Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek is butaság 14...

Szerintetek is butaság 14 hetesen megvenni a babakocsit?

Figyelt kérdés

Nagyon pici autónk van (daewoo tico), és november 30-ig van leakcizva egy szuper járgány 65e-ről 44-re. Mondtam is a férjemnek, hogy nézzük meg, befér-e, de megdöbbenve mondta, hogy addig még van fél év és később is lesznek akciók.

Persze részben igaza van, de ha mégsem lesznek (mert elég pechesek vagyunk), nem fog rá kiadni ennyit, veszünk majd megint egy elfogadható árú tolhatatlan szemetet.

Van egy egész tároló szobánk, amit nem használunk, nem kell ételre az a pénz, és mindenképp unisex színűt szeretnék, hogy ne csak egy babát szolgálhasson ki.

A babával és a terhességgel is minden rendben, minden értékünk olyan, mint ami a nagy könyvben meg van írva.

Szóval ti megnéznétek, vagy várnátok?

2011. nov. 24. 13:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt nem venném meg.

Főleg ha még csak 14 hetes vagy, inkább várj még, hidd el, hogy fogsz találni sokkal jobbat.

Van még időd, ne kapkodd el.

2011. nov. 24. 14:36
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se vedd meg,beleszaladhatsz még sokkal jobb akciókba!Én hármasikreket várok,most vagyok 17+4 nekem is lett volna,de kihagytam!Pedig én nem nagyon válogathatok,mert elég kicsi a választék!
2011. nov. 24. 14:46
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, de első sorban nem a kocsiról vártam véleményeket.

Van egy 5 éves fiunk is, aki él még és egészséges, úgyhogy megnyomorítani a picit sem tervezem. :)

A mai bébihordozók úgy vannak kialakítva, hogy semmi baja nem lesz egy babának a napi 1-2 órás használatától, és mivel egy ilyen kb 1 éves korig használható, nem hiszem, hogy fél éves korára kinőné, utána pedig mindenféle bűntudat nélkül beleteszem nem teljesen vízszintesre dönthetőbe is, hiszen azért nem kell teljesen ülnie benne, pláne overállban, mikor már nézelődik.

Sokszor szeretnék kendőt használni, amíg nem túl nehéz, mert sokkal könnyebb azzal menni pl. a nagyobbért az oviba.

De mindemellett lesz egy örökölt kocsink is valószínűleg, ami vízszintesig dönthető a hosszabb itthoni utakra, ez első sorba a kocsiba kell, ha elmegyünk itthonról. :)

2011. nov. 24. 14:52
 14/19 sumergo ***** válasza:
64%
Igen, butaság.
2011. nov. 24. 16:18
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi már most tudjuk, milyen kocsit szeretnénk. Én nem hiszek a babonákban. 14 hetesen is lehet készülni a picire, és ha mindig időben keresed az akciókat százezreket spórolhatsz a végére, ami manapság nem butaság semmiképp sem! Én vásárolni fogok, ha úgy látom, megéri és ésszerű, terhességi kortól függetlenül. Mivel nem is egy babát szeretnénk, az ésszerűség előbbre való, mint a hagyományos babonák. Ha valakinek (ne adja Isten, de sajnos) baja esik, arról nem az előre megvett tárgyak tehetnek, sokkal inkább a biológia. Ez személyes vélemény, van aki hisz a rontásban, a gonosz szellemekben és Pumukliban is felnőtt létére, nem ítélem el, de butaságnak tartom lemaradni a jó dolgokról csak azért, mert nem telt el még elég hét. :) Sok boldogságot!
2011. nov. 24. 16:53
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

En nem vennem meg.

Elso gyereknel meg kepben sem voltam, hogy mi a kulonbseg a babakocsi es a babakocsi kozott, hogy miert kerul egyik 40 ezerbe, a masik meg 120ba.

Nem siettem meg, raszantam az idot boven a keresesre es valamikor a harmincas hetek kozepen vettem csak meg, mert akkor ereztem azt, hogy biztosan tudom, hogy mire van szuksegem es tologattam probakeppen eleg babakocsit ahhoz, hogy tudjam, nem fogom megbanni.

De ez en vagyok, ha te biztos vagy a dolgodban, akkor vedd meg, de ha esetleg kapni fogsz a kovetkezo fel evben meg ezer infot es rajossz, hogy voltak meg fontos szempontok, amirol nem is tudtal, akkor lehet, hogy meg fogod banni a korai valasztast.

Vagy max akkor, amikor mar megvan a baba es menet kozben jossz ra, hogy 1-2 dolog nem tokeletes.

Es most nem a valasztott babakocsidrol irtam velemenyt, mert meg sem neztem, hogy milyen az, csak szimplan arrol, hogyha sokat akartok babakocsizni, akkor nem olyan egyszeru am megtalalni a tokeletes kocsit.

Hatalmas kulonbsegek vannak minosegre es praktikumra.

2011. nov. 24. 16:58
 17/19 xStefix ***** válasza:
100%

Kérdező, így már oké; de sok fontosat kihagytál a kérdésedben. Ha mindezt tudjuk, nem írunk neked ennyi "fölös" infót... :)

Ha nem állandóra, hanem csak "házon kívülre" vennétek, akkor jó vétel lehet. Bár nekem a hátamon feláll a szőr, amikor hordozóban sétáltatják a babákat pl. a travel systemekben...

100ezreket lehet spórolni?! Miért, általában mennyit költ az ember az első gyerekére? Én 2008-ban szültem és mindenestül kevesebb, mint 200-ból kijöttünk, úgy, hogy mindent újonnan (és lehetőleg akciósan) vettem, mert nem volt öröklés. Kocsi, bútorok, ruhák, kád, kiegészítők stb. Aki ennyit akar spórolni, az alapból egy vagyont gondol e célra....

2011. nov. 24. 18:36
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem kötekedni akarok,látom hogy érted a dolgod,d létzik hordozó amibe belefér gyerek egy éves koráig?
2011. nov. 24. 20:01
 19/19 xStefix ***** válasza:

Hát ha nem nő olyan gyorsan mondjuk.. De tényleg, meddig vannak kalibrálva?

Az enyém még nem volt 1, amikor dönthető gyerekülést kellett vennünk, mert hosszabb útra mentünk és kicsi volt már a hordozó. Igaz, ő sokat nőtt az első évben.

2011. nov. 25. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!