13 hetes terhesen 1 pohár gyenge alkohol megengedett szerintetek? Többi lent.
Jövő szombaton leszek 13 hetes terhes a 2.gyermekünkkel. Aznap megyünk az én és a barátnőm 33.szülinapját ünnepelni, plusz jön a Párom és a barátnőm Párja. Vacsorázni megyünk egy étterembe, utána táncolni egy szórakozóhelyre, természetesen nem hajnalig, kb éjfélig. Soha nem ittam túl sok alkoholt. Nem tudom, megengedett-e egy pohár a koccintáshoz? Pezsgő vagy valami gyengébb koktél. Nem szeretnék ártani a babának, Ő az első! De pl azt tudom hogy heti 1 pohár vörösbort lehetne inni (nem szeretem).
Ti mit gondoltok?
Jó, de ha érzed te is, hogy normálisan gondolkodsz, miért kérsz mégis tanácsot? Akik máshogyan gondolják (üvegkalitka típusúak), annyira le tudnak szólni, hogy még a kedvedet is elveszik az egésztől. Mi így csináljuk, ők máshogy. Egyébként nekem is ajánlotta a nődokim a vörösbort.
Én írtam a hosszú kommentet
De okos már megint itt sok nő!
Aki kételkedik,hogy felírta a doki a bort, annak szívesen megadom a számát,hogy rákérdezzen.
De ha nem túl lusta elég sok ilyet talál a neten is.
Nem, nem tablettát írnak fel, legalább is nem mindegyik doki nyúl ahhoz. Orvosa válogatja.
Régen keményedésre, szülés visszatartásra konyakot adott az orvos. Erre is van példám, speciel a saját anyukám!
De továbbra is hangsúlyozzuk, nem arról van szó,hogy a kismama minden nap inni akar,hanem,hogy inna egy pohárral. Azért megnézem én sok kismama étrendjét,hogy találok-e benne szemetet, mérget. Mert lehet,hogy több ártalmasat eszik némelyik, mint egy pohár bor.
Tanácsot nem a tánc és a nagyobb gyermek emelgetése miatt kértem, hanem a kis mennyiségű alkohol miatt.
Tudjátok ez a baba egy kincs, nem terveztük, de megfogant, és hetekig kérdéses volt hogy megtarthatjuk-e (autoimmun beteg lettem az 1.gyermek születése után). Végül engedték az orvosok hogy megtartsuk, szeretnék rá vigyázni, de egy kis szórakozás szerintem belefér. A tánc nem kétséges, csak az alkohol témát nem tudom...
Köszönöm mindenki válaszát.
13:28
Jól látod... Általában amúgy az "üvegkalitka típusú" sótlan asszonyságoknak van olyan stílusa, hogy csak nézek. Valamit nagyon kompenzálnak ezzel gondolom. Én a cigizős kismamákat sem szoktam bántani, bár nagyon NEM helyeslem, mégis kibírom, hogy legfeljebb annyit mondjak saját tapasztalatomból, hogy nem annyira nehéz megállni... És azt sem szégyellem bevallani, hogy sokszor szívesen cigiznék, de mégsem teszem. Szóval ennyi erővel azt is meg lehetne állni, hogy az absztinens tábor lekezelően szórja az észt a normális kereten belül megengedőbbeknek.
A Metallica koncert látogatója voltam :).
Figyi, ha a betegséged nem zárja ki sem a terhességet, sem az ésszerű alkoholfogyasztást, akkor józan paraszti ésszel végiggondolva, egy pohár bor sem fog befolyásolni semmit.
Hogy kinek mi a meggyőződése, az meg legyen teljesen mellékes.
Szerintem feleslegesen aggódsz, ennyitől semmi baja nem lesz a babádnak. Rémtörténetek mindig akadnak, az emerek pedig buták. A mértékletesség a kulcsszó.
Ha a 9 hónap alatt megiszol 1x egy félpohár pezsgőt, attól semmi baj nem lesz.
Azért ne azokból induljunk már ki, akik végigitalozzák a terhességüket... Szóval nyugi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!