami alapján erre a megállapításra jutottál!

Köszönöm.

Amúgy meg a "jobb gyedet kaptam" kezdetű mondatod nem igazán értelmezhető, tekintettel arra, hogy a gyed maximált ellátás, így bizonyos összegnél nem lehet több...

Úgyhogy rendben, utánanézek, kíváncsian várom a jogszabályt, ami alátámasztja, amit leírtál.

2011. dec. 3. 16:28
 10/23 anonim ***** válasza:
66%

Ó, és még valami, mivel valószínűleg én értettem rosszul:

az iskolával és a plusz egy hónap munkaviszonnyal hogy lesz a kérdező jogosult a gyedre? Akárhogy számolom, 180+31 sehogy se lesz 365... De biztos rossz a számológépem.

2011. dec. 3. 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!