Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 23 hetesen jó az 5 kiló hízás?

23 hetesen jó az 5 kiló hízás?

Figyelt kérdés
A védőnőm szerint ez még jó, csak nem akarom hogy ezután sokkal több legyen.Szeretek enni, és ha valamire rááhezek akkor muszály belőle ennem.Ha este mondjuk megeszek két zsömlét paprikával, az mennyire hízlal lefekvés előtt?A következő hetekben mennyi várható?
2009. máj. 6. 08:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia. 5 kg hízás eddig nagyon jó. Igazából alkattól is főgg, hogy mennyit fogsz magadra szedni. Nem akarlak elkeseríteni, de én 24 hetse koromig 3 kilót híztam, és a végén 30 kg plusszal mentem szülni. :( Remélem neked ennyi azért nem fog felmenni. De ha éhes vagy, egyél nyugodtan. Én az elején zabáltam és nem híztam, a 30. héttől diétáznom kellett, mert nagyon bevizesedtem és csak sovány csirkemellet meg zöldséget ehettem mégis meghíztam.
2009. máj. 6. 08:55
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem is jó az 5 kiló, de amúgy meg csatlakoznék az előzőhöz, én 33.hétig 8 kilót híztam össz. nagyon örültem is, mert nem diétáztam (jó nem zabáltam:)) de azért ha vmit megkivántam, megettem). Na aztán a maradék 8-9 hétben (túlhordtam a fiam) feljött még 9!!! mondjuk egy része víz volt, de akkor is..szóval végül 16-17 kiló plusszal mentem szülni.

Szülés után lement az egész szerencsére, de most a kistesót várom, diétázok, alig eszek normális ételt:) és hajszálra ugyanannyinál tartok (22 hetesen plusz 4 kiló) mint a fiammal...

Szóval "rengeteg " értelme van:))

2009. máj. 6. 08:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Tökéletes!Arra figyelj,hogy ne egyél fehér kenyeret(csak barna).Ha zsömle akkor korpás legyen!Kis odafigyeléssel szerintem még ennyi várható tutira!De nehogy koplalj!Tessék rendszeresen enni!Ne sokat hanem jót!Én elsővel 23 kg-t híztam,nem figyeltem semmire.Másodikkal no fehér kenyér és a végére 11 kg plusz volt amiből 6-ot a kórházban hagytam!Tiszta vizet igyál ne üdítőt!
2009. máj. 6. 09:01
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Az a baj hogy kenyeres vagyok, mindenhez eszek szinte, meg szeretem az édességet.De majd lehet rászokok a barna kenyérre.Ugye feküdnöm kell a méhszájam miatt, azért gondolom hogy lehet több fel fog jönni mint kéne.De ha 15nél nem megyek följebb, akkor már nagyon elégedett leszek magammal, de inkább ne legyen annyi.Nem a testalkatomat féltem, az nem számít, csak nem akarok komplikációt ebből, így is elég problémás a terhességem.Majd kiderül nemsoká.Ja és üditőt nagyon ritkán iszom, inkább teát meg vizet.
2009. máj. 6. 09:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem is ugyan ennyi volt 23 hetesen. 15 kg-mal mentem szülni, de nagyon vizesedtem a vége felé. A bokám és a lábfejem triplájára dagadt. Szülés után le is ment 12 kg.
2009. máj. 6. 09:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia,

Én 10kg plusznál járok egy hóval a szülés előtt.

Szépen lassan felkúsztak, nem aggódtam rajta, nem biózok, meg kerülök mindent, tényleg csak a veszélyes dolgokra figyelek. szerencsés vagyok, eddig. Nálam a 38as régi terhesség előtti nadrágjaim csak a pocak miatt nem jók, de fenék comb részein nem repednének, valahogy kényelmetlen nekem a kismamaöv, ezért nem hordom őket:s Nőtt a mellem, a pocakom, és vizesedek, a lábfejem sem nőtt nagyra amire sokan panaszkodnak, csak a bokám és a lábszáram durran be estére.

Hogy mennyit hízhatsz:

ha BMI: 18,5-24,9 normál testtömeg- index: 12,5-17,5kg (ebből 12,5kg az első harmadban, és utána hetente 0,5kg.)

ha 18alatt alultáplált: 14-20kg

ha 25-29,9 túlsúlyos: 7,5-12,5kg

ha 30 felett elhízott: max 7,5kg

Ikresek 17,5-22,5kg mindenntől függetlenül

BMI= súly kgban/magasság méterben megadott négyzetével 65kg/1,8^2

(ezt nagyon sok új kismamás könyvben meg lehet találni, a Kismama májusi számában is benne van 68. oldal)

2009. máj. 6. 10:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Hú, köszönöm a kielégítő választ, akkor ezek szerint még 10 kiló jöhet.Mindenkinek jó babavárást.
2009. máj. 7. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!