Haza költöznétek kismamik a helyemben?
Nem a szüleivel él, olvasd el mégegyszer.
én haza költöznék ha ennyire egyedül érzed magadat. ha agyerek meglesz még jobban egyedül leszel. és ha nem találsz barátokat akkor még depis is leszel.
Elolvasta. És ezért írta, hogy NEM szerenécs velük lakni. Ergo: Ne költözzön velük össze!
Szerintem se költözz velük össze. Inkább járj el ingyenes klubokba. Vagy ha megengedheted magadnak, akkor kismama klubba. Esetleg a védőnőnél amíg vársz ismerkedj össze hasonló korban (terhességben) lévő kismamákkal.
Pesten laktunk mi is, de párom most egy vidéki egyetemen tanít, így leköltöztünk. Egész terhesség alatt egyedül voltam, halálra untam magam. Vettem egy tacskót is már a végén :)))
DE mióta megszültem rengeteg ismerősöm lett :))
Ha egyedul leszel akkor kell a segítség. Nekem nagyon sokat segít a férjem és néha ki vagyok készulve (háztartás, kert, vissza álltam munkába...), pedig a kicsi olyan jo gyerek, hogy kérni sem kérhettem volna (csak néha hisztizik). En a helyedben lekoltoznék.
9 hos kislány anyukája
Ezt nehéz megmondani, mert mindenki más mennyiségű segítséget iényel, mása természete, és más a kapcsolata a szüleivel.
Ráadásul másképp bírja a vidéki életet.
Én nem mennék.
Semmiképpen.
Nekem az első időkben minimális segtsére volt szükségem a lányommal, amikor nagyon pici volt evett vagy aludt, ahoyg egyre többet volt ébren akkor pedig vele voltam elfoglalva, nem győztem betelni vele.
Háztartás meg haladt ahogy haladt.
De hát ez én vagyok.
Én eleve nem szeretem ha más túrja alakásomat akkor sem ha segítés céljából teszi. Sőt, az első időkben gyakran pihentem napközben én is amikor a babám, ha valaki ott lomotolt volna vagy ott ült volna anyakamon ezt nem tudtam volna megtenni.
Egyetlen ok votl amikor tényleg jól jött hogy nem voltam egyedül (mármint a párommal), hogy volt egy egy olyan éjszaka, hogy meg tudta helyettem etetni a babát amikor már tápszeres volt.
Még egy dolog jut eszeme,hogy akkor jöhet jól a segítség, ha megbetegszel pl.
Mérlegelj.
Szerintem ezt leginkább neked kell tudnod.
Hát én Szabolcsban éltem, de pont azért költöztem Bp-re, mert itt sokkal több a munkalehetőség, vagy ha valamit venni szeretnék, akkor azt egyből megkapom, akár vasárnap este 8-kor is, míg Szabolcs megyében még Nyíregyházán sem tudsz mindent megvenni.
Szerintem ha megszületik a baba, és tényleg egyedül vagy, akkor ilyenekre is jó gondolni, mert állandóan a szüleidet sem lehet hívni mindenért!
Viszont azt a nyugalmat ami Szabolcsban van, nem tudod megtalálni Budapesten és a környékén sem sosem.Főleg ha falura költöznétek. Ami azért szerintem fontos egy gyereknek, mert azért ha lehet választani inkább az udvaron futkosson a fűben, mint a betondzsungelben, vagy egy jó kis főút mellett.
Illetve hogy a szüleid ott lennének a faluban, és nem 250 km-re nagyon nagy segítséget jelenthetne.
Tény hogy munkát sokkal, de sokkal nehezebb találni szabolcsban, mint a főváros környékén, de talán jobban megbecsülik a munkádat, ha felvesznek, mint Bp.-n (mert itt másnap már találnak a helyedre 200 másik jelentkezőt, ugyanolyan kvalitásokkal, mint te)
Szóval szerintem mindkét hely mellett vannak érvek és ellenérvek, ez inkább totál a te döntésed, hogy te melyik irányba hajlasz jobban.
Én 10 év Pesten élés után visszaköltöznék a gyermekemmel Szabolcsba, mert az itteni mentalitást sosem fogom tudni felfogni! Férjem is vidéki, csak a másik irányba :) úgyhogy mi nagyon gondolkozunk a vidékre költözésben!
Max írj egy pro és kontra listát, hogy mi van mellette és ellene, és így talán jobban át fogod látni,racionálisan, nálam ez be szokott jönni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!