Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Titeket nem zavarna, hogy...

Titeket nem zavarna, hogy anyós (akivel egyébként nem vagytok túl jó viszonyban) folyamatosan tapogatni és nézni akarja, mennyit nőtt a hasatok, mintha nem hinné el, hogy valóban ott a baba?

Figyelt kérdés
2011. nov. 29. 13:37
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
86%
Nálunk csak a férjem és a fiam simizheti a pocakom, még a szüleim is tudják, hogy utálom, ha tapiznak. Gyerekként sem voltam simulékony, bújós típus.
2011. nov. 29. 14:10
 12/25 A kérdező kommentje:
így van...
2011. nov. 29. 14:20
 13/25 anonim ***** válasza:
86%
Ez egyebkent eleg erdekes mert en alapjaban veve bujos tipus vagyok, de valahogy a pocakom az tiltott zona :)
2011. nov. 29. 14:24
 14/25 anonim ***** válasza:
78%

Kedves Kérdező!

14:06-os vagyok. Elhiszem, hogy az anyós túlzásba vitt lelkesedése nem lendít a kapcsolatotokon. Első unokája lesz a babátok? Ha igen, talán emiatt sem bír magával, a legtöbb szülő biztos majd' kibújik a bőréből, ha megtudja, hogy érkezik az unoka. Anyukám pl. szintén alig várja, hogy unokázhasson, mégsem "ront rá" a hasamra, amikor találkozunk. Ez szerintem tapintatosság kérdése is, a leendő nagyszülőnek viszont szerintem kutya kötelessége tiszteletben tartani.

2011. nov. 29. 14:28
 15/25 A kérdező kommentje:

Én csak a férjemmel vagyok bújós, de vele nagyon :). Mással senkivel nem.

Nem, anyósnak nem ez az első unokája, van egy lány a másik fiától, de ott már annyira lejáratta magát, hogy nemigen látja (falura költözött, miután nyugdíjba ment, és néha kivitték neki a gyereket, és mindig betegen vagy kemény sérüléssel hozták haza, nem lehet rábízni, alszik mellette vagy tévézik, a gyerek meg elvan), és szerintem abban reménykedik titkon, hogy majd a mienket kisajátíthatja jobban, vagy nem tudom. De nekem elég volt látni, hogyan vigyázott az unokahúgomra...

2011. nov. 29. 14:33
 16/25 anonim ***** válasza:
85%

Én a bújós, simulós emberek táborát erősítem, de a pocakom az előző két babámnál is, most is tabu, csak a férjem és én nyúlhatunk hozzá. Szerencsére anyósom nem is próbálkozik...

Nálunk az volt a gond, hogy egyáltalán nem örült az anyósom egyik unokájának se, amikor megmondtuk, hogy babát várunk, konkrétan csak vállat vont és annyit mondott, ti tudjátok, mit akartok... A gyerekeket (3 és fél éves kislány, 16 hós kisfiú) alig látja, évente egyszer-kétszer, a fiam gyakorlatilag nem is emlékszik rá. Viszont ha közönség előtt vagyunk, akkor úgy viselkedik, mintha ő lenne a világ legszeretőbb nagymamája. Enyhén szólva pipa voltam, amikor pár hónapja egy lagziban voltunk, ő is ott volt, alighogy megérkeztünk, kikapta a kezemből az akkor még 11 hónapos fiamat és elindult vele, hogy bemutassa mindenkinek. A gyerek meg nézegetett vissza rám és görbült lefelé a szája. Nem akartam anyóspajtival konfliktust élezni, szerencsére a párom látta, hogy ez így nem lesz jó, utánament és visszahozta a gyereket. Másik húzása ugyanazon lagziban: a lányom rajzolgatott a terem sarkában egy kis asztalnál. Nem messze tőle beszélgettünk néhányan, én rendszeresen rápillantottam, de nem aggódtam, mert nagyon jó gyerek, soha nem ment sehova anélkül, hogy szólt volna nekem (ez a mai napig így van). Egyszer csak odanézek, nincs a gyerek (fél perccel azelőtt még ott volt). Kerestük össze-vissza, a férjem talált rá, a nagyanyja kivitte sétálni, azt mondta a gyereknek - akinek volt annyi esze, hogy szólni kell anyának - hogy anya nem fog aggódni, mehet nyugodtan.

Nos, ezek fényében pláne megértelek, kedves kérdező. Az nem zavar, ha nem érdekli a gyerek, de akkor közönség előtt se érdekelje, ha lehet...

2011. nov. 29. 14:51
 17/25 A kérdező kommentje:

Gabka, csodálom, hogy nem borulsz ki neki, direkt módon.

Igen, végülis leginkább a képmutatás zavar, nagyon jól megfogalmaztad. Ha nem érdekli a gyerek, akkor más előtt se érdekelje, ne a megjátszott szeretetével tetszelegjen mások előtt... hogy ez a rokonság vagy a fia, az már szerintem éppen mindegy.

2011. nov. 29. 14:57
 18/25 anonim ***** válasza:

Rettentően zavar. Még az is, ha anyám akar tapizni. De egyszer-egyszer hagyom nekik, "hadd örüljenek" :) Folyamatosan tuti nem hagynám. Amúgy is dúl bennem a hormonháború még így a harmadik trimeszterben is, biztos üvöltenék szegényekkel, és azt hiszem ezt sejtik :)

Kitartás, boldog babavárást!

2011. nov. 29. 15:28
 19/25 A kérdező kommentje:
Akkor nem csak én érzem ezt megterhelőnek :)
2011. nov. 29. 15:57
 20/25 anonim ***** válasza:

érdekes kérdés.

ugyanis amikor kiderült hogy terhes vagyok

anyósom nem hitte el..

ugyanis amikor bejelentettük hogy mostmár itt az ideje a babának már a másik hónapban teherbe is estem,. egyből sikerült a lányunk amikorra szerettük volna

és azt mondta látni akarja a tesztet,-NEM HITTE EL HOGY POZITÍV

majd ha látszani kezd-EL KELLETT HÍVNOM ULTRAHANGRA HOGY elhiggye tényleg babát várok

egyébként nem engedtem hogy tapizza a hasam, nem mintha akarta volna..

férjem csak jót nevetett az ügyön :)

2011. nov. 29. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!