Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 22hetes Kismama vagyok és már...

22hetes Kismama vagyok és már vagy 10kiló rajtam van, mit tegyek, hogy ez ne gyarapodjon ilyen intenziven?

Figyelt kérdés

Az 5.hónapban egy hónap alatt 3kiló jött rám!Azóta lehet újabb 3kiló megint!Ettől teljesen kész vagyok,h igy pörögnek rám a kilók,pedig odafigyelek,h mit mennyit és mikor eszem,de ezzel együtt!Tornázni is tornázom...

Mit tegyek,hogy havonta max.egy kiló jöjjön rám?

2009. máj. 6. 00:35
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem tudod elkerülni a hizást.A baba is csak most kezd el majd hizni,4-5 kilora még számithatsz.Én 29 hetes vagyok de már 20 kg plusz van rajatm.Én ugy vagyok vele hogy ne foglalkozz a kilokkal,ez vele jár,majd szülés után leadod.
2009. máj. 6. 06:57
 2/7 anonim ***** válasza:

Én 28 hetes vagyok, és 10 kg van már rajtam. Tegnap én is feltettem egy ilyen kérdést, bár válasz már nem jött rá (a rendes kismamik biztosan időben lefeküdtek) :)

De azért a 10 kilómmal együtt úgy gondolom, hogy ez legyen a legnagyobb problémám. Én is próbálok odafigyelni, de egyre csak jönnek rám a kiló. Ráadásul most jön a java - azt mondják.

Bár a húgomnál úgy volt, hogy az elején szedett fel, aztán amikor mindenki szedte magára akilókat a végén, rá alig ment fel valami. Ráadásul a szoptatással rengeteg lement róla. 2 héttel szülés után ránézésre meg nem mondta volna senki, hogy most szült, olyan vékony volt - talán túl vékony is.

2009. máj. 6. 07:06
 3/7 anonim ***** válasza:

HA egy nő kisbabát vár, szerintem ne az legyen a legnagyobb gondja, hogy hány kilót hízik, hanem hogy egészséges kisbabája legyen. Én mindig is nádszálkarcsú voltam, 52 kg-mal kezdtem a terhességet, 80-al mentem szülni, egyáltalán nem érdekelt, hány kiló jön rám. Majd ha megszülsz, odafigyelsz a táplálkozásra, persze ne fogyózz, hogy legyen tejcsi, aztán szép lassan visszafogysz, majd meglátod. Kisfiam 21 hónapos, és most érzem, hogy megint jó súlyban vagyok, jól lefogytam, tornázni járok. Persze a derekam az eltűnt, már nem tudok felvenni haskivillantós felsőt (hálaistennek már nem divat), de jól érzem magam.

Boldog babavárást!

2009. máj. 6. 07:24
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is pont 10 kg plusznál tartottam 22 hetesen, pedig nem is ettem sokat, mozogtam stb... (normál testalkatú vagyok, 63 kg-ról indultam)

A védőnőm és az orvosom is mindig azt hajtogatta, hogy nem lesz jó vége - ne egyek annyit! Pedig nem is ettem - bár szerintem nem hitték el amit mondok.

Aztán a 25. hétre nagyon bedagadtam, és akkor jöttem rá, hogy szép lassan kezdett felhalmozódni a szervezetemben a folyadék és a súlygyarapodásom is emiatt volt.

Most 35 hetes vagyok és plusz 18 kg-nál tartok. De csak azért ilyen "jó" a helyzet, mert elkezdtem szedni a homeopátiás bogyókat az ödémámra és emiatt a heti 1-1,3 kg helyett "csak" heti 0,3-0,6 kg jön fel.

Szerintem nem árt odafigyelni a hízásra és én sem amiatt aggódtam, hogy oda a szép alakom, hanem amiatt, hogy ne alakuljon ki toxaemia.

Szerintem hetente figyeld a súlyodat, táplálkozz tudatosan és ésszerűen, mozogj továbbra is! Mást sajnos nem tudsz tenni. Ha elkezdesz ödémásodni, mindenképp mondd az orvosodnak.

2009. máj. 6. 07:41
 5/7 anonim ***** válasza:

Én is hasonló cipőben jártam....

Biztos keveseknek lesz szimpatikus, de szerintem nem szabad ennyire komolyan venni amit az étkezésről mondanak.

Én is betartottam hogy naponta 5*, sok sajt, tej, stb....

Mióta csak éhség szerint eszek, kb úgy-annyit mint előtte, és inkább tablettákból szedem össze a plusz anyagokat, normalizálódott a dolog. Persze így is lesz vagy 14 kg a végére.

A bébi pedig így is kis hurkás, elveszi ő ami kell magának! (37 h UH alapján)

2009. máj. 6. 07:47
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Próbálok nem görcsölni rajta,de tényleg a vizesedés miatt tartok,ráadásul a nagy meleg még be se jött!V.ki azt tanácsolta nekem,h sok túrót egyek,mert az vizhajtó!Ti mit tudtok erről?
2009. máj. 10. 01:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nem hallottam arról, hogy a túró vízhajtó hatással rendelkezne. Viszont a petrezselyemről azt mondják...

2009. máj. 10. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!