Emelgetted másik kisgyermekedet terhességed alatt? Az első trimeszterben is?
igen.
még most is..
27 hetes múltam, 2 éves 3 hónapos a kislányom.
Igen, az utolsó napig. 13 kilós 2,5 éves a tesó, 40 hétre szültem a picit 6 hete.
Nem volt semmi bajom tőle, azt leszámítva, hogy a derekam kikészült.
Bár sokan ellenem fognak felszólalni, de azt tudni érdemes, bárki bármit mondd, hogy emelgetni terhesen NEM TESZ JÓT! Ha mákod van, ne lesz gond, ha nincsen mákod, akkor lehet belőle vetélés, lepényleválás, bevérzés. Teljesen egészséges terhességnél is. Nem arra hivatkozni, hogy az a baba, aki meg akar maradni, meg is marad.
A genetikán kívül még van ezer millió dolog, ami gondossággal befolyásolható.
Tehát a 2 éves nagyfiú emelgetését minimalizálni kell.
A kérdésre a válasz: nem emelgettem csak minimálisat egész terhesség alatt. Inkább leguggoltam a gyerekekhez, fekve játszottunk, stb.
két és fél éves a fiam, 35 hetes vagyok
simán felemelem, nekem a végén már a gugolás megy nehezen
nem szokta cipeltetni magát, de ha elesik menet közben és sír, akkor a mai napig felveszem, és így tettem az első trimeszterben is
nekem azt mondta a dokim, hogy hozzá van szokva a testem a terheléshez, ezért nem baj, de nyilván ne vigyem túlzásba...hát én nem változtattam semmin, és már a célegyenesben vagyok
Van egy 2 és egy 4 éves gyermekem, most 10 hetes terhes vagyok. Bizony előfordul hogy még a nagyobbat is megemelem, bár elég vékonyka, 15kg körül van.
Mikor a második babát vártam, a nagyobb még babakocsis volt. Ha busszal mentünk valahová kénytelen voltam babakocsival együtt felemelni és feltenni a buszra, mert csak nagyon ritkán volt valaki aki segített. Mikor már nagy pocakom volt, akkor sem tolongtak a segítőkész emberek.
6 hetes vagyok még csak.
Az első gyerekem 2,5 éves múlt, 13 kg.
Nem emelgetem. Nem merem, mert amióta tudom, hogy terhes vagyok állandóan fáj a hasam is, meg egyébként sem merem.
Elég önálló, meg is értette eddig. Ügyesen alkalmazkodik. Tényleg csak akkor emelem, ha nagyon muszáj, egyébként az apja emelgeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!