Kismamik! Ti isztok kólát várandósan?
Terhességem eleje óta nagyon kólás lettem,azért nem minden nap iszok,hanem hetente kb.2-3-szor veszek egy 2 literest.
Árthatok ezzel a babának?
15+3 hkm
Én is kb megiszok annyi kólát, mint te. Bár nem terhességem elejétől, kb 1 hónapja kaptam rá nagyon. Egyszerűen a jéghideg kólát kívánom, hiába iszok vizet, vagy bármi mást, a kívánósság fennmarad. És egyszerre simán megiszok fél litert is, aztán pár napig nem kívánom annyira. Sőt van olyan kaja, ami mellé kizárólag a kóla esik jól.
Én a kávéról szoktam le, így a kóláról most egész egyszerűen nem megy, ilyen 3 az egyben kávék meg nekem csak litylötynek számítanak.
Én próbálom kontrollálni magam és amikor kívánom, akkor nem egyből azt inni, vagy venni, és így is már kb fele annyit fogyasztok, mint amennyit fogyasztanék amúgy.
Amúgy zárójelben jegyezném meg, hogy több nagyobb élelmiszeripari gyárban jártam már a munkám miatt, és nehogy azt higyjétek, hogy a joghurtok, meg a 0% zsírtartalmú és cukor tartalmú kaják tényleg nem tartalmaznak zsírt, cukrot, vagy hogy az ezeket helyettesítő anyagok sokkal egészségesebbek. Sőt minden anyagot nem is kötelesek ráírni a gyártók a termékekre...
A gyümölcs cukorról meg nem is beszélve.
De szó mi szó, árthatsz vele a babádnak, úgy ahogy sok más dologgal is, de szerintem nem élhetünk burokban, ahogy ők sem nőhetnek fel abban.
en kolafuggo vagyok. mivel nem jo a kola -nyilvan- ezert leredukaltam heti 2x2 literre (szombat vasarnap)
nem dohanyzom, nem iszom, sem semmi, ez az egyetlen "káros" szenvedélyem, sajnos azt vettem eszre, hogyha kolat nem ihatok, inkabb semmit sem iszok, ezert csak akkor "engedem meg" magamnak a hetvegi kolat, ha hetkozben jo voltam, es naponta legalabb masfel liter folyadekt fogyasztottam
Mértékkel lehet inni. Terhesgondozáson a védőnők indig elmondják az alacsony vérnyomásos kismamáknak, hogy igyanak egy kis kólát vagy kávét, mert rosszul lesznek.
Terhesség alatt nincs tiltott étel vagy ital, egyszerűen csak mértéket kell tartani. Ha megiszol napi 2-3 deci kólát attól semmi bajotok nem lesz. Mások kávéznak, napi 1 abból sem árt pláne tejjel.
Mindent lehet csak mértékkel. Ha kívánod akkor igyál nyugodtan, csak ne vidd túlzásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!