13 hetes terhesen 1 pohár gyenge alkohol megengedett szerintetek? Többi lent.
Jövő szombaton leszek 13 hetes terhes a 2.gyermekünkkel. Aznap megyünk az én és a barátnőm 33.szülinapját ünnepelni, plusz jön a Párom és a barátnőm Párja. Vacsorázni megyünk egy étterembe, utána táncolni egy szórakozóhelyre, természetesen nem hajnalig, kb éjfélig. Soha nem ittam túl sok alkoholt. Nem tudom, megengedett-e egy pohár a koccintáshoz? Pezsgő vagy valami gyengébb koktél. Nem szeretnék ártani a babának, Ő az első! De pl azt tudom hogy heti 1 pohár vörösbort lehetne inni (nem szeretem).
Ti mit gondoltok?
Köszönöm a válaszokat, pro és kontra is. Az étterem cigifüst mentes, de a szórakozóhelyen tényleg van cigifüst is. Ez tény. Ablak mellé ülök majd, bár a túlzott hideg sem tesz jót :( Azt gondolom, szórakozni tényleg elmegyünk, magam és a barátnőm miatt is, nem akarom elrontani a hangulatot sem. Nem discoba megyünk, hanem egy nyugisabb, élőzenés helyre. Valamelyikőtök írta az alkoholmentes koktélt, lehet azzal koccintok.
Tényleg köszönöm amiket írtatok, gondoltam hogy lesznek ellentmondások, de ez így kerek.
Vigyázok a babára, de egy kis kikapcsolódás szerintem belefér. Az alkoholról pedig lehet tényleg lemondok. Végülis nem attól lesz jó a hangulat :)
19.05!
Nem fogok vitatkozni,de annyit még leírnék hogy én sem azt írtam hogy a kérdező leakarja inni magát a sárga földig.
És attól hogy szórakozóhelyre nem mentem még nem zártam magam üvegkalitkába.Én sem ültem otthon.És a 20 hónapos kislányom is nagyon boldog baba.Azt nem hinném hogy annak boldogabb a babája aki discoba járt terhessége alatt.A szülésről meg annyit hogy az mindenkinél más,nem lehet általánosítani.És még annyit,nem voltam depressziós szülés után.
szia! Én a 19:10-es válaszán akadtam ki, látszik, hogy nem szeret táncolni...
Én 7 hónaposan még vállalkozók bálján buliztam éjjel 2-ig (előtte is voltam 2-3 táncos mulatságon az első hónapokban), eszembe sem jutott volna a táncról lemondani csak azért, mert terhes vagyok. Mostani terhességem alatt 2 buliban voltunk, 8 hetesne és 5 hónaposan és NAGGGYON jólesett táncolni. Nem vagyok annak a híve, hogy be kell gubózni azért, mert valaki terhes lett. Ez nem betegség, hanem állapot - tartja a közhely, és milyen igaz is!
Szóval jó szórakozást!
Ami az italt illeti, mi a férjemmel épp ma este bontottunk ki egy újabb üveg vörösbort, ez nem árt, igaz, nem is iszunk sokat belőle. Más alkoholt nem nagyon iszok. De szerintem sem egy pohár pezsgő, sem pedig egy enyhébb koktél nem árt meg. Mint kiderül a szavaidból, kedves kérdező, nem iszod magad a sárga földig, nem vagy alkoholista, ezért nem lesz rád és a magzatodra semmilyen káros hatással egy pohár valami.
Olyan álszentségnek tartom ezt az önkéntes számüzetést! Első gyereknél még belefér, de 2. v. 3. gyereknél már azt sem nézi az ember, hogy jaj, 2 kg-nál többet ne emeljek, jaj, fel sem vehetem a gyereket, mert szerencsétlen már 12 kg-os....:S Az itallal sincs ez másként.
Tisztelettel tudatom, hogy gyönyörű és egészséges kisfiam van. Szóval jó szórakozást, kismami és addig táncolj, amíg bírod:)
Nekem speciel elő is írta a doki heti 3-szor a vörösbort, mert vérszegény voltam és alacsony nagyon a vérnyomásom. Gondolom,ha ártana, nem mondta volna.
Semmi bajunk nem lett. Sőt ő az is mondta (én is kívántam a sört),hogy igyam meg nyugodtan, nem hiába kívánom.
Itt nem mindennapi több deciről van szó.
A placenta azért sok mindent szűr.
Nekem a doki azt mondta, hogy minden nap egy pohár vörösbor fogyasztható, nyilván nem a műanyag flakonos fajtából... Erre mondtam, hogy én sörös vagyok, akkor azt válaszolta, hogy egy korsó (!) sör. Nem írta elő, de azt mondta, hogy ha megkívánom, akkor nyugodtan.
És le lehet pontozni, de én még 16 hetes terhesen Hegyalja fesztiválon voltam, nyilván az nyitott területen van, nincs cigifüst, stb., nagyon jól éreztük magunkat. Ha elfáradtam, akkor a párom hazakísért és lepihentem, ennyi. Előtte engedélyt kértem a dokitól, nevetve azt mondta, hogy persze, mehetek, de a koncerteken ne ugráljak az első sorban:)
Azért jó volt olvasni az utolsó 4 válasz közül 3-at, örülök, hogy nem csak én gondolkodom normálisan a sok "fap.na" között :))
Mi Metallica koncerten voltunk a 14 hetes bébivel, szabadtéren a végén persze. És én sem gyötröm magam feleslegesen azért, ha kortyolok kettőt a párom sörösdobozából. Ja meg azon sem, hogy a kistesóval bizony sokszor emelgetni és cipelni kell a 15 kilós nagyot.
Én is emelgetem a 17 hónapos nagyot, 11 kg, nem tehetem meg, hogy ne emelgessem, a Párom 3 műszakban dolgozik... Egyébként a tánc szerintem alapból nem árt, én járok hastáncolni, igaz az elmúlt 4 héten nem voltam a terhességi rosszullétek miatt, de ha jobban leszek, el fogok járni heti 1 alkalommal.
Mi az első babával voltunk úgy, hogy 8 hetes voltam, amikor Pestre mentünk Eros Ramazzotti koncertre, ELSŐ SORBA. Nem is gondolkoztam azon hogy menjek-e, mert volt lehetőségem személyesen találkozni vele...ki nem hagytam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!