Függ valamitől hogy honnan indul a pocak kerekedése? (többi lent)
Szerintem alkati.
Nekem rögtön a mellem alól indult az egyik ismerősömnek pedig lent volt.
Nekem olyan volt mintha a gyomrom is megnőtt volna, neki pedig egyértelműen a has része.
Mindkettőnknek nagy hasa volt és mindkettőnknek fia lett.:)
Hm, ha abbol indulok ki, hogy a meh eredetileg a szemeremcsont mogott van, majd no es igy kerul egyre magasabbra a teteje, akkor az tunok normalisnak es logikusnak, hogy lentrol no felfele, tehat ott lent gombolyodik a pocak. A felette levo resz amiatt lesz nagyobb akkortol, mert tolja a beleket felfele. De amig nincs olyan magassagban, hogy lent is kerekedjen, addig nem tudja hirtelen koldok magassagaba, vagy fele tolni es a meh sem ugrik fel senkinek sem oda, szoval nem ertem, hogy miert kezdene el fent noni...
Lehet, hogy van ra logikus magyarazat, de elsore max csak az elengedett hasizom miatti termeszetes pocakmegjelenes jut eszembe, talan akkor kerekedhet egybol fent es nem lent, az viszont meg nem a meh, hanem egyeb dolgok, amik addig is bent voltak, csak a hasizmot is hasznalta a tulajdonosa, ezert addig meg a helyukon voltak.
Egyebkent ket gyermekem van es mindig lentrol nott a pocakom felfele, de en eddig nem is hallottam/lattam olyat, hogy fentrol lefele. Nekem fentrol levele max csak akkor szokott hasam lenni, ha valamilyen oknal fogva irdatlanul teleeszem/iszom magam es latszik a gyomrom, de ez ritkan volt es nem is baba miatt.
Tudnatok esetleg mondjuk innen mutatni nekem egy fotot, hogy milyen az, amikor fent kezd kerekedni egy has es lent nem? [link]
De a lenyeg: kerdezo, szerintem normalisan alakulsz.
Sok egeszseget!
Köszönöm a válaszokat!
De nem azt irtam hogy csak fent kerekedik hanem hogy fent is kerek teljesen le gömböcbe kerekedik a szeméremcsontig!
Nem tudom máshogy elmagyarázni de próbálok keresni egy képet!
pl neki teljesen a mell alól kerekedik!
Erre gondoltam!
Köszönöm mindkettőtöknek!
Én eddig csak olyan kismamákat láttam, akiknek lentről kezdett el nőni a pocakjuk, azt hittem én vagyok az egyetlen akinek "gyomorból" nő a hasa :) De tényleg, alul kb akkora mint volt, és fent a bordámtól kezd gömbölyödni.
24 hkm
Valószínűleg azért "kicsi", mert első gyerek, nem? Sőt, ahhoz képest még nagy is. :o)
Nekem első gyerekkel a 25-ön kezdték észre venni, hogy terhes vagyok. :o)
Amúgy én csak annyit tudok mondani, hogy örülj, hogy nem a gyomrod alól indul, majd fog az még feljebb menni, és semmi jó nincs abban, ha az utolsó 4 hónapban fáj a gyomrod a baba miatt. Így annál később lesz kellemetlen a gyomorégés és a légszomj.
Ezen felül (de ez csak magén vélemény :o) nem tudom miért kell másokéhoz hasonlítani, hiszen a Tied úgyis a legszebb!
Jó babavárást!
2 gyerekes 17 hkm
Ah, szoval erre gondoltal!
En meg valami olyasmit kepzeltem el, hogy gyomor magassagban pocak, alatta meg kb semmi. :)
Ez foleg a genetikai adottsagtol fugg, foleg attol, hogy mennyire vagy szeles (nem koversegre gondolok, hanem csipore, hatadra, derekadra) es mennyire vagy magas.
Szerintem egy szelesebb csipoju, vagy magasabb nonek lentebb van pocakja, mert tobb a "hely". Es szerintem a keskenyebb csipoju, vekonyabb, vagy alacsonyabb noknek szokott inkabb ennyire kiugro lenni.
De peldaul a meh magassaga testalkattol fuggetlenul kb mindenkinek ugyanott van adott terhessegi korban (es fekvo helyzetben nezve), csak az a kerdes, hogy a tobbi dolog, aminek a helyet a meh eppen "bitorolja" terhesseg alatt merre tolodik.
En mondjuk magas vagyok, de vekony, keskeny a csipom is, nem is szelesedtem ki, de nekem is olyasmi formaju voltmint a tied. OK, nem tudom, hogy a tied ruha nelkul hogy nez ki, de az enyem olyasmi volt, mintha egy felgomb ram lenne ragasztva, felette meg siman szinte beugroan belaposodott a hasam gyomor kornyeken, meg a bordam is ugyanugy latszott. Es ahogy nott, ugy nott egyre jobban a felgombol es ugy kerult feljebb a teteje.
Köszönöm aranyosak vagytok! Nem hasonlitani szerettem volna csak már zavaró kicsit amikor lekicsizik a pocakomat! :( egyébként első baba 173cm és 58 voltam! Mára már 68! :)
És igen! Nekem az enyém a legszebb!! :)
Köszönöm mindenkiek!
Boldog babavárást mindekinek!
7 vagyok
No akkor ez is egy ok, hogy jó magas vagy. Én 162. Második gyerekem 3660-al született, na ő gyorsan elérte a cici vonalat... :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!