Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 13 hetes terhesen 1 pohár...

13 hetes terhesen 1 pohár gyenge alkohol megengedett szerintetek? Többi lent.

Figyelt kérdés

Jövő szombaton leszek 13 hetes terhes a 2.gyermekünkkel. Aznap megyünk az én és a barátnőm 33.szülinapját ünnepelni, plusz jön a Párom és a barátnőm Párja. Vacsorázni megyünk egy étterembe, utána táncolni egy szórakozóhelyre, természetesen nem hajnalig, kb éjfélig. Soha nem ittam túl sok alkoholt. Nem tudom, megengedett-e egy pohár a koccintáshoz? Pezsgő vagy valami gyengébb koktél. Nem szeretnék ártani a babának, Ő az első! De pl azt tudom hogy heti 1 pohár vörösbort lehetne inni (nem szeretem).

Ti mit gondoltok?

2011. nov. 14. 18:12
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
41%

Szia szerintem nem igazán tesz jót neki.

Nehogy a kis szervei amik most alakulnak ki megsérüljön én félnék meginni 1 pohárral is.Talán még 1 gyenge boros kólát

megengedhetsz magadnak az vérképző. Nekem se ártana mert vérszegény vagyok kicsit.

Vigyázz magatokra, és jó bulit.

18hkm

2011. nov. 14. 18:19
 2/26 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem nem,mert az újszülötteddel sem itatnád meg,de én a heti 1 pohár bornak is ellene vagyok,hiszen akármennyire jó vérszegénységre,akkor is alkohol van benne,ami a magzatnak méreg.Ez csak egy vélemény,kapsz majd mindenfélét,de neked kell eldönteni,hogy megéri-e kockáztatni.Szerintem nem nehéz lemondani róla.
2011. nov. 14. 18:21
 3/26 anonim ***** válasza:
77%

Napi 2 dl, MINŐSÉGI vörösbor kifejezetten jót tesz a magzatnak, mamának egyaránt. Ne tömény szeszt, hanem valódi szőlőből készült bort ihatsz egy keveset, egyáltalán nem fogsz ártani. De egy pohárka pezsgővel sem fogsz, a szervezet nem enged át mindenfajta mérget, viszont ha jól érzed magad (a bor meg tele van ásványi anyaggal, segíti a vérképzést) az nagyon jót tesz a babának is.

Szóval csak nyugodtan, a terhesség nem egy szerzetesi, szenvedésekkel teli dolog :)

2011. nov. 14. 18:24
 4/26 anonim ***** válasza:
64%

Először is azt gondolom, hogy le fognak pontozni :)))

Na de én mindkét terhesség alatt koccintottam többször is pezsgővel vagy vörösborral, de volt olyan is, hogy majd megőrültem egy pohár sörért... A bébik szépek, okosak, egészségesek. Egyébként (nem itthon, tőlünk nyugatabbra) az 1 egység alkoholt még biztonságosak ítélik, ami kb egy pohár sörnek, pezsgőnek, bornak felel meg. Nálunk a teljes tilalom a hivatalos álláspont, mert nagyon alkesz nép vagyunk.

Ja, van egy rokonom is, akinek a kedves mamája végig vodkázta a terhességet meg a szoptatást, hát rajta sajnos látszik is, de nyilván ez más lépték, és maga az elrettentő példa.

Még vmi: a 16. hétre alakul ki a méhlepény és a magzat keringése, addig nincs annyira közvetlen kapcsolat a kettőtök szervezete között. Ezt nem tudományos igénnyel fogalmaztam meg, elnézést :)).

2011. nov. 14. 18:24
 5/26 anonim ***** válasza:
34%
Nálam nem fért bele 1 korty sem, úgy ahogy a cigifüstös helyek sem. De ez én vagyok.
2011. nov. 14. 18:29
 6/26 anonim ***** válasza:
42%
Én egyetértek az útólsóval.Én sem ittam a terhességem alatt,és szórakozóhelyre se jártam.Szerinted az a töménytelen cigifüst jót tesz a babádnak?Ha valaki vérszegény arra van más módszer is.13 hetes vagy,még csak most fejlődik ki a babád.Valaki írta a napi 2dl bort,még ha minőségi akkor is minden nap 2dl szerintem sok.De persze mindenki azt csinál magával meg a babájával amit akar.Nekem ezek nem férnének bele.
2011. nov. 14. 18:37
 7/26 anonim ***** válasza:
26%

A 18.24-estől még megkérdezném neked van gyereked?

Már bocsi de a nevedből nem egyértelmű hogy nő vagy férfi vagy.Bár én a férfira tippelnék.(Sir)

2011. nov. 14. 18:40
 8/26 anonim ***** válasza:
79%

Két utolsónak:

léteznek füstmentes éttermek is. A városi szmogz ellen hogy védekeztek ?

2011. nov. 14. 18:40
 9/26 anonim ***** válasza:
71%

Kedves utolsó!

Füstmentes éttermek léteznek igen!DE ha elolvastad értelmesen amit a kérdező írt szórakozóhelyre is mennek.Vagy van füstmentes szórakozóhely is?

2011. nov. 14. 18:42
 10/26 anonim ***** válasza:
81%

70 %

Elég sok és sokféle embert ismerek. Volt, aki várandósan is folytatta a sportot, szórakozást, társasági életet (ésszerű kereteken belül persze, amit a kérdező ír, az teljesen az...)

Volt olyan is, aki pedig szinte önkéntes száműzetésbe és "üvegkalitkába" vonult.

Lehet, hogy meglepődnél, ha elmesélném mely babák lettek elevenebbek és boldogabbak, és kik szültek könnyebben, kerülték el a depressziót.

Szóval igazán kár a szavakon lovagolni. A kérdező nem a sárga földig akarja inni magát rendszeresen az átláthatatlan bagófüstben, hanem csak óvatosan eltölteni egy kellemes estét (már ha sikerült értelmesen elolvasnom ugye :P)

2011. nov. 14. 19:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.