Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamik! Ti isztok kólát...

Kismamik! Ti isztok kólát várandósan?

Figyelt kérdés

Terhességem eleje óta nagyon kólás lettem,azért nem minden nap iszok,hanem hetente kb.2-3-szor veszek egy 2 literest.

Árthatok ezzel a babának?

15+3 hkm

2011. nov. 3. 14:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Én végig cola light-ot ittam a terhesség alatt, általában 2 dl körül, de néha többet is. Cukorral van problémám, ezért ittam light-ot. Ilyen mennyiségnél a koffein tartalma nem nagyobb, mintha kávét innál. Semmi baja nincs a babámnak!
2011. nov. 3. 15:12
 12/21 anonim ***** válasza:

Én is kb megiszok annyi kólát, mint te. Bár nem terhességem elejétől, kb 1 hónapja kaptam rá nagyon. Egyszerűen a jéghideg kólát kívánom, hiába iszok vizet, vagy bármi mást, a kívánósság fennmarad. És egyszerre simán megiszok fél litert is, aztán pár napig nem kívánom annyira. Sőt van olyan kaja, ami mellé kizárólag a kóla esik jól.

Én a kávéról szoktam le, így a kóláról most egész egyszerűen nem megy, ilyen 3 az egyben kávék meg nekem csak litylötynek számítanak.

Én próbálom kontrollálni magam és amikor kívánom, akkor nem egyből azt inni, vagy venni, és így is már kb fele annyit fogyasztok, mint amennyit fogyasztanék amúgy.

Amúgy zárójelben jegyezném meg, hogy több nagyobb élelmiszeripari gyárban jártam már a munkám miatt, és nehogy azt higyjétek, hogy a joghurtok, meg a 0% zsírtartalmú és cukor tartalmú kaják tényleg nem tartalmaznak zsírt, cukrot, vagy hogy az ezeket helyettesítő anyagok sokkal egészségesebbek. Sőt minden anyagot nem is kötelesek ráírni a gyártók a termékekre...

A gyümölcs cukorról meg nem is beszélve.

De szó mi szó, árthatsz vele a babádnak, úgy ahogy sok más dologgal is, de szerintem nem élhetünk burokban, ahogy ők sem nőhetnek fel abban.

2011. nov. 3. 15:54
 13/21 anonim ***** válasza:
Én néha-néha megiszok egy kis pohárkával itthon, vagy ha beülünk valahova enni, akkor mindig light kólát rendelek :)
2011. nov. 3. 16:14
 14/21 anonim ***** válasza:
Én is szoktam,de hetente max.fél-1 litert.Ráadásul light-ot,és koffeinmentest(Németországból hozzuk amikor kimegyünk).Így csak az íz van meg,de se koffeint,se cukrot nem viszek be a szervezetembe.
2011. nov. 3. 16:18
 15/21 anonim ***** válasza:
Én egyébként sem......
2011. nov. 3. 16:31
 16/21 anonim ***** válasza:

en kolafuggo vagyok. mivel nem jo a kola -nyilvan- ezert leredukaltam heti 2x2 literre (szombat vasarnap)

nem dohanyzom, nem iszom, sem semmi, ez az egyetlen "káros" szenvedélyem, sajnos azt vettem eszre, hogyha kolat nem ihatok, inkabb semmit sem iszok, ezert csak akkor "engedem meg" magamnak a hetvegi kolat, ha hetkozben jo voltam, es naponta legalabb masfel liter folyadekt fogyasztottam

2011. nov. 3. 18:21
 17/21 anonim ***** válasza:
Érdekes módon nekem nyugtatja a gyomrom.Nekem ez vállt be hányinger ellen.
2011. nov. 3. 20:15
 18/21 anonim ***** válasza:
Furcsa, hogy ketten is írták, hogy jó a gyomorsav ellen. Én rettenetesen kívánom, épp most gurítottam le egy pohárral, de utána pusztulok el, annyira ég a gyomrom tőle. Ilyenkor mindíg megfogadom, hogy soha többet, aztán másnap ugyanúgy kívánom.
2011. nov. 3. 20:54
 19/21 anonim ***** válasza:
Ha jéghidegen iszod meg mikor sok a savad és nem 3-4decit hanem 1-2decit akkor először rossz de utána megnyugszik a gyomorsav,nekem bevált de nem állandoan hanem naponta egyszer.És csak a Coca-Cola.
2011. nov. 4. 13:01
 20/21 anonim ***** válasza:

Mértékkel lehet inni. Terhesgondozáson a védőnők indig elmondják az alacsony vérnyomásos kismamáknak, hogy igyanak egy kis kólát vagy kávét, mert rosszul lesznek.

Terhesség alatt nincs tiltott étel vagy ital, egyszerűen csak mértéket kell tartani. Ha megiszol napi 2-3 deci kólát attól semmi bajotok nem lesz. Mások kávéznak, napi 1 abból sem árt pláne tejjel.

Mindent lehet csak mértékkel. Ha kívánod akkor igyál nyugodtan, csak ne vidd túlzásba.

2011. nov. 4. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!